Czur ET16 plus

Czur ET16 plus

Digitalizacija knjiga

Ukoliko ste jedan od onih koji kod kuće ima malu (ili veliku) vlastitu knjižnicu, možda biste željeli sačuvati njihov sadržaj u digitalnom obliku i time ih poštedjeti habanja uslijed stalnog listanja

Czur ET16 plus je skener dokumenata do A3 formata. Sastoji se od stalka na kojem je kamera i LED rasvjeta kako bi vam skeniranje debelih knjiga bilo što lakše. Ukoliko ste neke debele knjige pokušali skenirati klasičnim skenerom, znate da to nije nimalo lak posao. Najčešće je taj sken bio loš pri sredini knjige jer je onako malo ispupčena pa nije nasjedala na staklo skenera kako bi trebala.
ET16 uz korištenje njegovog pametnog softvera rješava taj problem, a moguće je skenirati automatski listanjem stranica, što postupak ubrzava još više. Deklarirano vrijeme skeniranja je 40 stranica u minuti za A4 dokumente. Brzina je velika s obzirom da se kod knjiga A4 formata skeniraju obje stranice istovremeno.

CZUR skener 3
Ugrađena kamera je Sony rezolucije 16 MP. Pored nje, s lijeve i desne strane nalazi se po red LED rasvjete koju je moguće prilagoditi u dvije nijanse. Ukoliko vam to nije dovoljno, tj. imate li knjigu sa sjajnim papirom koji je sklon visokoj refleksiji svjetlosti, poželjno je isključiti gornje ledice i uključiti dodatne stražnje ledice koje rješavaju taj problem refleksije.
Kako bi odredili koja kombinacija osvjetljenja vam najviše paše, stalak je opremljen zaslonom u boji dijagonale 2,4“ na kojemu je moguće vidjeti preview trenutne situacije.
Sâm postupak skeniranja uopće nije kompliciran, a za one kojima je potrebna pomoć oko tog postupka unutar Czur Scanner softvera pronaći će gumb „Video Guideline“ s videima na engleskom jeziku koji će objasniti postupak.


Pedala za skeniranje

Dobivene fotografije biti će automatski obrađene te poravnate koliko je to moguće. Ukoliko želite još veću kvalitetu skena, moguće je prilagoditi linije korekcije slike. Tako obrađenu sliku stranice lakše ćete ocerirati ukoliko vam je potreban postupak pretvaranja slike u editabilni dokument. OCR dokumente možete spremiti u .txt, .pdf te druge formate poput Word ili Excel formata.

CZUR skener 1
Postupak nije savršen te je moguće da dođe do manjih grešaka, no uz nešto prakse te pokušaja i promašaja, vjerujemo da je ovim alatom moguće znatno ubrzati postupak digitalizacije spram alternativnih neinvazivnih metoda. Za one koji trebaju još bolju kvalitetu, savjetujemo da ne koriste automatsko skeniranje koje je najbrža metoda skeniranja, nego umjesto toga da koriste priložene malene prihvate za lakše pridržavanje stranica, a jednom kada ste uz pomoć tih dodataka razvukli stranice, možete nožnom pedalom zadati naredbu skeniranja.
Nožna pedala je USB pedala, gumb koji se jednostavno može stisnuti nogom, a u paketu dolazi i gumb za klikanje rukom kada vam je tako zgodnije.
Za maksimalnu kvalitetu dokumenata ovaj uređaj treba tretirati kao fotoaparat te mu tako i pristupiti kada želite fotografirati knjige. Stoga će oni koji znaju kako se dobiva kvalitetna fotografija ipak moći izvući nešto kvalitetnije „skenove“.

Više informacija

  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: CZUR
  • Dimenzije i masa: 375 x 390 x 220 mm, 1.5 kg
  • Ostalo: OCR, scan, korekcija slike
  • Ustupitelj i cijena: Xenon forte www.xenon-forte.hr, 3.449,00
  • Minus: jednostavnost korištenja, dodatna rasvjeta
  • Plus: treba se poigrati opcijama korekcije boje, ekspozicijom
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Czur ET16 plus

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Czur ET16 plus - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.