Zašto ne printa? - 3.0 out of 5 based on 2 votes

Zašto ne printa?

Imam problem s printerom. Tonera ima, papira ima, ništa nije zaglavljeno. Jadn dan printa, dugi dan ne printa. Ponekad mogu otvoriti dokumente na čekanju, pa ih izbrisati, a ponekad ne.

Pišem o onoj kućici printera kod sata. Instalirani su zadnji driveri s originalne stranice od printera.

Zašto se to dešava?

Petra 

Draga Petra,

koliko printera, toliko i problema s njima. Windowsi 10 su promijenili "politiku printanja" nekoliko puta, no proizvođači printera nisu ažurirali njihove printer drivere, pa može doći do takvih problema. 

Odite u Postavke -> Uređaji -> Pisači i skeneri -> Odaberite model printera -> Upravljanje

Klinite na Pokrenite alat za otklanjanje poteškoća te razmotrite njegove upute. Ovdje alat može klikom na Primijeni sam podesiti neke postavke te pokušati popraviti printer.

Ukoliko to nije riješilo problem, lako je moguće da problem nije samo u driveru od printera, nego da koristite neki zastarjeli softver koji ne poštuje nova pravila printanja unutar Windows 10 operativnog sustava, pa je preporučljivo pokušati printati iz nekog alternativnog programa. Npr. ukoliko pokušavate isprintati .pdf datoteku iz PDFCreator programa i to ne prolazi, pokušajte .pdf datoteku isprintati iz Chrome internet preglednika jer on također može otvoriti i isprintati .pdf datoteke.

Ne prolazi li niti tako nešto, možda je stvarno vrijeme za reinstalaciju Windowsa ili nabavku novog printera. S obzirom na to da je nabavka printera skuplja opcija, preporučujemo pokušati s reinstalacijom Windowsa, koju danas svatko može obaviti sam jer je toliko jednostavna.

Klinite na  Postavke -> Ažuriranje i sigurnost -> Oporavak -> Kreni -> Zadrži moje datoteke

Ovime će vaši dokumenti na desktopu i drugdje ostati nepromijenjeni te ćete imati sve svoje dokumente.

Nakon prvog restarta Windowsima će trebati neko vrijeme da instaliraju dodatne drivere za grafiku i printere, no moguće je da nisu svi proizvođači ili svi modeli printera uključeni u Windows samoinstalaciju drivera, pa ako je to vaš slučaj, trebate sami otići na stranice proizvođača te instalirati drivere za printer, no to ste spomenuli u vašem pismu, pa pretpostavljamo da neće biti problema.

Sada vam još preostaje poinstalirati aplikacije i igre koje ste koristili na računalu.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.