VIDILAB TEST: Greyp G6.3 kroz vodu i kamenje

Okupili smo jake snage Vidilaba, hrpu kamera, dron, gimbale i stalke, posjeli poznatog hrvatskog triatlonca Gordana Petkovića na Greyp G6.3 električni bicikl i krenuli ga testirati na offroad stazu oko jezera Rakitje pokraj Zagreba.

Taj teren smo odabrali iz razloga što sadrži većinu konfiguracija s kojima se možete susresti u stvarnoj vožnji izvan klasičnih prometnica, a model Greyp G6 bicikla s oznakom 3 iz jednostavnog razloga jer je najbrži u ponudi. Njegova snaga motora od 460 vata i maksimalna brzina od 45 km/h čine ga nelegalnim za vožnju na cesti ili biciklističkoj stazi, pa ako si mislite nabaviti Greyp G6 za vožnju kroz grad, morat ćete se odlučiti za modele G6.1 ili G6.2., no onda ćete biti lišeni divljanja u kojem smo mi uživali oko jezera Rakitje.



Staza oko jezera možda nije toliko zahtjevna za ljubitelje najekstremnijih disciplina offroad vožnje, no nakon našeg testa smo se uvjerili da Greyp G6.3 možete bez problema dovesti na uphill/downhill stazu, voziti ga kroz snijeg, led i vodu, pa čak i juriti na motocross stazi (ako vas puste na nju).

Gordan Petković si je kao izazov zadao probiti limit od 45 km/h, što je najveća brzina koju možete postići uz maksimalnu asistenciju motora, a kada mu je to uspjelo, opremili smo ga 360 kamerom i poslali da jedan krug oko jezera odradi snimajući interaktivni video u 360 stupnjeva s kojim se možete i sami "igrati", zumirati, pregledavati stazu naokolo, pratiti Gordana iz "božje" perspektive, te uživati u okolišu ove lijepe destinacije.



Kako je protekao kompletan test Greyp G6.3 bicikla od strane Vidilabovaca i Gordana triatlonca, kakvi su zaključci i finalna "presuda" o najnovijem električnom prometalu sestrinske tvrtke Rimac automobila, saznat ćete u idućem broju časopisa Vidi br. 278 koji izlazi na kioske 29. travnja 2019.

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.