Steam pruža besplatni program za stvaranje VR desktopa

Steam pruža besplatni program za stvaranje VR desktopa

BigScreen omogućuje da se sve s desktop korisničkog računala dovede u VR okruženje.

VR tehnologija polako zahvaća ne samo hardverske uređaje, već i sve više softverskih aplikacija. Nakon što je nedavno na Steamu izašla VR aplikacija za kuhinje, sada se predstavlja besplatni softver koji će dodatno poboljšati VR iskustvo.

Od ovog četvrtka na Steamu će svim zainteresiranim korisnicima biti dostupan softver pod nazivom BigScreen, koji omogućuje da korisnik sve svoje sadržaje sa računala prebaci u VR okruženje. Ukoliko korisnik posjeduje VR headset i dovoljno jako računalo koje je sposobno za izvođenje VR sadržaja, ovim softverom može kreirati virtualni desktop/desktope u bilo kojem prostoru doma. 

Nakon dvogodišnjeg razvoja sustava i zatvorenog beta testiranja, tvrtka BigScreen Inc. je u suradnji s Valveom odlučila da njezin istoimeni softver bude dostupan svim korisnicima Steam servisa i to potpuno besplatno. Osim omogućavanja gledanja filma, igre ili web browsera na veličini zaslona dijagonale do 610 cm, BigScreen ima podršku i za dijeljenje sadržaja korisnicima koji također moraju imati VR naočalama.

Uz to, BigScreen omogućuje i multiplayer iskustvo, zato je dopušta korisniku igranje u virtualnom LAN partyu, na kojem će svaki igrač imati vlastiti VR desktop s pogledom na igru kao da gleda na svoj monitor. Tim načinom se u jednom VR okruženju može naći do 4 igrača istovremeno. Sustav posjeduje i pozicijski 3D audio chat, te opciju u kojoj korisnik može vidjeti drugog igrača u obliku avatara koji je sinkroniziran s njegovim stvarnim pokretima.

Osnovni BigScreen softver je besplatan, no tvrtka u budućnosti planira prodavati dodatne sadržaje za njega, poput virtualnih pozadina, avatara i specijalnih dodataka.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.