Konfiguracija mjeseca - futureproof uredska konfiguracija - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Konfiguracija mjeseca - futureproof uredska konfiguracija

Konfiguracija mjeseca - futureproof uredska konfiguracija

Posao sastavljanja uredske konfiguracije na prvi pogled čini se jednostavnim - uzmi cjenovno najpovoljnije komponente, strpaj ih u neugledno kućište i zatim „kantu“ gurni negdje ispod stola gdje će godinama grcati u Officeu i ostalim uredskim aplikacijama i skupljati prašinu.

No, mi smo se potrudili za cijenu „od koje ne boli glava“ složiti futureproof uredsku konfiguraciju koja će i za pet godina (pa i više) sigurno bez problema odrađivati sve zadatke - i njegov korisnik neće dobiti sijede dok otvara oveću tablicu u Excelu.

UKUPNA CIJENA:  3.000 kn

 

Logitech Desktop MK120

periferija 2

 Tipkovnica i miš osnovne kategorije koji jednostavno – rade. Želite li nešto kvalitetnije morat ćete posegnuti dublje u džep - mi smo odlučili da ne želimo dati više od 150 kn za žičanu tipkovnicu i miša. 

150 kn

 

 

2x 4GB Patriot Signature DDR3 1600Mhz

memorija

Nema tu puno filozofije. Memorija je toliko jeftina da smo se odlučili za dva „keksa“ od po 4GB koji rade u dual channel modu i koji će kapacitetom zasigurno biti dovoljni za sljedećih desetak godina u „office modu“.

340 kn

 

 

SanDisk SSD PLUS 120GB, SATA 6 Gbit/s

ssd

Ako želite pravi futureproof i još uz to ste filantrop i želite svojim zaposlenicima sačuvati živce, vrijeme i nekima – kosu, odobrit ćete im ugrađivanje SSD-a u uredsku konfiguraciju. Mi smo u cijenu do 3.000 uspjeli utrpati i 120 GB SSD na koji, osim Windowsa, ima čak i mjesta za instalaciju uredskih aplikacija. Nećemo ni spominjati koliko je rad sa SSD-om ugodniji i lakši (iako se ovdje radi o modelu s nešto nižom brzinom zapisivanja).

400 kn

 

Asus H81M-R, Socket 1150, AGP, microATX

matična 3

Kako bi upali u kategoriju do 3.000 kn, morali smo stegnuti remen i zadovoljiti se microATX pločom, no to i nije takav bauk obzirom da Asus H81M-R ima utor za dva memorijska modula, jedan PCI Express 16x i dva PCI Express 1x slota uz dva SATAIII i dva SATAII porta. Tu su i DVI, D-Sub i HDMI video izlazi, tako da će sve vrste monitora biti zadovoljene.

320 kn

 

 

 

Cooler Master Elite 241, midi, 500 W, ATX, mATX

kućište

Kupnjom napajanja i kućišta „paketu“ postižete uštedu od nekih 150 kuna. Kućište je možda i „overkill“ za ovu konfiguraciju no bar nije jedno od onih koje ćete svjesno skrivati od tuđih pogleda.

400 kn

 

 

 

 

DVDRW Samsung SH-224DB SATA Bulk Crni

optički uređaj 2Iako su polako nestali iz mnogih konfiguracija, u uredima se DVD-ovi i dalje često koriste za backup i prenošenje podataka, tako da smo odlučili razveseliti sve poklonike ove već polako zaboravljene tehnologije.

120 kn

 

Toshiba DT01ACA100 1TB 3.5” 32 MB, 7.200 rpm

tvrdi disk 2

Toshibin terabajtni disk vrti se na 7.200 okretaja u minuti i u ovoj konfi služit će za pohranu većine podataka (pa i onih koji nisu vezani uz posao).

380 kn

 

 

Intel Core i3-4130 3,40GHz LGA1150 3MB, Intel HD4400

procesor

Iako nije čest gost u konfiguracijama zbog relativno visoke cijene, mi smo ga odabrali jer ima solidnu integriranu grafiku (HD4400), a performansama će zadovoljiti sve uredske korisnike još dugi niz godina. Zašto ne AMD? Jednostavno. Zbog dugoročne uštede energije.

890 kn

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Konfiguracija mjeseca - futureproof uredska konfiguracija - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.