Izvor: Pixabay.com

YouTube dostupan i u VR-u

VR uzima sve više maha, a ovoj tehnologiji pridružuje se svakim danom sve više kompanija, iz različitih sektora.

Sve je više igrača koji ulaze u svijet virtualne stvarnosti, što na primjeru hardvera (Lytro i kamera Immerge) ili softvera (Crytek, Epic Games). U tu priču ušao je još jedan svjetski igrač, YouTube.

Youtube, koji je nedavno objavio izdavanje svoje posebne usluge zvane YouTube Red (o kojem je bilo riječi i u novom broju Vidija), objavio je kako od sada njihov servis podržava video sadržaj u VR-u.

Od ovog tjedna, YouTube stvaratelji imaju opciju uploadanja VR video sadržaja na svoj kanal, a novi videoisječci mogu biti viđeni kroz YouTube applikaciju na pametnom mobitelu u suradnji s Google Cardboardom.

Kako bi korisnik mogao vidjeti u novom Carboard načinu rad, trebat će preuzeti zadnju verziju YouTubeove Android aplikacije, koja ima opciju Carboard viewer, navodi službeni blog YouTubea.
Sadržaj koji je u VR bit će označen s Cardboard ikonom na ekranu, a sam YouTube dao je nekoliko primjera videa kao što su The Hunger Games Experience.

Za one koji imaju VR gadget Cardboard, evo kako to izgleda. O ovoj temi opširno možete pročitati u novom broju Vidija (br.236).

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.