LG Minibeam Nano - PV150G - 4.0 out of 5 based on 2 votes
Ljepotanko Rezolucija za ugodno gledanje filmova, dugo trajanje lampe i prenosivost zbog baterije, glavne su odlike ovog ljepuškastog pico projektora

LG Minibeam Nano - PV150G

Projekcija iz šake

Količina zabave s društvom uz ovakvu malu igračku je neprocjenjiva, pogotovo u ljetnim mjesecima kada puno vremena provodimo navečer na otvorenom, bio to vrt, šuma, plaža… LG Minibeam jedan je od najljepših pico projektora koje smo isprobali

Već je prošla koja godina dana otkako smo u rukama imali projektor iz pico klase. Riječ je o minijaturnom projektoru namijenjenom onima u pokretu ili korištenju u prirodi, s obzirom da LG-jev model posjeduje i integriranu bateriju koja će biti dovoljna za jedan prosječan film. Od našeg zadnjeg testiranja prije dvije godine, specifikacije se nisu previše promijenile, no mogućnosti i softverske opcije otišle su dalje.

 

Igračka za van

Iako se na prvu može činiti kako je rezolucija od 854 x 480 smiješno mala i premala u vremenu kada imamo televizore sa 3840 x 2160 piksela, kod projektora su stvari malo drugačije. Drugačije u smislu da je pikselizaciju lakše softverski „ispeglati“ i da ne „bode u oči“. Još prije 6-7 godina renomirani proizvođači PJ-a su u svojoj ponudi imali dedicirane multimedijske/kućne projektore s omjerom 16:9 i ovom rezolucijom. Ukratko, želite li sliku od 100“, osim što ćete drastično izgubiti na svjetlini i kontrastu, imat ćete i velike „kockice“ od piksela. To je ipak prevelik zalogaj za ovaj projektorčić. No manje dijagonale od 50-70“ daju značajno bolji rezultat i možete uživati u slici s udaljenosti od okvirno dva metra udaljenosti, bez da pomišljate na nazubljenost titlova i sličnih objekata u filmu. Kad smo to rasčistili, krenimo s recenzijom.

LG Minibeam Nano ili precizniji i dosadniji model kodne oznake (službeno) PV150G najmanji je iz nove game LG-jevih malih i srednjih LED projektora. To znači kako nema mijenjanja lampe, jednom kada prestane raditi projektor ide u smeće, ali na sreću govorimo o životnom vijeku od najmanje 30.000 radnih sati, tako da je zapravo i svejedno jer će rijetki toliko u praksi uspjeti i ostvariti (u narednih 10 do 15 godina intenzivnog gledanja?!). Vizualno, ovo je bez pramca najljepši mali projektor koji smo ikada vidjeli (a vidjeli smo mnoge) i garantiramo da ćete se zaljubiti u njega na prvi pogled. Čak je i daljinski simpatičnog dizajna, koji prati konture PJ-a i nije još jedan dosadan daljinski u obliku kreditne kartice. Na sebi posjeduje i kontrole za upravljanje videom (play, stop, naprijed, nazad..), izbornicima, ulazima, keystoneom, zvukom i profilima slike. Zaista je tu sve što će vam ikada trebati „izvađeno“ iz OSD-a u obliku tipke, sjajno.

LG Minibeam Nano 2

Malo, ali dosta HDMI i USB bit će dovoljni za priključivanje izvora za puštanje materijala

 

Ono što je još bolje su njegovi izbornici i opcije koje direktno preuzima s LG-jevih TV-a, što će dati „dušu“ ovome mališanu. Poznati osjećaj i raspored dočekao nas je kad smo krenuli postavljati sliku, a opcija je toliko mnogo da smo ostali zapanjeni. Sve mogućnosti modernog TV-a primijenjene su i ovdje, a Minibeam ima i mogućnost automatske korekcije keystoninga što u praksi uvelike pomaže (ispravlja geometriju slike) kada površina projekcije nije pod idealnim kutom u odnosu na projektor.

 

Kome je Minibeam namijenjen?

To je jedan od onih uređaja koji, kada ih isprobate, automatski želite posjedovati jer se neprestano nađete u situaciji i pri pomisli: „sada bi mogao izvaditi Minibeam iz džepa, staviti slušalice i pogledati posljednju epizodu Halt and Catch Fire ili Mr. Robota. Dakle, odgovor na pitanje iz međunaslova glasi: svakome tko pretjerano voli gledati filmove i serije. Da li će takav filmofil na pico projektoru gledati filmove doma? Vjerojatno (sigurno) neće, ali bi mogao gledati u vikendici, u hotelskoj sobi, na šatorskom krilu u prirodi i svugdje gdje nema – utičnice. Upravo je potpuna portabilnost najveći adut ovog mališana.

Obzirom da Minibeam ima integriran multimedijski preglednik koji funkcionira normalno i sa „žešće“ kodiranim sadržajem (.mkv od 7-8 Gb u rezoluciji 1080p su normalno radili uključujući i titlove) sve što trebate je USB memorija ili disk (iako preporučamo flash memoriju zbog štednje energije). Autonomija integrirane baterije kod nas je bila točno sat i 36 min prvi puta, sat i 44 min drugi puta te sat i 26 min treći puta. Autonomija ovisi o postavkama svjetline projektora, da li je uključen zvučnik te samom sadržaju koji se reproducira.

No dostatna je za trajanje jednog prosječnog filma. Ukoliko vam ni to nije dovoljno, postoji opcija (neslužbena ali će raditi) kupovine eksterne baterije koja bi ovisno o kapacitetu ovom projektoru mogla povećati autonomiju i trostruko. Ipak je portabilnost faktor koji ovaj projektor ima kao adut nad svima ostalim, klasičnim modelima, te je ujedno i najbolji pico projektor kojeg smo do sada testirali.

Cijena: 2.499,00 kn

Više informacija

  • Model: LG Minibeam Nano - PV150G
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 5
  • Cijena: 3
  • Proizvođač: LG
  • Tip: DLP LED Pico
  • Rezolucija / format slike: 854 x 480 (16:9)
  • Snaga osvjetljenja: 100 ANSI lumena
  • Kontrast: 100:000:1
  • Radni vijek lampe (bright/dynamic/eco): 30000 sati
  • Konektori: HDMI, USB
  • Dimenzije: 108 x 103 x 44 mm
  • Težina: 270 g
  • Plus: Mogućnosti i gomila opcija u izborniku, multimedijske sposobnosti, podrška za Wi-Fi Direct i Miracast, autonomija baterije u odnosu na svjetlinu slike, dimenzije i dizajn, kvaliteta slike u klasi
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: LG Hrvatska, www.lg.com/hr, cijena: 2.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG Minibeam Nano - PV150G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG Minibeam Nano - PV150G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.