LG OLED55C21

LG OLED55C21

Isplativ OLED

Aktualna verzija LG-jevog hit televizora i ove godine donosi odmjerenu kombinaciju atraktivnog dizajna, izdašne opremljenosti, odlične kvalitete slike, modernog softverskog sučelja i razumne cijene. Ako kupujete svoj prvi OLED TV, LG-jeva C serija možda je vaš najbolji odabir.

LG nam ove godine svoju napredniju OLED tehnologiju nudi i unutar ultrapopularne C serije svojih OLED televizora. Novost kod C serije ove godine su i modeli manjih dijagonala poput 43 inča, koji su prije svega namijenjeni korištenju s računalom. 55-inčna verzija LG-jevog C2 televizora koju smo mi testirali svakako predstavlja trenutni best buy OLED televizor, a i općenito jedan od najisplativijih i najsvestranijih high end televizora.

LG-jeva serija C OLED televizora ove je godine doživjela i svojevrsni redizajn. Stalak je sada elegantniji, kompaktniji, moderniji, premda to znači i nestabilniji televizor. Sa stražnje strane sada nalazimo srebrnu teksturiranu metalnu površinu. Po nama, C serija je i dalje što dizajnerski, a što po pitanju kvalitete izrade jedan od najboljih televizora na tržištu. Nadalje, ovo je i izvrsno opremljen televizor. Istaknimo 4 HDMI 2.1 priključka pune propusnosti i 3 USB priključka. Jedino je šteta što nema dual tunera.
Već godinama jedan od jačih aduta LG-jevih televizora svakako je softversko sučelje webOS. Ove godine ga LG naziva webOS 22, a nekih značajnih izmjena izgleda sučelja u principu nema. Sučelje je brzo i jednostavno za korištenje, a LG očekivano briljira brojem dostupnih aplikacija. Novost je mogućnost kreiranja korisničkih profila, što znači da možete prilagoditi početnu stranicu za razne korisnike, a dodana je i podrška za Disney+, kao i za neke cloud gaming servise.

 

LG-OLED55C21LA-1-2.jpg

 

LG-jev evergreen

LG-eva OLED evo tehnologija, odnosno OLED EX, kod nekih modela iz ovogodišnje ponude uključuje OLED panele koji bi trebali donijeti 30% svjetliju sliku u odnosu na „uobičajene“ LG-jeve OLED televizore. Nema tu ničeg revolucionarnog. LG je jednostavno malo bolje optimirao svoje panele kako bi omogućio višu maksimalnu svjetlinu. Unutar izbornika nalazimo opciju Peak Brightness koja je uz OLED brightness dosta značajna za postizanje maksimalne svjetline. Ako želite najsvjetliju sliku postavit ćete je na High.

Dvojbi nema kako je ovo jedan od najsvjetlijih LG-jevih OLED televizora, iako ABL, odnosno automatic brightness limiter i dalje ograničava mogućnosti LG-jevih OLED panela. S druge strane, kombinacija OLED tehnologije i svjetline koju može postići ovaj TV sasvim je dovoljna za odličnu kvalitetu slike. HDR prikaz na OLED televizorima ima određenu dinamiku koju nam druge tehnologije ne mogu ponuditi.

Brz odziv piksela, ujednačenost osvjetljenja i širok vidljivi kut također ovaj TV smještaju u sam vrh ponude što se tiče prikaza sportskih sadržaja. Pritom LG-jev procesor najnovije generacije vrlo dobro funkcionira po pitanju „izglađivanja pokreta“, panel podržava frekvenciju osvježavanja 120 Hz što znači da je ovaj televizor odličan odabir za predstojeću nogometnu groznicu.

Ono što svakako izdvaja C2 od konkurencije su iznimne gaming mogućnosti. Tako C2 spada među ponajbolje gaming televizore na tržištu. Prije svega ima četiri HDMi 2.1 priključka s podrškom za 4k pri 120 Hz ALLM, VRR i e ARC. Važno je naglasiti kako C2 podržava HDMi VRR kojega se koristi s igraćim konzolama, a jednako tako ima podršku za AMD FreeSync, ali je i kompatibilan s G-Syncom.

Drugim riječima, jamči punu VRR podršku na igraćoj konzoli ili na računalu neovisno o proizvođaču grafičkog procesora. Mi smo VRR isprobali s PS5, s desktop računalom s AMD-ovom grafičkom karticom te s laptopom s Nvidijinom karticom i svugdje je funkcionirao besprijekorno.

 

LG-OLED55C21LA-1-4.jpg

 Elegantniji stalak je kompaktniji i moderniji, ali čini televizor nestabilnijim. No, broj aplikacija je o-ho-ho!

 

Super isplativi high end

Kombinacija naprednije OLED tehnlogije koja općenito donosi neka poboljšanja u kvaliteti slike uz tradicionalne prednosti OLED tehnologije, odlične opremljenosti, jednog od najboljih softverskih sučelja i impresivnih gaming mogućnost, čine ovaj LG-jev TV super isplativom kupnjom u svijetu high end televizora. Kao i uvijek, kod LG-jevih televizora na raspolaganju su vam korisni i smisleno raspoređeni predlošci za prikaz slike koji omogućavaju jednostavnu prilagodbu ovisno o sadržaju.
Opremljenost je svakako veliki plus koji C seriju izdvaja u odnosu na neke konkurentske OLED televizore.

Ključan nedostatak svakako je potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike, međutim implementirane tehnologije smanjuju rizik od ovog neželjenog scenarija, pa nemate mnogo razloga za brigu.

 

 

Plus: dizajn, superiorna kvaliteta slike, webOS s podrškom za ogroman broj aplikacija, vidljivi kut, izvrsne gaming performanse, brzina odziva, podrška za ALLM, VRR, FreeSync i G-Sync

Minus: potencijalni rizik od trajnog burn-ina slike, ABL zna dosta ograničiti maksimalnu razinu svjetline

LG-OLED55C21LA-1-9.jpg

POGLEDAJTE I OSTATAK USPOREDNOG TESTA TELEVIZORA VELIKOG FORMATA

VELIKI EKRANI ZA NOGOMETNA UZBUĐENJA

Blagdani i Svjetsko nogometno prvenstveno su pred vratima. Pravo vrijeme za kupnju novog televizora. Testirali smo stoga najpopularnije OLED televizore s tržišta koji su tradicionalno ponajbolji za prikaz sportskog sadržaja kako bismo doznali koji je najbolji za užitak u nogometnim uzbuđenjima. Uz to donosimo i test nekoliko jeftinijih atraktivnih QLED modela koji predstavljaju „best buy“ alternativu televizorima visoke klase.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG OLED55C21

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG OLED55C21 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.