Ah taj upscaling

Ah taj upscaling

Pozdrav VIDILabovci,

Imam jedno pitanje u vezi s rezolucijom i dijagonalom ekrana. Naime, kako ste testirali popriličan broj 1440p monitora, zanima me kako na sliku utječe upscaling sa 1080p na 1440p monitoru.

Je li kvaliteta prikaza bitno lošija ili monitori ipak rade pristojan upscaling u situacijama kada se Full HD igre izvode na 27" 1440p monitoru? Nedavno ste i testirali grafičku Nvidia 1050 na Full HD rezoluciji i 32" Samsungovu 1440p monitoru, pa me zanima kakvo je bilo iskustvo igranja. LP,

Jurica 

Generalno, monitori nemaju nikakvu ugrađenu mogućnost upscalinga kao što inače imaju televizori. Ovisno o igri, većinom će bolje rezultate imati minimalna kvaliteta grafike na nativnoj rezoluciji nego bolja kvaliteta na nižoj rezoluciji od one koju ima monitor. 

Alternativno, neke igre nude, primjerice, 1440p rezoluciju u postavkama, a u blizini se nalazi i scaling slider, koji u ovom primjeru množi tih 1440p s, recimo, 0.8. Tako dobivate 1152p. Možete finije prilagoditi omjer kvalitete slike i performansi, no igra će uvijek izgubiti onu originalnu oštrinu.

Vrijedi pokušati dobiti na originalnoj kvaliteti i korištenjem Anti-aliasinga, no opet treba paziti na ukupne performanse. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.