Arduino emulator

Arduino emulator

Pozdrav redakciji,

Čitao sam vaše tutorijale o Arduinu pa me zainteresirao. Nakon nekoliko uspješnih projekata došao je na red i jedan neuspješan, pa sada moja pločica ne radi najbolje.

Moje pitanje je postoji li virtualni Arduino s kojim se može eksperimentirati bez straha od kratkog spoja?

Gabrijel 

Virtualna Arduina postoje u nekoliko verzija i inkarnacija, baš kao i fizički Arduino. 

Ne samo da ih je poželjno koristiti, nego ih koriste i napredniji u područjima elektronike i programiranja za isprobavanje svojih projekata jer nude razne opcije debugiranja koda koje je teško postići s fizičkim Arduinom, a da ne pričamo kako je jeftinije „uništiti" taj virtualni Arduino naspram pravoga.

Svaki od tih Arduino emulatora specifičan je po nekim svojim mogućnostima pa ćemo ih ovdje predložiti nekoliko, a na vama je da ih isprobate i izaberete onaj koji vam najviše odgovara.

Tinkercad Circuits je online Arduino emulator sa slike u naslovu, a dostupan je na adresi 

https://www.tinkercad.com/circuits

i za njega će vam trebati besplatna registracija. Preporučujemo da isprobate neki od gotovih dizajna elektronike s Arduino kodom i zatim nadogradite projekt vlastitim dodacima, a kasnije prema istoj shemi možete to napraviti s pravim Arduinom.

Surfanjem zasigurno nailazite na mnoge projekte koji na sebi imaju logo Fritzinga te možemo zaključiti da je to popularan program za izradu elektroničkih shema za Arduino.

Fritzing na stranicama http://fritzing.org nudi besplatnu i kvalitetnu verziju Arduino emulatora, no isplati se zaviriti i u mnogobrojne projekte postavljene na njihovoj stranici.

fritz 1

 

Pogledajte i dio s uputama na njihovom YouTube kanalu koje će početnicima biti od koristi. Nakon što  napravite uspješan elektronički projekt i poželite se okušati u izradi štampanih pločica, koristite Autodesk Eagle Free u besplatnoj verziji koja je limitirana na dvostrane štampane pločice. Svakako ga preporučujemo. Preuzmite ga na adresi: 

https://www.autodesk.com/products/eagle/free-download

eagle arduino mega1

Iako postoje i mnogobrojni komercijalni alati, mi smo se odlučili nabrojati samo besplatne. Dobru zabavu!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.