Kingston Workflow stanica

Kingston Workflow stanica

Izvrstan čitač SD kartica s proizvoljnim opcijama

Docking stanice postale su gotovo obavezne pri radu s raznim gadgetima. Bilo da imate nadzorne, akcijske ili video kamere, robusne fotoaparate, audio snimač ili jednostavno koristite mobitel za sva digitalna snimanja, povremeno morate prebaciti te podatke na računalo ili prijenosni disk.

Možda ste već morali prebacivati snimke s nekoliko memorijskih kartica na PC ili na nekoliko drugih diskova. Takva prebacivanja na PC znaju biti spora. Neki od vas možda pri tome koriste nekoliko čitača kartica i USB hubova, a i razni uređaji se mogu samostalno spojiti kabelom s računalom, što obično rezultira kablovskim kaosom.

Tu u igru ulazi Kingston Workflow stanica koja pruža odlične mogućnosti prilagodbe različitim scenarijima korištenja.

Dok druge docking stanice imaju problem s nemogućnošću prilagodbe jer gotovo sve imaju neki ograničeni broj priključaka, utora za kartice i drugih značajki koje vam možda niti ne trebaju, Kingston Workflow stanica rješava sve ove probleme jednostavnim i modularnim dizajnom. Želite li stanicu s osam SD utora, možete je imati. Ako vam ne treba nijedan, i to također funkcionira. Mi koristimo Kingston Workflow stanicu, Kingston Workflow USB čitač, Kingston Workflow MicroSD čitač i Kingston Workflow SD čitač te nam je jedan slot ostao prazan za dodavanje onoga što će nam najviše trebati u budućnosti. Docking stanica izrađena je od plastike, a svaki od modula također je izrađen od plastike s urezom sa svake strane radi boljeg nasjedanja. Moduli imaju metalni ženski USB-C priključak koji se spaja s docking stanicom, no alternativno ih možete povezati i kabelom s računalom.

Trenutno postoje tri modula za docking stanicu: USB-B i USB-C (oba Gen 3.2), dual SD (UHS I i II), i dual MicroSD (UHS I i II).

Upravo ti moduli su ono što Kingston Workflow docking stanicu čini posebnom i visoko modularnom. Od četiri USB-C priključka, svaki podržava prijenos brzine USB 3.2 Gen 2. Kako biste iskoristili maksimalnu brzinu prijenosa, i vaš PC ili laptop mora podržavati brzine prijenosa USB 3.2 Gen 2, što je teoretska maksimalna brzina od 10 Gbps tj. 1,25 GB/s. Dodatna prednost ovih USB priključaka je punjenje mobitela snagom od 26 W pri 5 V kad smo ga spojili direktno na dock putem USB kabela.

 

Kingston-Dock-Station-3.jpg

Prednost: ovog Kingston setupa je što možete krenuti s nabavkom modula SD čitača kartica, a Workstation Dock kupiti kada vam se stvori potreba za robusnijim setupom

 

Iznimna modularnost

Na stražnjoj strani je jedan ženski USB-C priključak koji se povezuje s vašim računalom, kao i priključak za napajanje, jer radna stanica zahtijeva vanjsko DC napajanje. Nije moguće koristiti radnu stanicu bez vanjskog napajanja.

Svaki modul ima ženski USB-C priključak, tako da ih možete koristiti i bez radne stanice. Uzeli smo ih na lokaciju i koristili kao zasebne čitače kartica. Kada kupujete Kingston workflow stanicu, dobivate mogućnost korištenja svakog modula zasebno, što je vrlo korisno, te ih tako možete ponijeti sa sobom i koristiti kao džepni mini microSD ili SD čitač.

Problem s većinom hubova je pad brzine prijenosa podataka. Tako smo testirali koliko će se brzina prijenosa smanjiti kroz Kingston Workflow Station u odnosu na izravnu vezu s računalom.

Testirali smo Transcend SSD od 1 TB, povezan USB-C portom s Kingston Workflow Station Dockom i direktno na računalo. Kingston Workflow Station Dock je pokazao brzine pisanja i čitanja od oko 400 MB/s, dok smo direktnim spajanjem na računalo dobili brzine od oko 900 MB/s. Rezultate smo dobili CrystalDiskMark 8.0.4. x64 benchmarkom. Ovaj pad brzine nije nas previše zabrinuo, s obzirom da je primarna namjena Kingston Workflow Stationa rad sa SD karticama.

Brzinu čitanja SD i microSD kartica usporedili smo s drugim čitačem kartica, a rezultati čitanja Kingston CANVAS Gol Plus U3 256 GB kartice s Kingston Workflow Station Dockom bili su brži spram drugih čitača. Zanimljivo je kako je i spora microSD kartica veličine 16 GB, koja nije Kingstonovog brenda, bila također nešto brža kada ju čitamo putem Workflow Station Docka.

Kingston Workflow stanica dobro je izrađena, ne zauzima previše prostora na stolu i jednostavna je za korištenje, tako da ju uz sve prethodno navedene karakteristike možemo preporučiti bez zadrške.

 

tablica-kingston.jpg

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kingston Workflow stanica

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.