YouTube: Korištenje internetskih servisa značajno je olakšano uz novi žiroskopski air-mouse

Samsung 55H6500SL

Nikad jača…serija 6

Srednja klasa ponude televizora najvažniji je (i najprodavaniji) segment svakog proizvođača. Samsung je predstavio svoje modele za 2014. godinu…

Samsungova srednja klasa LED-ova pravi je „sweet spot“ u kojem se performanse iz visokog razreda susreću s cijenom niskog razreda. Osim toga, ovogodišnja serija 6 posjeduje neke karakteristike prošlogodišnje serije 7, a tu je i aktivna 3D tehnologija sa dva para isporučenih naočala u paketu te potpuno novi „pametni“ ali i standardni „glupi“ daljinski upravljač.

Samsung UE55H6500SLXXH 1

Standardni i “magični” daljinac: Lagani pokret ruke u zglobu i strelica leti po ekranu


Model iza kodne oznake 55H6500SL osim svojih impresivnih 140 centimetara u dijagonali ima i novo redizajnirano kućište te dobro poznati X stolni stalak. Rubovi ali i obrada kućišta u potpunosti odgovaraju standardima visoke klase (izrada je osjetno bolja nego kod prošlogodišnjih 6300/6400 modela) uz vrlo tanak obrub oko samog panela. Premaz ekrana nije matiran no nije niti staklasto sjajan, već je na pola puta između to dvoje. Refleksije su umjerene, ali primjetne, ako postavite TV nasuprot izvora svjetla. Zato smo zamračili prostoriju i započeli sa standardnom procedurom. Za spajanje na mrežu tu su dvije opcije, žičana i bežična.

Mi smo se odlučili za drugu kako bi provjerili brzinu streaminga (bez problema i usporavanja smo gledali HD YouTube sadržaje) i eventualni pad brzine, no sve je proteklo vrlo glatko. Četverojezgreni procesor osigurava brzi rad sa aplikacijama i navigaciju pametnim sučeljem. Prebacivanje između radnih površina je fluidno, a učitavanje aplikacija unutar 3-4 sekunde. Uz H6500 dolazi isporučen novi žiroskopski „air mouse“ daljinski koji značajno olakšava uporabu te se ponaša gotovo identično kao LG-jev MagicMotion.

Sve što je Samsungu nedostajalo sada je tu, lagani pokret ruke u zglobu i strelica leti po ekranu sa lijeva na desno, gore i dolje. Ovakav način kontrole u praksi se pokazao kao najbolje rješenje bilo da sjedite u fotelji ili ležite u krevetu, navigacija je komotna i brza. Učitavanje internetskih stranica u Web pregledniku nije idealno. Stranice sa flash sadržajem učitavaju se osjetno sporije od onih jednostavnijih, no situacija nije kritična. Za „casual“ surfanje iz ležećeg položaja sasvim je prihvatljivo.

Samsung UE55H6500SLXXH 1 5

Tri USB-a: Jedan USB s maksimalnom izlaznom strujom od 1 A namijenjen je direktnom spajanju 2,5-inčnih tvrdih diskova

 

Performanse vrijedne svake kune

“Što veća dijagonala TV-a, to više potencijalnih problema na koje treba obratiti poroznost” – nepisano je pravilo u svijetu televizora. Primjerice, ozloglašeni LED clouding efekt, odnosno formiranje svijetlih zona na crnoj podlozi, mnogo je učestaliji na velikim televizorima. Zato odmah na početku možemo reći kako naš testni primjerak ima iznenađujuće dobru uniformnost prikaza. Točnije, kreće se između 0.6 do najviše 1.4 luksa od najtamnije odnosno najsvjetlije izmjerene točke na ekranu (u samom središtu) što smatramo vrlo dobrim. Clear Motion Rate (CMR) u 400 Hz-nom odzivu as je u rukavu nove H6500 serije. Oštrina slike u pokretu je zaista impresivna a brzina objekata poput nogometne lopte u zraku uz HD signal jasno će iscrtati konture kugle pa lopta neće izgledati poput kometa koji za sobom ostavlja trag.

Uz aktivnu 3D tehnologiju visok CMR pruža sliku bez vidljivog titranja sa naočalama, a 3D HyperReal Engine (tj. video procesiranje) sjajno odrađuje posao. To se posebno primjećuje u slojevima stereoskopske slike (3D sliku čine nekoliko istovremenih slojeva 2D slike) koji se nikada ne preklapaju pa osjećaj dubine i prostornosti nikada ne nestaje. To je vrlo bitno jer je iluzija treće dimenzije uvijek prisutna, a uz 140-centimetarsku dijagonalu zadovoljstvo je još i veće. Primjedba ide na 3D naočale u kojima se pojavljuje refleksija ako iza vas postoji izvor svjetlosti, zato preporučamo da 3D gledate u potpunom mraku. Oko se lakše fokusira na zahtjevnu sliku i dojam je potpuniji.

Više informacija

 • Model: Samsung 55H6500SL
 • Ukupna ocjena: 4,5
 • Performanse: 4
 • Mogućnosti: 5
 • Cijena: 5
 • Proizvođač: Samsung
 • Tip: 3D LED LCD / Smart TV (2014)
 • Dijagonala/ rezolucija: 55” (138 cm) / FullHD
 • Osvježavanje: 400 Hz CMR
 • AV priključci: 4 x HDMI, 3 x USB, komponentni, kompozitni, Scart (adapter), optički, slušalice
 • Dodatno/Ostalo: LAN, WiFi, IR izlaz (extender), CI, 3D naočale: 2 komada (aktivne), Daljinski klasičan + žiroskopski
 • Dimenzije: 124,14 x 71,74 x 4,95 cm
 • Masa: 18,1 kg
 • Plus: Smart sučelje 2014, procesor sa četiri jezgre i brzina u radu, izvrstan i miran (aktivan) 3D prikaz slike, uniformnost osvjetljenja, dobar kontrast, veličina dijagonale i cijena, novi pamenti upravljač je pun pogodak
 • Minus: Refleksije na ekranu u slučaju neadekvatnog postavljanja, brzina internetskog preglednika još uvijek nije na razini pametnih telefona/tableta
 • Ustupitelj i cijena: Samsung Hrvatska, www.samsung.hr, cijena: 11.799,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung 55H6500SL

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung 55H6500SL - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.