Acer CB271 Hubmidprx - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Acer CB271 Hubmidprx

Acer CB271 Hubmidprx

Gipki profić WQHD rezolucije

Ovaj Acerov monitor zanimljiv je zbog velike sposobnosti korekcija boja te će ga svatko moći ugoditi oku u pogledu oštrine i vjernosti boja.

Opremljen rezolucijom 2560 x 1440 piksela na dijagonali od 69 cm, pikseli izgledaju dovoljno mali (0,233 mm) za većinu korisnika. Na takvu WQHD rezoluciju, koja je u principu 4 x HD veličine, aplikacije s puno alata poput Photoshopa ili Indesigna baš lijepo popune prostor monitora.

Acer CB271 Hubmidprx otvor

LOW POLY Dizajn stalka monitora dobro pristaje uz rubove od samo 7 mm s  tri strane

Njegova IPS TFT matrica prikazat će vrlo vjerne boje, a kroz izbornik imamo opciju sRGB On/Off opcije koja će, uključite li ju, svjetlinu i kontrast podesiti na vrijednosti kako biste zaista mogli dobiti sRGB spektar boja. Monitor dolazi s četiri predefinirana profila, a to su Movie, Graphic, Standard i ECO te s jednim profilom za korisnika. U korisničkom profilu moći ćete kalibrirati boje po šest osi, kako su to nazvali iz Acera. Raci se o korekciji HUE i Saturation vrijednosti kroz Red, Blue, Green, Magenta, Yellow i Cyan boje čime dovoljno precizno možete kalibrirati monitor.

Acer CB271 Hubmidprx 1

PIVOT Vrlo pomičan profi stalak, pri čemu je pivotiranje ipak najkorisniji pomak

Osim navedenih opcija korekcije boja tu su i standardne Brightness, Contrast, Gama te Blue Light opcija koja je podesiva u 5 stupnjeva, a služi kako bi sliku lišili plave boje za koju stručnjaci kažu da nam smeta navečer. Ova opcija je potpuno ručna te ćete ju navečer morati postaviti na barem 80% kako biste dobili topliju sliku, a ujutro ugasiti želite li vidjeti vjernije boje.

Deklarirani kut vidljivosti je 178°, a ovaj monitor se tim kutom može naveliko hvaliti jer boje ostaju vjerne gledate li ga sa strane, a IPS matrica nije previše reflektivna pa je i to odlična kombinacija za dobru sliku. Poželite li se gledanja multimedije u društvu, svi će dobro vidjeti sadržaj ekrana.
Stalak monitora se može zakretati lijevo -desno za ± 60° te gore za 35°i dolje za 5°, a podesiv je i po visini za 15 cm. Možete ga zakrenuti (Pivot) za 90° i u lijevu i u desnu stranu čime dobijete vertikalnu orijentaciju monitora za bolji pregled dugačkih web stranica ili čitanje drugih dokumenata.

Acer CB271 Hubmidprx 2

KONEKTORI Na stražnjoj strani nalazimo HDMI, DisplayPort i DVI video ulaz te dva 3,5 mm audio jacka. Jedan za ulaz, a drugi za izlaz zvuka

Rub samog monitora sa strane te s gornje strane je 7 mm dok je s donje strane nešto širi rub. Monitor je opremljen i s dva zvučnika snage 2 W koji nemaju hvale vrijedan zvuk prvenstveno zato jer im fali dosta bassa, no za osnovne zvukove su sasvim dovoljni. Za one koji zvuk žele dovesti do slušalica ili desktop zvučnika tu se našao i 3,5 mm audio izlaz koji će poslužiti toj svrsi.

DVI i HDMI ulazi će dozvoliti sliku frekvencije od 60 Hz dok DisplayPort može potegnuti do 75 Hz frekvencije osvježavanja.
Zaključak bi bio da će vam ovaj monitor pružiti i vrlo dobro iskustvo gledanja uz WQHD rezoluciju i široki kut gledanja te ugrađenu tehnologiju za korekciju boja, kao i odličnu oštrinu slike. Uz filtar plavog svjetla te smanjeni odbljesak znatno se povećava zaštita za oči prilikom dugog gledanja u monitor pa vaši snovi nakon večernjih seansi rada/igranja neće biti remećeni.

Više informacija

  • Model: CB271 Hubmidprx
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Dojam: 4
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: Acer
  • Tip: IPS LED
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 27” / 2560 x 1440 - WQHD / 16:9
  • Snaga osvjetljenja: 350 cd/m2
  • Kut vidljivosti: 178°/178°
  • Vrijeme odziva: 4 ms (G to G)
  • Kontrast: 100M:1
  • Priključci: DVI, HDMI, Display Port
  • Dodatno: Pivot, korekcija boja u 6 osi
  • Plus: Kut gledanja, slika
  • Minus: Zvučnici
  • Ustupitelj i cijena: Recro (www.recro.hr), 3.099,00 kn Jamstvo: 36 mjeseci
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer CB271 Hubmidprx

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer CB271 Hubmidprx - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.