LG 5UF950V - 5.0 out of 5 based on 1 vote
impresivno Osim što svojim “Auditorium” stalkom plijeni pažnju, to čini i potpuno metalnom konstrukcijom

LG 5UF950V

Performanse bez kompromisa

Sve što trenutno postoji u svijetu LED LCD ekrana integrirano je u ovaj LG-jev model, a produkt je slika koja će s adekvatnim (HDR) sadržajem biti konkurent čak i OLED tehnologiji

Sa samog vrha ponude iz LG-ja stiže nam premium model kodne oznake UF950V u svojih 55 inča (serija ovih televizora završava s 84“ dijagonalom ekrana), novodizajniranim stalkom koji ima i svoje vlastito ime – Auditorium. Cijela konstrukcija napravljena je od metala, a ako ste mislili da ovo postolje ima tek estetsku funkciju prevarili ste se…


Facelift WebOS

LG 55HF95 1 2

UZ PCMCIA MHL i ARC za HDMI su naravno podržani, a tu su i USB priključci


Naime, Auditorium reflektira zvuk koji je usmjeren prema njemu (zvučnici su integrirani u TV) i rasprostranjuje ga po prostoriji. To čini zaista iznenađujuće dobro i kvaliteta zvuka na ovom tv-u je veliki adut. Radit će mnogo bolje od velike većine jeftinih soundbarova. Zvuk ima impresivnu dinamiku, a dramatičnost pri scenama nabijenim raznoraznim efektima se nimalo ne gubi. Čak i zahtjevniji korisnici uz ovaj TV neće imati posebno ozbiljnu potrebu da ulože dodatne novce u dedicirane zvučnike tipa spomenutog soundbara ili slične 2.1 komplete. Obzirom da je zvučnike dizajnirao Harman Kardon to i nije toliko iznenađenje.

LG-jeva pametna platforma WebOS sadržajno je najbogatija (uz Samsung) aplikacijama i multimedijom. Minimalistički intuitivni dizajn sučelja brzo vam se uvuče pod kožu, a način navigacije riješen je novim MagicMotion daljinskim upravljačem. Ovoga puta on dolazi u obliku hibrida klasičnog alfanumeričkog upravljača (sa svim tipkama), kotačića za vertikalno pomicanje gore/dolje te s naravno integriranim žiroskopom i mikrofonom.

Tako daljinski podržava LG-jevu Voice Mate uslugu – osobnog asistenta (kao i na mobitelima) kojemu možete zadavati i zadatke te radnje koje će TV provesti. Integrirane kamere nema pa ćete za Skype pozive trebati dodatno investirati u LG-jevu kameru. Multimedijska podrška na ovom televizoru uključuje i novi h.265 kodek u kojemu se distribuira i UHD sadržaj streamingom s VOD usluga (4K Amazon Instant Video ili Netflix Ultra HD). Podržani su svi formati kojih smo se mogli sjetiti, a sadržaj smo „potegnuli“ lokalno s USB-a, kroz LAN pa čak i WiFi-jem (n standard) uz nepogrešan prikaz svih hrvatskih dijakritičkih znakova pri tome.

WebOS 2.0 je nova inačica pametne platforme prvi puta predstavljene 2014. godine, a nekih većih izmjena u navigaciji ili dizajnu sučelja nema, napredak je osjetan u performansama i brzini učitavanja aplikacija, izbornika, odziva što cijelo iskustvo korištenja čini još boljim. ScreenShare (tj. miracast) smo isprobali s novom inačicom Androida (5.1.1) i posebno nam se svidjela opcija da streaming glazbe funkcionira i kada je telefonu/tabletu ekran ugašen dok se na tv-u sadržaj i dalje „vrti“.


Apsolutni standardi

LG 55HF95 2 2

S boka Priključci kvare dojam tanašnosti ovog LCD-a


HDR je vjerojatno trenutni najveći „boom“ iza 4K na kojeg smo se do sada više-manje već svi navikli (iako nativnog sadržaja neće biti još dugo vremena, glavno je da smo spremni). HDR ili High Dynamic Range kompatibilan TV omogućit će s adekvatnim sadržajem (još uvijek ne postoji ultimativni standard iako je Dolby Vision vodeća tehnologija trenutno) kontraste i raspone svjetline kakve do sada nismo imali. S HDR kompatibilnim filmovima (i tv-om) detalji u mraku iscrtavat će se drastično bolje dok će vas scene sunca natjerati da prekrijete rukom oči, baš kako biste to učinili i u stvarnoj situaciji.

Color Prime (vlasnička tehnologija LG-a koja omogućava podršku HDR-a) nova je tehnologija zahvaljujući kojoj je sve to moguće, a radi se o naprednoj kontroli upravljanja pozadinskog osvjetljenja koje je sada sposobno isporučiti još veće vrijednosti svjetline. Imajte na umu kako sadržaj koji gledate mora biti sposoban to iskoristiti te kako isti sigurno nećete moći gledati putem tv-a pa čak niti Blu-raya idućih „tko zna koliko“ vremena. Vjerojatno će streaming servisi biti prvi koji će i ponuditi ovakve materijale (kao i 4K) pa je ovaj LG TV zasigurno investicija za budućnost. To je još jedan od dokaza kako tehnologija grabi prema naprijed mogućnostima, a komercijalni sadržaji kaskaju godinama iz nje. U svakom slučaju ovo je jedan od najnaprednijih LED LCD televizora koje možete uopće kupiti. Jedini minus je, pogađate, cijena.

Više informacija

  • Model: LG 5UF950V
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: LG
  • Tip: 3D LCD LED TV (HDR)
  • Dijagonala/ rezolucija: 55” (139cm) / 4K (3840 x 2160)
  • TV tuneri: analogni + DVB-T2/DVB-C/DVB-S2
  • AV priključci: 4X HDMI (2.0), USB 3.0, scart (adapter), komponentni, optički, 3,5 mm za slušalice
  • Dodatno/Ostalo: LAN, WiFi, CI+, (podrška za Miracast/ WiDi), 2x 3D naočale
  • Dimenzije: 722 x 1236 x 48 mm
  • Masa: 19 kg
  • Plus: Referentna kvaliteta slike na LCD-u, HDR kompatibilnost, integrirani zvučnici jedni su od najboljih koje smo čuli na tv-u uopće, WebOS 2.0 radi sve brže i ima mnoštvo multimedijskog sadržaja za streaming, najbolji Magic Motion do sada
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: LG, www.lg.com, cijena: 16.999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 5UF950V

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 5UF950V - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.