Samsung Galaxy Watch Active

Samsung Galaxy Watch Active

Nosiva kriza identiteta

Nakon vrlo uspješnog Galaxy Watcha, Samsung nam je pripremio Active inačicu kao zamjenu za Gear Sport, no u konačnici smo dobili sat koji je „Active“ imenom, ali ne i mogućnostima.

Samsung je jedan od najvećih proizvođača klasičnih pametnih satova, stoga imamo visoka očekivanja od njihovih satova. Samsung Gear Sport nas je oduševio odličnim dizajnom i mogućnostima koje su spajale mogućnosti klasičnog i sportskog pametnog sata, no došlo je vrijeme da Sport dobije zamjenu pod nazivom Active.

Pasivni Galaxy

Dizajn Watch Active vrlo je elegantan, što nije prva stvar koju očekujemo od sportskog sata. Metalno polirano kućište je oblo, bez agresivnih kuteva na koje smo navikli kod sportskih satova. Uz to, Galaxy Watch je vrlo malen, čime se dodatno ističe njegova elegancija. Kako bi pokušali istaknuti da se ipak radi o sportskom satu, Samsung je odabrao silikonski remen, no i taj je remen vrlo jednostavan i elegantan. Da se ovaj sat zove „Watch Elegant“ rekli bismo da je njegov dizajn pun pogodak, no zove se „Watch Active“.

Dizajn: Watch Active vrlo je elegantan, što je zadnja stvar koju očekujemo od sportskog sata

Samsung Galaxy Watch Active 4

Statičan okvir

Jedan od najboljih featurea Samsungovih satova je rotirajući okvir koji se koristi za navigaciju. Samsung je najbolji feature svojih satova uklonio sa svoga sata, što je nam je žao, pogotovo ako uzmemo u obzir da se radi o sportskom satu na kojemu je poželjno imati način navigacije osim zaslona. Mogli bismo oprostiti micanje ovako važne komponente da je Samsung sučelje svog operativnog sustava prilagodio navigaciji zaslonom osjetljivim na dodir. Glavni izbornik ima ikone u kružnom rasporedu, koji je savršeno smislen kada se navigacija vrši rotirajućim okvirom, ali kada se navigacija vrši kroz zaslon, izgubi se sva intuitivnost navigacije koju imaju ostali Samsung satovi. Uz zaslon, navigacija se vrši kroz dvije dodatne tipke, tako da je neke operacije moguće vršiti kroz fizičke kontrole.

Klasičan Samsung

Iako je ogoljen od nekih korisnih featurea, Watch Active je i dalje Samsungov sat, stoga se radi o kvalitetnom proizvodu. Super AMOLED zaslon dijagonale 1,1 inča rezolucije 360x360 piksela ima vrhunsku kvalitetu prikaza te je među najboljim zaslonima na pametnim satovima. Manja veličina dijagonale čini zaslon manje preglednim, no isto tako čini gustoću piksela višom. Samsungovi satovi dolaze s odličnim Tizen operativnim sustavom koji ima širok spektar mogućnosti koje je moguće proširiti dodatnim aplikacijama. Mana ovog sustava je što je savršeno prilagođen rotirajućem okviru za navigaciju koji ovaj sat, nažalost, nema. Baterija kapaciteta 230 miliamper-sati omogućava impresivnu autonomiju te je Watch Active tijekom testiranja izdržao pet dana.

Laki sportaš

Praćenje aktivnosti jedna je od ključnih funkcija pametnog sata, osobito sata koji se reklamira kao sportski sat. Nažalost, ovaj model ima tek prosječnu preciznost pri mjerenju aktivnosti. Niti jedan pametni sat neće točno prikazati broj koraka, no razlikuju se u odstupanjima. Tijekom testiranja pri brojanju koraka ovaj sat je pokazivao odstupanja od oko 10% u odnosu na pravi broj, što je dovoljno precizno za klasičan pametni sat, ali ne i za sportski sat. Ovaj sat je vodootporan do 50 metara dubine, tako da je prikladan za mjerenje aktivnosti u vodi, što će mnogima biti korisno

Zaključak

Samsung Galaxy Watch Active je solidan pametni sat koji bi bio puno uspješniji da su se odlučili za malo drugačiji branding. Da je Samsung ovaj sat odlučio na tržište plasirati kao klasični pametni sat s naglaskom na eleganciju dizajna, bio bi pun pogodak, ali s trenutnim identitetom Watch Active nije ispunio sva očekivanja. Tražite li sportski sat u Samsunogovj ponudi, Gear Sport je još uvijek bolji izbor.

Više informacija

  • Model: Galaxy Watch Active
  • Ukupna ocjena: 4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Samsung
  • Procesor: Samsung Exynos 9110
  • Memorija: 4GB RAM, 768 MB ROM
  • Ekran: 1,1“ Super AMOLED, 360x360 piksela
  • Baterija: Li-Ion, 420mAh
  • Plus: kvaliteta izrade, zaslon, autonomija
  • Minus: nespretna navigacija zbog nedostatka rotirajućeg okvira
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, 1.999 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Watch Active

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Watch Active - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.