Samsung predstavio savitljive baterije

Samsung predstavio savitljive baterije

Samsung je predstavio novi tip ultratankih i savitljivih baterija kojima ciljaju tržište nosive elektronike.

Na InterBattery 2015 sajmu u Seulu, Samsung je predstavio dva nova tipa baterija pod nazivima Band i Stripe, koje donose veće kapacitete u manje forme, te su stoga posebno zanimljive za integraciju u nosive gadgete poput pametnih satova, narukvica, ogrlica i drugih gadgeta.

Mada u svojem medijskom priopćenju ne navodi detaljne tehničke karakteristike o energetskim kapacitetima novih baterija, Samsung tvrdi da one utjelovljuju novu generaciju baterija "koje se mogu integrirati na sve zakrivljenosti ljudskog tijela".

Kao što joj samo ime kaže, Band baterija je namijenjena za integraciju u remene pametnih satova i narukvica, kojima će, kako kažu, "pružiti autonomno vrijeme rada za 50%".

S druge strane, Stripe baterija je posebna po tome što je ultratanka, odnosno dolazi s debljinom od samo 0,3 mm, pa se stoga može integrirati u puno više vrsta nosivih uređaja poput ogrlica, traka za glavu i pametne odjeće. Samsung kaže da Stripe posjeduje znatno veći energetski kapacitet u odnosu na postojeće baterije, no ne navodi niti jedan konkurentski model ili brand s kojim ga uspoređuje.

Izvor: Vidi.hr

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.