Acer XF250Q

Acer XF250Q

Totoalno hardcore

Treći Acerov monitor na našem testu namijenjen je najzahtjevnijim igračima, koji traže monitor s vrhunskim performansama.

Dizajn modela XF250Q ima odličan balans agresivne gamerske estetike i elegantnog dizajna. Oštre ravne linije i obojani naglasak na bazi stalka daju ovom monitoru moderan i agresivan dizajn, dok mu tanak okvir zaslona daje profesionalan izgled. Kvaliteta izrade ovog monitora je vrlo dobra zahvaljujući kvalitetnoj plastici i čvrstoj konstrukciji.

Tijekom postavljanja nismo primijetili škripanje panela niti savijanje pri laganom pritisku, što nas je ugodno iznenadilo. Negativan aspekt kvalitete izrade ovog monitora je završna obrada s par oštrih rubova na stražnjoj strani kućišta. Stalak modela XF250Q nudi mogućnost široke prilagodbe položaja monitora.

Visina monitora podesiva je u rasponu od 150 milimetara, nagib je podesiv u rasponu od -5 do 35 stupnjeva, dok je rotacija monitora moguća u rasponu od 60 stupnjeva. Uz visoku razinu prilagodbe položaja, ovaj stalak nudi i mogućnost pivotiranja monitora. Jedina mana stalka ovog monitora je relativno malena baza, koja monitor čini pomalo nestabilnim, no ne u tolikoj mjeri da nas zabrinjava kako bi monitor mogao pasti tijekom prilagodbe položaja.

 

 MG 1420

Acer XF250Q ima TN panel dijagonale 25 inča FullHD rezolucije s vrlo viskom frekvencijom osvježavanja od čak 240 Hz. Ekstremno visoke performanse frekvencije osvježavanja i nisko vrijeme kašnjenja od samo 1 ms čine ovaj monitor idealnim izborom za najokorjelije kompetitivne igrače.

Kvaliteta prikaza ovog monitora nije osobito visoka, no ovo je ipak monitor ekstremnih performansi kod kojeg je kvaliteta prikaza manje važna od frekvencije osvježavanja i vremena kašnjenja. Najbolji aspekt kvalitete prikaza ovog monitora je reprodukcija boja, s bojama više zasićenosti no što očekujemo od monitora visokih performansi. Kutovi gledanja su prilično uski, kao i dinamički raspon, koji je osobito loš kod prikaza nijansi tamnih tonova.

 

 MG 1431

Maksimalna frekvencija osvježavanja od 240 Hz je impresivna, kao i iznimno širok Freesync raspon, koji je među najširima na testu te se proteže od 48 sve do 240 Hz. Od video ulaza XF250Q ima DisplayPort, dva HDMI ulaza i DVI-DL, tako da je opremljen za spajanje gotovo svih uređaja s digitalnim izlazima.

Igranje na ovom monitoru je pravi užitak, no isto tako je konfiguracijski zahtjevno izvoditi igre na 240 sličica u sekundi. Acer XF250Q je zaista odličan monitor ekstremnih performansi, čija je glavna mana nešto lošija kvaliteta prikaza. Nižu kvalitetu prikaza možemo mu oprostiti jer je nemoguće pružiti ovu razinu performansi bez žrtvovanja kvalitete prikaza.

Ako tražite monitor koji će vam pružiti taktičku prednost u kompetitivnom igranju, Acer XF250Q je svakako vrijedan razmatranja.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer XF250Q

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer XF250Q - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.