Philips 55PUS8807/12

Philips 55PUS8807/12

Ambilight za gamere

Najnoviji model iz Philipsove Performance serije mainstream televizora ističe se jedinstvenom kombinacijom Ambilight tehnologije i odličnih gaming mogućnosti. Kvalitetom slike spada u sam vrh ponude televizora s Direct LED pozadinskim osvjetljenjem.

Philips je ove godine značajno unaprijedio svoju dobro poznatu Performance seriju televizora gornje srednje klase poznatiju i kao The One. Ovogodišnji model oznake 8807 donosi punu podršku za HDMI 2.1, uključujući 4K na 120 Hz i poboljšanu podršku za VRR, što ga čini daleko zanimljivijim gamerima.

 

Ambilight i HDMI 2.1

Philips ni ove godine nije previše mijenjao dizajn svojih Performance televizora, ali zašto uopće mijenjati stvari koje odlično funkcioniraju u praksi, zar ne? Određenih novosti ipak ima. 55 inčni model oznake 8807 koji smo ovoga puta testirali i koji se tek treba pojaviti na našem tržištu ima nešto drugačiji stalak u odnosu na 58-inčni 8506 koji smo testirali prošle godine. Sada je riječ o osjetno manjem, elegantnijem stalku, međutim, ovaj stalak ne podržava mogućnost zakretanja televizora. Trostrani Ambilight je i dalje jedan od glavnih aduta Philipsovih televizora i izgleda vrlo cool u praksi, kao i uvijek.

 

philips55pus

 

Tehnološki gledano, ključna novost ovogodišnjeg modela svakako je puna podrška za HDMI 2.1. Preciznije, ovdje nalazimo dva HDMI 2.1 priključka pune propusnosti i dva HDMI 2.0 priključka. Ovo je svakako važno jer ćete za ponajbolje performanse u igrama morati koristiti jedan od dva HDMI 2.1 priključka. Srećom, ovo je jasno naznačeno sa stražnje strane.

Navedena dva HDMI 2.1 priključka podržavaju 4K na 120 Hz, ALLM, VRR i eARC. Posebno pozdravljamo konačno 120 Hz panel kod Philipsovih televizora iz ove serije, što će svakako donijeti poboljšanje u kvaliteti slike, kako u igrama tako i kod prikaza sportskog sadržaja.

Svi Philipsovi televizori što se tiče softvera i dalje koriste Android. U ovom slučaju riječ je o Androidu 11, a ne o najnovijem Googleovom TV-u. Bez obzira na to, Android nudi podršku za ogroman broj aplikacija i velik broj naprednih mogućnosti, uz poznato vizualno sučelje.

Poput svojih prethodnika iz ove serije i ovaj se model temelji na Direct LED pozadinskom osvjetljenju. Ovdje nema podrške primjerice za Quantum Dot tehnologiju, kao ni Full Array Local Dimminga, pa sve ukazuje na to kako se ovdje koristi IPS tehnologija za prikaz slike. Boje su dosta vjerne i dobro definirane, a vidljivi kut prilično širok.

 

Fantastičan za PlayStation 5

Kontrast je nešto slabiji u odnosu na druge tehnologije prikaza. Ovo se donekle može poboljšati uključivanjem opcija HDR Upscaler i Dynamic Contrast. Slika na ovaj način dobije na „živosti“, a HDR sadržaj izgleda bolje. Međutim, gubi se dosta detalja u najsvjetlijim i najtamnijim područjima slike.

Određeni problem je i dosta limitirana maksimalna svjetlina. Niža svjetlina u kombinaciji s Ambilight osvjetljenjem ukazuju na to da televizor neće pokazati sve čari u jače osvjetljenoj prostoriji, ali će briljirati u potpunom mraku. Philips ovdje nudi veliki broj predložaka za prikaz slike od kojih su ove godine novost Calman predlošci.

 

philips55conns

Philips je ove godine svoj Performance model opremio punom podrškom za HDMI 2.1  s izvođenjem 4K u 120 Hz.

 

Za performanse u igrama ključna je stvar postaviti opciju HDMI priključka na Optimal (Auto Game). Auto Game nije defaultna vrijednost, niti će se uključiti automatski, te ukoliko ovo ne napravite, nećete moći dobiti 4K prikaz pri 120 Hz. Čak i uz korištenje ove opcije imali smo dosta problema s našim testnim PC-jem dobiti 4K izlaz na 120 Hz. Game mode dakako donosi odgovarajući podršku za ALLM (niži input lag) i VRR. Nazivno ovaj televizor podržava HDMI VRR i FreeSync Premium. Na raspolaganju vam je rudimentarni gamebar s nekim osnovnim informacijama prilikom korištenja Game moda, ali i vrlo malo dodatnih opcija za podešavanje.

Gaming performanse su općenito gledano prilično dobre, međutim igre u HDR-u jednostavno ne izgledaju previše dojmljivo. Također, ovaj TV ne bismo previše preporučili PC gamerima s obzirom na izostanak podrške za G-Sync.

U trenutku dok pišemo ovaj tekst još uvijek nismo imali potvrđenu točnu cijenu ovog modela. Međutim, ako imamo na umu cijene prošlogodišnjih modela ove serije, te prve cijene na EU webshopovima, onda je očekivano da će ovaj model koštati oko 900 eura. Budući da gamerima nudi sve željene moderne tehnologije, uz dodatak Ambilighta kojim se ističe pored konkurencije, Philips će biti odličan odabir za igrače ove sezone. Tko jednom proba Ambilight, uvijek mu se vraća.

 

philips55stats

 

hisense55u8qgStats

 

USPOREDNI TEST GAMING TELEVIZORA

TELKE ZA PLEJKE

Moderni televizori nude sve naprednije gaming mogućnosti. Koji je najbolji TV za igranje na Plejki ili PC-u? Isprobali smo nekoliko najnovijih modela televizora različitih tehnologija kako bismo doznali što možete očekivati po pitanju gaming performansi.

Više informacija

  • Plus: podrška za HDMI 2.1, Ambilight, solidna kvaliteta slike uz široki vidljivi kut, opremljenost, podrška za ALLM, VRR i 4K na 120 Hz, vrlo dobre gaming performanse, Android 11
  • Minus: slabiji kontrast, limitirana maksimalna svjetlina, prikaz HDR sadržaja, ne podržava G-Sync
  • Ustupitelj i cijena: Philips, www.philips.hr, Cijena: na upit
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 55PUS8807/12

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 55PUS8807/12 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.