HUB3 uplatnice

HUB3 uplatnice

Pozdrav doktore, imam dva pitanja:

1. Na Windowsima 10 ne radi WhatsApp for desktop (iako je na stranicama aplikacije navedeno da podržava Win 10). Instalira se uredno, ali aplikacija se ne pokreće. Na Linuxsu radi k'o grom (Distribucija Endless) U čemu je stvar?


2. Biste li mi mogli preporučiti (ako ga ima ) program za ispis HUB3 naloga za nacionalna plaćanja na inkjet/laserskim pisačima? Naime, ja sam obični korisnik i meni bi trebalo neko rješenje za koje ne moram plaćati godišnju pretplatu i slično.

Zahvaljujem na odgovorima.

Josip 

WhatsApp može ne raditi zbog problema koje je uzrokovao Windows update koji u zadnje vrijeme sve češće kvari računala ;) Možda bi se stvar mogla popraviti deinstalacijom WhatsApp aplikacije, zatim restartanjem računala te ponovnim preuzimanjem aplikacije i njezinom instalacijom. Ako to ne pomogne, trebalo bi zaviriti u postavke antivirusa ili sličnih alata koje imate instalirane na računalu, a služe za zaštitu od virusa i drugih prijetnji jer možda oni sprječavaju normalan rad aplikacije. Ako je riječ o računalu na poslu, možda imate zabranu na firewallu koja blokira pristup Whatsapp komunikacijskim kanalima.

No u svakom slučaju, ako sve navedeno ne pomaže, poslužite se internetskim preglednikom pa tako koristite WhatsApp. Adresa za aktivaciju je https://web.whatsapp.com/. Možda neće raditi u svim internetskim preglednicima, no vrijedi pokušati ako vam treba WhatsApp na računalu. 

Što se uplatnica tiče, nismo pronašli rješenja u obliku aplikacije koja bi bila besplatna, no zato na stranicama  Hrvatske Udruge Banaka

http://www.hub.hr/hr/obrazac-hub-3a-interaktivni

možete preuzeti interaktivni .pdf obrazac koji će popuniti desnu stranu uplatnice automatski dok vi u lijevu stranu upisujete podatke. Neće generirati 2D bar kod za plaćanje mobitelom, no ako vam ne treba taj bar kod, ovo je odlično rješenje. Besplatni .pdf preglednik pronađite na adresi https://get.adobe.com/hr/reader/ i uklonite sve kvačice te kliknite na Instaliraj sada.,

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.