Philips 55OLED807

Philips 55OLED807

Ambilight i OLED za vrhunski doživljaj tekme

Uspješna kombinacija Ambilighta i OLED-a čini ovaj Philipsov televizor jedinstvenim na tržištu. Ovogodišnji model doživio je svojevrsni redizajn, a opremljen je i najnaprednijim OLED EX panelom koji jamči odličnu kvalitetu slike.

Philips je jedan od proizvođača koji su prodajni start svojih novih modela televizora prilagodili Svjetskom nogometnom prvenstvu, posebno kada govorimo o ovogodišnjim Philipsovim OLED televizorima koji su predstavljeni početkom jeseni. Kao nasljednik vrlo popularnog 806 modela, ovogodišnji Philipsov mainstream OLED807 donosi svojevrsni redizjan, a temelji se na najnovijem LG-evom OLED EX panelu.

 

OLED EX za vrhunsku sliku

Pritom moramo napomenuti da navedeni panel posjeduju isključivo modeli veličine od 55 inča ili više, dok kod manjih modela, poput primjerice 48-inčnih, to nije slučaj. OLED EX tehnologija trebala bi omogućiti još svjetliju sliku, a Philips s ovogodišnjim OLED modelima televizora također donosi nove i naprednije algortime za sprječavanje trajnog burn-in-a slike, posebno kada govorimo o statičnim elementima prikaza, poput logoa i sl.

Philipsov OLED807 vrlo je atraktivno dizajnirani televizor koji izgleda dosta drugačije od svojih prethodnika. Ključnu promjenu predstavlja redizajnirani stalak koji nas je neodoljivo podsjetio na stalak kod mainstream Philipsove serije televizora The one. Riječ je o srebrnom stalku koji se proteže većim prednjim dijelom površine televizora, a pritom omogućuje jednostavno zakretanje televizora u lijevu ili u desnu stranu. Novi OLED807 svakako je jedan od ponajbolje dizajniranih OLED televizora koje smo vidjeli. Osim toga, vrlo dobro je opremljen, premda Philips i dalje nudi „samo“ dva HDMI 2.1 priključka pune propusnosti. S druge strane, dodali su i podršku za G-Sync, kao i podršku za neke cloud gaming servise.

Vrlo je intrigantna i Philipsova odluka da svoje ovogodišnje televizore ne nadogradi na Google TV. Tako ovdje i dalje nalazimo uobičajeno sučelje temeljeno na Androidu 11. Iskreno rečeno, noviji Google TV vizualno izgleda bolje, no što se podrške za aplikacije i naprednih opcija tiče, neke velike razlike nema. Ono što nam se i dalje sviđa kod Philipsove izvedbe Android sučelja svakako je to što opcije za podešavanje slike prekriju čitav ekran.

S druge strane, jako nam se dopao priloženi daljinski upravljač i to posebno zbog činjenice što posjeduje pozadinsko osvjetljenje što predstavlja spas prilikom korištenja u mračnijim prostorijama. Povrh toga vrlo je ugodan za korištenje.

 

Ambilight atrakcija

Philipsov TV ćete, kao i uvijek dosad, kupiti i zbog atraktivnog Ambilight osvjetljenja. Ambilight je sada napredniji nego ikad prije, uz mogućnost zasebne kontrole svake LED-ice sa stražnje strane televizora za još naprednije efekte. Kombinacija Ambilight osvjetljenja i kvalitete slike OLED-a svakako je jedinstvena na tržištu.

Philips je ove godine dodatno unaprijedio dobro poznati procesor slike P5 AI. Novost je mogućnost automatskog podešenja svjetline, kontrasta i prikaza boja ovisno o osvjetljenju u prostoriji. Međutim, čak i ako niste ljubitelj ovakvih AI rješenja, Philips nudi veliki broj predložaka za prikaz slike i dosta naprednih opcija.

Nažalost, ove su godine dosta izmijenili nazive predložaka koji zvuče dosta zbunjujuće. Primjerice, Standard je sad Eco, a Vivid Cristal clear?! Moramo priznati kako su nam se ovogodišnji predlošci učinili manje korisnima nego ranije. Nudili su nam ili „prenabrijanu“ sliku ili sliku kojoj fali dosta dinamike. Istina, opcija Filmmaker predstvlja dobru osnovu za vjeran i precizan prikaz.

Moramo naglasiti kako zasebne opcije dosta čudnih naziva – Light boost, Local contrast i Black level –značajno utječu na kvalitetu slike u pogledu zasićenosti boja i detalja u tamnim i svijetlim područjima. Sve skupa ne mijenja dojam kako OLED807 nudi izvrsnu kvalitetu slike po gotovo svim parametrima. HDR izgleda dojmljivo, sportski sadržaj odlično, a i filmovi te neki drugi standardni sadržaji izgledaju vrlo dobro.

 

Philips-55OLED80712-2.jpg

 

Super slika, vrlo dobar zvuk

Osim kvalitetne slike tu je i dobar zvuk. Philipsov OLED807 donosi dva dodatna drivera za ukupno 4.1 sustav snage 70 W što zvuči odlično, posebno u Entertainment načinu korištenja. Što se gaming performanse tiče, OLED807 kao i svaki OLED omogućuje superbrzi odziv, a Philips ove godine nudi i univerzalnu VRR podršku s podržanim FreeSyncom i G-Syncom. VRR je također bez problema funkcionirao s našem testnom PS5.

Za kraj, nema sumnje kako kombinacija Ambilighta, OLED-a i ostalih naprednih tehnologija Philipsov OLED807 čini odličnim i svestranim televizorom, premda bism o voljeli da je nešto jeftiniji.

 

Philips-55OLED80712-1-5.jpg

Plus: dizajn, odlična kvaliteta slike, atraktivno Ambilight osvjetljenje, podrška za HDR10+, Dolby Vision i HLG, vrlo dobra opremljenost, gaming performanse, kvalitetan zvuk, osvijetljeni daljinski upravljač

Minus: samo dva HDMI 2.1 priključka, predlošci za prikaz slike nisu osobito dobro pogođeni, traži više podešavanja za optimalnu kvalitetu, potencijalni rizik od trajnog burn-in-a slike

POGLEDAJTE I OSTATAK USPOREDNOG TESTA TELEVIZORA VELIKOG FORMATA

VELIKI EKRANI ZA NOGOMETNA UZBUĐENJA

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 55OLED807

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 55OLED807 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.