DJI Mini 2

DJI Mini 2

Dron za svaki let

Nedugo nakon eksplozije popularnosti dronova krenula je i njihova zakonska regulacija. Danas već možete biti sigurni u to što smijete, a što ne s dronovima. Tim su se pravilima prilagodili i proizvođači

Kada pričamo o pravilima, izgleda da će magična vrijednost biti težina od 250 grama za najslobodnije letenje dronom. Prije kupnje naravno se informirajte, jer je kod nas pravilo oko snimanja iz zraka vrlo oštro, no letenje dronom generalno prati pravila EU. Za let vam treba registracija drona, a poželjno je i položiti osnovni online test za otvorenu kategoriju. Iako nije obvezan za dronove ispod 250 g, naučit ćete neke vrlo korisne podatke za letenje.

 DJI je tako izbacio drugu iteraciju drona specifično lakšeg od 250 grama, a koji nudi svu vrhunsku tehnologiju koja DJI drži na vrhu komercijalnih dronova. Prvi model koristio je standardne 18650 baterije koje su mu dale punih 30 minuta letenja, no imao je problem sa snagom jednom kada je kapacitet baterije opao.

 

Dron 1. 1

 

U ovoj verziji koriste baterije koje ponovno imaju dovoljno snage da se odupru i snažnijim vjetrovima te sigurno vrate na startnu poziciju, no i dalje treba paziti da vraćanje s malo baterije ne bude direktno protiv snažnog vjetra. Dron koristi novi kontroler i DJI-jev OccuSync, koji koristi 2,4 i 5 GHz signale za vrhunsku povezivost bez straha od gubitka signala.

Signal je dovoljne snage za udaljenost od oko 6 kilometara (za EU tržište) ako nema nikakvih smetnji ni prepreka. Dron ima stražnje i prednje osvjetljenje kako biste ga lagano mogli voziti i noću te se baterija također može puniti u dronu preko USB-C punjača za mobitele.

Kupnjom Fly More Combo paketa dobit ćete i eksterni punjač s dvije ekstra baterije i štitnicima za propelere, no imajte na umu da dodatni štitnici dižu težinu drona iznad 250 g. Dron ima tri načina letenja: Cine, Normal i Sport. Načini letenja imaju različita ograničenja za brzinu okretanja, rotiranja kamere i ukupnu brzinu drona. Cine je najsporiji za mirnije snimke, dok je sport najbrži te žrtvuje stabilnost snimke za brzinu.

Dron je primjetno tiši, a senzori na dnu držat će ga vrlo stabilnim i u slučaju da puše vjetar. Senzori će također spriječiti zabijanje u tlo spuštanjem drona, no dron nema druge senzore, pa trebate paziti na okolinu kada letite. Baterija drona ima deklarirano trajanje letenja u idealnim uvjetima od oko 30 minuta, no s obzirom na to da se baterija nikada ne bi trebala prazniti na nulu, ako želite dug vijek baterije najbolje ju je držati iznad 15% u svakom trenutku.

 

Dron glavna 1

 

Dron će sukladno tome sam pokušati sletjeti kada se baterija spusti na oko 20 %, no možete poništiti spuštanje i realno letjeti do 0 % baterije, do točke kada interna voltaža padne na 7 V, kada se dron silom prizemljuje.

 

Drugačiji kadar

Bitna stavka drona je, naravno, i njegova kamera. Prvi DJI Mavic Mini imao je ovdje limitirane performanse, no novi Mini 2 upgradean je kod videa i slika. Sa senzorom od 12 MP i dijagonalom od 1 /2,3” konkurira većim dronovima te ima omogućeno i 4K @ 30 fps snimanje.

Dron ima i pametne modove snimanja poput kruženja, spirale i drugih zanimljivih clipova, no snimanje u tom slučaju je limitirano na FullHD rezoluciju. Što se tiče slikanja, imate opciju slikanja sfere, a dron sam zakreće sebe i kameru kako bi slikao iz svih potrebnih kutova te poveže sve slike u sferu. Dron optimizira ekspoziciju kako bi svi dijelovi slike bili vidljivi.

Osim sfere, ovako može snimati panoramu ili ultraširoko slikanje, koje daje vrlo impresivne rezultate kod atraktivnih lokacija. Može slikati i večernje slike, s obzirom na iznimnu stabilnost i ekspoziciju do 4 sekunde.

Više informacija

  • Cijena: 5
  • Proizvođač: DJI
  • Dimenzije i masa: 138 x 81 x 58 mm / 249 grama
  • Ustupitelj i cijena: Spinnaker distribucija
  • Minus: Nedostatak praćenja subjekta i naprednijih modova letenja
  • Plus: Težina drona, doseg signala, trajanje baterije
  • Cool faktor: 5
  • Baterija: 5
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za DJI Mini 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DJI Mini 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.