Hisense 65A9H - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Hisense 65A9H

Hisense 65A9H

Novi high end igrač obećava

Nakon prošlogodišnjeg prvijenca u svijetu OLED televizora, Hisense nam ove godine donosi osjetno tehnološki unaprijeđeni model svojeg OLED televizora koji nas je ugodno iznenadio elegantnim dizajnom i odličnom kvalitetom slike.

Kao jedan od novih igrača na tržištu televizora, Hisense je protekle godine predstavio svoj prvi OLED televizor osebujnog dizajna s integriranim soundbarom A9G. Tehnološki, međutim, ovaj Hisenseov OLED prvijenac nije podržavao sve najmodernije tehnologije, pa nije bio toliko konkurentan drugim OLED televizorima.

 

 

Elegantan i ogroman

Ove godina stiže nam nasljednik u vidu modela A9H koji donosi posve novi dizajn i tehnološki slijedi najnovije trendove, što uključuje podršku za HDMI 2.1. Već na prvi pogled vidljive su velike promjene u dizajnu u odnosu na prethodnika.

Hisenseov OLED sada izgleda daleko elegantnije, modernije i atraktivnije, premda više nema integrirani soundbar. Testirani 65-inčni model odlikuje se velikim središnjim metalnim stalkom. Dizajn je ovo koji danas često viđamo kod najmodernijih televizora visoke klase. Moramo istaknuti i odličnu kvalitetu izrade kako i dolikuje televizoru visoke klase.

Nažalost, iz nekog razloga Hisense je odlučio s ovim televizorom isporučiti osjetno lošiji daljinski upravljač nego je to bio slučaj kod prethodnog modela. Premda posjeduje neke dodatne tipke za streaming servise, daljinski upravljač je napravljen od uobičajene plastike i nije osobito ugodan za korištenje, a morate ga i dosta direktno pozicionirati prema lijevog strani uređaja kako bi reagirao na naredbe.

Već smo spominjali kako ovogodišnji Hisenseov OLED donosi osjetan tehnološki skok, što se posebno vidi po opremljenosti. A9H posjeduje dva HDMI 2.1 priključka pune propusnosti s podrškom za 4k na 120 Hz, ALLLM i VRR. Riječ je o priključcima 3 i 4 pa svakako pripazite da novije igraće konzole ili računalo priključite na jedan od ovih priključaka. Priključak broj tri također podržava eARC.

 

Hisense-65A9H-1-3.jpg

 

OLED-ovski odlična slika

Premda ovaj model ne dolazi s integriranim soundbarom poput svog prethodnika, Hisense se potrudio opremiti ga s višekanalnim zvučničkim sustavom koji su prozvali Sonic Screen, pri čemu se cijela površina ekrana koristi kao zvučnik.

Zanimljiva priča vezana je uz softversko sučelje ovog televizora. Naime, koliko smo primijetili, Hisense je na američkom tržištu počeo nuditi modele ovog televizora s Googleovim TV-om. S druge strane, modeli za europsko tržište i dalje su bazirani na Hisenseovom VIDAA sučelju. Sučelje VIDAA svakako omogućuje relativno jednostavno korištenje uređaja i poprilično je brzo u samom radu. Međutim, nedostaje naprednih opcija i nema toliko širok izbor što se tiče aplikacija poput, primjerice, Googleovog TV-a.

Hisense je opremio A9H novijim Mediatekovim četverojezgrenim procesorom MT9900. Kada govorimo o kvaliteti slike, ovdje je, prema svemu sudeći, Hisense implementirao najnoviju OLED tehnologiju uz 120 Hz panel i deklariranu maksimalnu svjetlinu od 1000 nita.

Sve skupa omogućuje odličnu kvalitetu slike uz superioran kontrast, odličnu dinamiku, impresivan prikaz tamnih tonova i širok vidljivi kut. HDR sadržaj izgleda odlično i moramo priznati kako smo bili impresionirani ukupnom svjetlinom slike.

Unutar sučelja možemo pronaći velik broj predložaka za prikaz slike i ostalih naprednih opcija. Najkorisniji su predlošci Filmmaker i Cinema koji omogućuju vjerne boje i odličnu kvalitetu slike. Možete se poigrati i opcijom OLED light, koja dosta utječe na dinamiku prikaza, kako biste dodatno prilagodili sliku vlastitim željama.

Dakako, novi je Hisenseov OLED, s obzirom na veliku dijagonalu i OLED tehnologiju, savršen za prikaz sportskog sadržaja. Ovaj TV odličan je odabir za sve sportske fanove.

 

Hisense-65A9H-2-3.jpg

Skok u opremljenosti: A9H posjeduje dva HDMI 2.1 priključka s podrškom za 4k na 120 Hz, ALLLM i VRR

 

Opaka konkurencija

Gameri će također biti više nego zadovoljni. TV je pravilno prepoznao naš testni PlayStation 5, te su automatski aktivirane sve opcije poput ALLM-a i VRR-a. Input lag prilično je nizak, a brzina odziva munjevita, tako da su gaming performanse izvrsne. Povrh svega, TV podržava 1440p rezolucija s PS5 i ima poseban Game način korištenja.

Možemo pohvaliti i zvučni sustav koji omogućuje vrlo dobru kvalitetu surround zvuka. Manji nedostatak po nama predstavlja površina ekrana koja je dosta reflektivna, posebno u jako osvjetljenoj prostoriji.

Možemo reći kako je najnoviji Hisenseov OLED pun pogodak. Po pitanju dizajna i kvalitete slike teško mu možemo pronaći ozbiljnije nedostatke. No, Hisense je svoj ovogodišnji OLED TV nažalost i cijenom u dobroj mjeri pozicionirao uz bok LG-evim i Samsungovim OLED televizorima visoke klase koji ipak nude nešto više.

 

Hisense-65A9H-1-2-5.jpg

Plus: dizajn, odlična kvaliteta slike, vrlo dobra kvaliteta zvuka, podrška za HDR10+, Dolby Vision IQ i HLG, odlične gaming performanse

Minus: kvaliteta daljinskog upravljača, cijena, potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike, samo dva HDMI 2.1 priključka, VIDDA sučelje s manjim brojem aplikacija

POGLEDAJTE I OSTATAK USPOREDNOG TESTA TELEVIZORA VELIKOG FORMATA

VELIKI EKRANI ZA NOGOMETNA UZBUĐENJA

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Hisense 65A9H

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Hisense 65A9H - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.