Samsung VR7000 Powerbot

Samsung VR7000 Powerbot

Vladar prašine

Samsungov robotski usisavač dolazi s prepoznatljivim dizajnom koji s gornje srane izgleda kao disk, ali pri dnu s donje strane ima prave kutove , naravno sve s ciljem da se što bolje očisti kut sobe.

Površina je s gornje strane prilično sjajna što je naizgled lijepo, ali vrlo brzo cijela gornja površina postane magnet za packe i prljavštinu. S donje strane na stražnjem dijelu smješten je glavni dio usisavača a to su rotirajuće gumene četke koje jako dobro kupe pogotovo iz pora na tepihu prašinu. Taj dio, spomenuli smo već je pravokutan, upravo iz razloga da se što bolje smjesti u kut. Što se tiče performansi na našem testu, pokupio je daleko više prašine od konkurencije, ali niti on se nije proslavio čišćenjem brašna iz kuta kuhinje.

samsung shema goresamsung shema dolje

Našim testnim modelima namjerno smo dali ekstremne zadatke koji nisu svakodnevnica u kućanstvu da ih upravo na tome ispitamo. Kao i ostali imao je problema s rižom, brašno je odlično pokupio na tapisonu, malo slabije na parketu gdje ga je s kotačima raznio djelomično. Nije pogodan za usisavanje plastelina, jer ga njegove snažne četke na određenim površinama samo razmrljaju.
Za upravljanje usisavačem Samsung koristi svoju Smart Things platformu koja nudi upravljanje i ostalim uređajima iz njihove ponude poput televizora, AV ili klima uređaja, perilica, kuhinjskih ploča i smart home adaptera. Imali smo velikih problema s pokretanjem robota putem aplikacije, no moguće je da je naš konkretni testni primjerak imao hardverski problem s mrežom. Unutar robotskog usisavača ima niz pametnih tehnologija. Visionary Mapping Plus pronalazi optimalnu rutu za brzo čišćenje i vodi ga oko nje. Pomoću senzora i digitalne kamere mapiraju se prostorije i pronalaze najučinkovitiji putovi. Iz našeg testa vidljiva je upornost u konstantnom čišćenju. Samsung se trudi pokupiti detaljno nečistoću pored rubova.  Dovoljno je jak da pomakne manju prepreku na putu poput kutija te se trudi izbjegavati žice koje vise uokolo, a preko onih na podu nije imao problema s prelaženjem. Za uske ili malene prepreke ima Full View Sensor 2.0 koji skenira takva mjesta na širokom području.

Image1

Baš kao i kod tepiha, Powerbot detektira kutove i čisti ih do tri puta uz povećanje snage usisa. Treba spomenuti da ima dosta velike kotače koji mu pomažu u prelasku preko prepreka. Nudi se softverski planiranje rasporeda čišćenja, a može se upravljati i preko aplikacije kao i preko priloženog daljinskog upravljača. Ima LED zaslon na vrhu s indikatorima napunjenosti, WLAN mreže i trenutačno aktivnog programa.
Pozitivne strane Powerbota su detaljno čišćenje prašine, pametne tehnologije koje omogućavaju povećanje snage čišćenja u kutu ili na tepihu, senzorika koja mapira prostor i definitivno se trudi temeljito sve pokupiti. S druge strane, mučio se na našem testu s plastelinom, riža je boljka svih modela, a brašno nije uspio i kuta pokupiti. Dosta teško se čisti sadržaj kante jer je dosta vijugav. Powerbot ima mogućnost spajanja s Google Home, Amazon Alexa i Samsungovim Bixby asistentom što nismo isprobali. Treba napomenuti da u paketu dolazi i graničnik na baterije (bez baterija) kojim mu možete ograničiti prostor za čišćenje.

samsung infobox

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung VR7000 Powerbot

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung VR7000 Powerbot - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.