Laserski kućni projektor: Epson EF-100B

Laserski kućni projektor: Epson EF-100B

S naglaskom na prenosivost

Osim izvrsne slike, zbog njegovih kompaktnih dimenzija moći će projicirati sliku i na strop.

Epson nam je ponudio tamnu ili svijetlu izvedbu ovog projektora. Tako ovaj naš na kraju imena ima slovo B kao Black dok svijetla varijanta završava sa slovom W kao White. Na tamnoj varijanti ističe se tekstura kože koja podiže dizajn ovog uređaja. No najbitnije je istaknuti kako je projektor lagan i dovoljno malen te će te ga lako moći premjestit iz dnevnog boravka u dječju ili spavaću sobu. A upravo ta prenosivost, među ostalim funkcijama, je ono što ovom projektoru daje dodatnu vrijednost.

Ukoliko ga mislite koristiti u spavaćoj sobi, najvjerojatnije ćete se odlučiti za projiciranje slike na strop. HDMI i kabel od napajanja će se sakriti iza stražnjeg poklopca za kablove kako bi projektor mogli okrenuti u smjeru stropa bez potrebe za dodatnim stalcima.

 

Epson

Maksimalna deklarirana dijagonala projekcije je 3,8 metara, no na udaljenosti od 1,8 metara od zida će prikazati dijagonalu od 152 centimetra. Prikaz slike mu je vrlo svijetli jer koristi lasersku tehnologiju osvjetljavanja 3LCD RGB zaslona. Za razliku od klasičnih lampi, to će pridonijeti dugovječnosti projektora pa tako iz Epsona navode kako će mu radni vijek iznositi 10 godina ukoliko ga koristite 5 sati dnevno u EKO modu rada.

 

Užitak u filmovima i gamingu

Crna boja projektora biti će onoliko tamna koliko je taman vaš zid. Tj. trebalo bi ugasiti svijetlo u sobi da zid bude što tamniji, a kroz ovaj projektor će ipak probiti nešto svjetlosti pa će ipak ta crna biti nešto svjetlija, no to nam uopće nije smetalo s obzirom da smo imali veliki kontrast prikazane slike. Filmovi su se mogli gledati i po danu te je bijela ipak nadvladala te slika ima pristojan dojam crne.

Pokušali smo sliku usporediti sa prikazom slike na laptopu i projektor mu može parirati bez problema, a podešavanje boja možete podesiti putem izbornika na projektoru te si prilagoditi kontrast, osvjetljenje i saturaciju boja.

 

Uživancija nam je bila igranje PlayStation igara s prijateljima na ogromnoj dijagonali i s malo presaturiranim bojama. Iako bi kod tog PS4 fenomena dobro došla i veća rezolucija od 1280×720. No, o rezoluciji treba razmisliti.

Malena je za prikazivanje prezentacija u uredu jer se neće moći čitati tekst, no kada govorimo o gledanju filmova treba uzeti u obzir da na vašem (možebitno 4K) televizoru većinom gledate rezoluciju manju od 720p. Rijetko koji program emitira HD (720p) rezoluciju iako se nadamo da će se to promijeniti prelaskom na DVB-T2 standard o kojem imate prilike saznati više u temi posvećenoj upravo toj TV tehnologiji.

 

Epson EF 100B 1

Sa stražnje strane nalazi se priključak namijenjen uređajima za reprodukciju kao što su Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku te ćete uz pomoć njih još više projektor učiniti mobilnim.

A toj mobilnosti pridonosi opcija čuvanja podešenih postavki kako ne biste morali svaki puta ponovno postavljati keystone postavke kada projektor premjestite iz dnevnog boravka u dječju sobu.

 

Projektor ima i ugrađeni zvučnik od 5 W koji će odlično poslužiti u raznim situacijama. Uspoređujući ga sa TV uređajima, ovaj zvučnik je superiorniji od prosječnih zvučnika ugrađenih u TV uređaje. No za one kojima treba više od zvuka na raspolaganju imaju 3,5 mm audio jack ili bluetooth opciju povezivanja s bežičnim zvučnicima.

 

Više informacija

  • Model: Epson EF-100B
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 3
  • Proizvođač: Epson
  • Tip: Laserski projektor, 3LCD
  • Rezolucija / format slike: HD ready
  • Omjer stranica: 1.04 - 1.40:1
  • Snaga osvjetljenja: 2000 ANSI lumen
  • Kontrast: 2,500,000 : 1
  • Radni vijek lampe (bright/dynamic/eco): 20000 sati
  • Ostali konektori: HDMI, USB za napajanje
  • Dimenzije: 210 x 230 x 92 mm
  • Težina: 2,7 kg
  • Plus: Mogućnosti i gomila opcija u izborniku, multimedijske sposobnosti, dimenzije i dizajn, kvaliteta slike u klasi
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: Team media https://team-media.hr Cijena: 7.976,85 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Laserski kućni projektor: Epson EF-100B

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Laserski kućni projektor: Epson EF-100B - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.