Zabavom u pokretu otvoren 9. Mobility Day u Zagrebu

Zabavom u pokretu otvoren 9. Mobility Day u Zagrebu

Počela je deveta po redu konferencija Mobility Day, gdje će mnogobrojni gosti predstaviti svoja razmišljanja i projekte. Aplikacije su mrtve, mobilna rješenja ispred svega, big data i cloud, poruke i notifikacije te zabava u pokretu pet su globalnih mobilnih trendova koje bi, prema keynote predavaču Damiru Tomičiću, mobilni developeri morali apsolvirati.

"Ako nemate servis, ne trebate aplikaciju", rekao je Tomičić u otvornom predavanju devete mobilne konferencije Mobility Day, "Zabava u pokretu - budućnost mobilnosti za globalne brandove". 

"Vrlo jednostavno je napraviti mobilnu aplikaciju. Jako, jako teško je napraviti jako dobru mobilnu aplikaciju." - nadodao je suosnivač i direktor Axinoma. Od razvojnih tehnologija preporuča HTML5 i JavaScript, zagovara upotrebu skupljenih podataka o korisnicima u svrhu individualnog prilagođavanja usluge te smatra da su poruke i notifikacije današnja odlična alternativa klasičnoj korisničkoj podršci. No najveća zarada se, po njemu, skriva u kvalitetnom digitalnom sadržaju - filmovima, glazbi, knjigama i ostalima medijima zabavnog karaktera. Sadržaj je kralj i jedina stvar za koji će korisnici novih generacija izdvojiti novac.

Jedna od kompanija koje su se predstavile na uvodnom predavanju su i HP koji u zadnje vrijeme otpušta radnike. Što se tiče regionalnog stanja nedavno su zatvorili poslovanje u Ljubljani, ali ostavili su one u Beogradu i Zagrebu. 
Predavač je bio HP-ov Primož Polnar, voditelj cijele nove Adriatic regije koja se proteže sve do Malte.
HP ulaže mnogo više u razvoj nego prije par godina. Okrenuti su prema stvaranju drugačijeg način biznisa. Vraćaju 75% zarade u R&D, kako bi se vratili na stare staze inovacija.
U prvom tromjesečju sljedeće godine se očekuje jača HP-ova ofanziva na tržište 3D printanja. Novi modeli, koji su još u fazi prototipova, će imati i 100 puta brže printanje nego trenutno dostupni printeri. Coca-Cola i HP po cijelom svijetu vode kampanju printanja imena na Coca-Cola bočice.
Suprotno očekivanjima, printeri bilježe rast od 3% na svjetskoj razini, dok cijelo tržište broji 230 milijardi dolara. HP-ov biznis proizvodnje laptopa broji 340 milijardi dolara, dok se nova kategorija, 3D printeri, tek uvodi. HP očekuje tržište u vrijednost 10-30 milijardi dolara u sljedećih par godina.
Američka kompanija teži biti prva u svim kategorijama u koje dolazi, pa tako i vraćanje na prvo mjesto u computing biznisu. Uz veliku bazu od 14.000 patenata, HP samo ove godine planira uvrstiti dodatnih 400 patenata.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Zabavom u pokretu otvoren 9. Mobility Day u Zagrebu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.