AOC C3583FQ - 4.5 out of 5 based on 2 votes
AOC C3583FQ

AOC C3583FQ

Gaming u 160 Hz dolazi uz kompromis

Ako možete prijeći preko malog dpi-ja kojeg AOC-ov monitor ima zauzvrat ćete dobiti jedan od najbržih monitora na svijetu kada je osvježavanje u pitanju, a AOC je ujedno i dijagonalno najveći 21:9 monitor na tržištu...

Monitori super-širokih omjera sve su popularniji, a sada se pojavila i dijagonala za inč veća od ostalih monitora ovog tipa i to iz AOC-a s dijagonalom od 35 inča odnosno ogromnih 89 cm. Ekran je zakrivljen što je kod monitora ovakvog formata zaista veliki i praktični plus te „feature“ koji je više od samog marketinga. Zakrivljenost na širokim dijagonalama uvelike olakšava preglednost nad ekranom, ali i povećava ukupni dojam perifernog vida kod gaminga.

 

Strogo za gamere

Napravljen je za gaming - netko bi rekao i bio bi u pravu da ga AOC kao takvog promovira, no cjenovno konkurira brandovima poput LG-ja i Samsunga koji za isti novac nude 34“ 21:9 modele sa 3880 x 1440 rezolucijama. Razlog leži u činjenici kako je ovo AOC-ov C3583FQ 160 Hz ekran što je za gaming vrlo bitna stavka, a tehnologija sinkronizacije s GPU-om ovaj puta je iz ATI-jevog tabora tj. FreeSync. Sva zvona zvone kako je 3D bio pogreška na televizorima, još je veća greška bila implementacija iste tehnologije na 3D monitorima no hardversko usklađivanje osvježavanja monitora i FPS-ova unutar igara koje idu preko 100 pa sve do 160 sličica u sekundi (ako imate adekvatno jak hardver) puni je pogodak za gaming. Bez tearinga (pucanja slike), shutteringa (treperenja) i pojave različitih artefakata igranje dobiva jednu bolju dimenziju.

AOC C3583FQ 5

Dugačak stalak: Ugostio je gomilu ulaza, a među njima se još uvijek nalazi i analogni VGA iz nekog razloga

 

Pogotovo ako do gaminga držite više od povremenog vikend-igranja Fruit Ninje ili Farmvillea. Zbog niže rezolucije nećete imati potrebu kupiti high-end GPU, no isto tako bit ćete lišeni velikoga field-of-viewa koji donose 21:9 1440p monitori. Eto u čemu leži ironija, ako nemate posebno snažnu grafičku karticu igre ćete moći igrati na pristojnim FPS-ovima (40-60 sličica), no tada uopće ne iskorištavate potencijal ovog monitora iako će se hardverski uskladiti refresh rate s GPU-om bez potrebe za renderiranjem. No pretpostavka je da želite 100+ sličica i težite brojki od punih 160 frameova, za to vam već treba GPU iz klase iznad 3,5k kuna. U prijevodu, FreeSync tehnologija i 160 Hz je danak koju AOCov monitor plaća pred konkurencijom s rezolucijama od 3880 x 1440 piksela. Ovolika dijagonala ekrana u nativnoj rezoluciji od 2560 x 1080 piksela ne može biti nikako pozitivna stvar jer nizak DPI znači vidljivo pikseliziranu sliku što niti vrhunska kvaliteta prikaza boja i tonova ne može ublažiti.

 

Pozitivne strane...

Ovo je VA panel, statički kontrast je zaista velik kao i definicija crne boje uz malo refleksija koje se na zakrivljenim monitorima često znaju očitovati kao horizontalne crte preko ekrana, vrlo neugodan efekt. AOC uopće ne pati od tog problema. Od priključaka tu je sve što biste mogli poželjeti, tri tipa digitalne konekcije (DVI, DisplayPort,HDMI), analogni VGA, 3,5 mm audio izlaz, ali i integrirani zvučnici koji su začuđujuće dobri.

AOC C3583FQ 4

Ima sve: Uz DVI i HDMI, monitor ima i dva DisplayPort sučelja

 

Naravno, dobar 2.1 setup dati će daleko impresivniju bass ekstenziju, no sama glasnoća i zvuk koji ne djeluje „tanko“ poput raznih laptop zvučnika mogao bi nekima biti sasvim dovoljan bez ulaganja u eksterna rješenja. Obzirom na zakrivljenost i MVA matricu kut vidljivosti je odličan, distorziju tonova boja je nemoguće vidjeti po horizontali i vertikali iz sjedeće pozicije. AOC kaže kako je s radijusom od 2000 mm ovo najviše zakrivljen monitor na tržištu. Još jednom, na ovom formatu ekrana to zaista ima pravog praktičnog smisla. U konačnici sve se svodi na vaše potrebe i primjenu ovog monitora, a to bi trebao biti samo i jedino – gaming. Ako ste tvrdokorni igrač koji prvenstveno ganja FPS-ove vidjet ćete opravdanu vrijednost u ovom ulaganju jer s te strane nudi nešto što ostali nemaju.

Maloprodajna cijena:
5.899,00 kn

 

Više informacija

  • Model: AOC C3583FQ
  • Ukupna ocjena: 4,3
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cijena: 3
  • Proizvođač: aoc
  • Tip: MVA LED LCD / AMD FreeSync
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 35” / 2560 x 1080 / 21:9
  • Osvježavanje: 160 Hz
  • Statički/dinamički kontrast:: 2000:1 / 50.000.000:1
  • Snaga osvjetljenja: 300 cd/m2
  • Kut vidljivosti: 178/178
  • Vrijeme odziva: 4 ms
  • Priključci: 2x DisplayPort 1.2, HDMI, VGA, DVI, 3,5 mm stereo izlaz
  • Dimenzije: 986 x 600 x 280 mm
  • Masa: 12 kg
  • Plus: Dobar kontrast, brzina osvjeûavanja, zakrivljenost
  • Minus: Cijena, rezolucija ekrana
  • Ustupitelj i cijena: MMD Hrvatska, www.aoc-europe.com, Maloprodajna cijena: 5.899,00 kn
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC C3583FQ

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC C3583FQ - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.