Windows 10 repair

Windows 10 repair

Pozdrav,
Imam problem sa laptopom koji je upgradean sa Windowsa 7 na Windows 10 od samog početka. S vremenom se updateao normalno no sada više to ne radi.

Pokušao sam popraviti stvar s AVG Tune UP alatom no nije popravio update. Jedino što ne bih volio je napraviti čistu instalaciju Windowsa jer imam dosta aplikacija koje mi se neda ponovno instalirati. Postoji li Repair opcija za windowse 10.
Upomoć!
Zlatko
Ne postoji opcija Repair za Windows 10. Popravak možete napraviti tako da pokrenete update pomoću alata Update Assistant s URL-a https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
Takav update najčešće riješi većinu problema, no prije toga pokušajte ih riještiti ugrađenim alatima za dijagnostiku unutar Windowsa 10. Windows 10 u odnosu na prethodne verzije ima najnapredniji alat za popravak operativnog sustava i toplo ga preporučamo nauštrb AVG Tune UP i sličnih programa. Naime, alati trećih stana neće prodrijeti duboko u srž operativnog sustava te ne mogu biti ažurni s (pre)čestim updateima za Windows, a iz prakse otkrivamo da se najčešće oslanjaju na promjenu Registry postavka, dok neće zamijeniti oštećene datoteke.

Dakle, kliknite na Start Menu, zatim na Postavke. Sada kliknite na Ažuriranje i sigurnost, zatim na Otklanjanje poteškoća. U narednom prozoru odaberite Windows Update prema svojim potrebama, no preporučamo da ovdje zavirite ako bilo što pođe po zlu prije nego posegnete za alternativnim metodama „oživljavanja” Windowsa 10.

www

Ne pođe li to prema planu, otvorite Command Prompt, pronađite ga na izborniku Start i pokrenite CMD.exe kao administrator (desni klik mišem pa odabir Run as administrator).
Upišite:
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth
Nakon toga upišite:
sfc /scannow
To će potrajati neko vrijeme, a nakon završetka restartajte računalo, pokrenite Update i pogledajte je li sada sve OK.
Ako Start Menu ne radi i ne možete pokrenuti Windowsovu dijagnostiku, pokušajte ju pokrenuti iz Command Promta. Upišite:
msdt.exe -ep SystemSettings_Troubleshoot_L2 -id SearchDiagnostic
To će pokrenuti Windowsovu dijagnostiku, a nakon toga kliknite na natpis Napredno pri dnu tog ekrana. Zatim na Pokreni kao administrator.
Budući da smo hvalili Windowsovu dijagnostiku, uopće ne sumnjamo da će sve proraditi kako treba. Kako god bilo, javite nam jesmo li pomogli.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.