LG 27GL63T-B

LG 27GL63T-B

IPS budget gamer

Gamerima željnim IPS budget monitora ovaj LG-jev model svakako je posebno zanimljiv. Gaming performanse su i više nego dobre, a ovaj monitor podržava FreeSyn te je na listi GSync compatible monitora.

LG je nedavno predstavio svoju najnoviju generaciju UltraGear gamerskih monitora koja dolazi s novijim, bržim IPS matricama, kao i podrškom za FreeSync, GSync i HDR. Unutar ove nove generacije ovaj model oznake GL63T je zapravo ulazni model koji se prije svega ističe relativno povoljnom cijenom.

Namijenjen je gamerima koji nisu spremni potrošiti pravo bogatstvo na svoj novi monitor, a žele IPS gaming monitor s brzinom osvježavanja od 144 Hz. Također, bit će posve zadovoljni s Full HD rezolucijom.

Dizajnom se ovaj budget gaming monitor ne razlikuje previše od ostalih novijih LG-evih UltraGear monitora. Kvaliteta izrade je vrlo dobra, postolje je izvedeno u obliku slova V, a zanimljivo je kako ovaj model omogućuje podešavanje po visini i pivot opciju, ali ne i zakretanje u lijevu i desnu stranu.

 

LG 27GL63T 3

 

S obzirom na veličinu dijagonale od 27 inča, ovaj je monitor iznimno kompaktan i tanak, čemu doprinosi i izdvojeni manji strujni adapter koji je integriran zajedno s kabelom. Sa stražnje strane monitora pronašli smo svega dva uobičajena video priključka (HDMI i DisplayPort) i to je to! Ni traga ni glasa USB hubu ili ugrađenim zvučnicima.

Glavni adut ovog monitora svakako je moderna IPS matrica koja omogućuje vrlo dobro izbalansiranu sliku već prilikom prvog korištenja monitora bez potrebe za mnogo dodatnih podešavanja. Preporučamo koristiti predefiniranu opciju Gamer 1 te postaviti opciju za brzinu odziva na Faster.

Velika prednost ovog monitora svakako je i odlična podrška za tehnologije promjenjivog osvježavanja slike. Naime, dolazi s podrškom za FreeSync, a spada i u GSync compatible monitore certificirane direktno od strane Nvidie.

 

LG 27GL63T 2

 

Zanimljivo je međutim kako se na samom monitoru nalazi isključivo GSync logo. O Freesyncu ni riječi. Gamerima će ipak biti najvažnije kako će, bez obzira posjeduju li AMD-ovu ili Nvidijinu karticu, moći uživati u gamingu bez pucanja ili zastajkivanja slike.

U praksi i jedna i druga tehnologija funkcioniraju besprijekorno bez obzira na korištenu grafičku karticu. Valja napomenuti da s AMD-ovom karticom možete koristiti i FreeSync putem HDMI priključka i to u rasponu od 48 do 144 HZ. S Nvidijinom karticom potrebno je koristiti DisplayPort priključak.

Spomenimo kako ovaj monitor podržava i HDR. Možemo reći kako je maksimalna razina svjetline prilično dobra, no zbog slabog kontrasta općenito HDR sadržaj ne djeluje dobro. Pritom nas je ugodno iznenadila relativno mala potrošnja energije koja, čak ni s uključenim HDR-om, ne prelazi 30 vata.

 

LG 27GL63T 5

Sve u svemu, ovaj LG-ev monitor svakako je vrlo pristojan budget IPS gaming monitor. Ukoliko vam je Full HD rezolucija posve dovoljna i ne tražite posebno dobro opremljen monitor, ovo je svakako dobar odabir.

Zapravo je namijenjen svima koji žele veći 27-inčni ekran, a ne posjeduju osobito moćnu grafičku karticu, pa će im Full HD rezolucija omogućiti da iskoriste sve prednosti brzog 144-hercnog osvježavanja slike.

 

LG 27GL63T

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za LG 27GL63T-B

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

LG 27GL63T-B - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.