MS Energy R10

MS Energy R10

Energija ne može nestati

Brend MS Energy predstavio se hrvatskom tržištu 2019. godine s misijom stvaranja domaćih proizvoda za e-mobilnost koje karakterizira visoka kvaliteta i pouzdanost. Asortiman marke MS Energy podijeljen je u dvije kategorije: električni romobili i električni bicikli.

 

Električni romobil MS Energy R10 omogućuje ugodnu i sigurnu gradsku vožnju. Sadrži veliki prednji kotač od 20 inči i stražnji od 16 inči za vožnju bez prepreka. Za još lagodniju vožnju tu je prilagodljivi upravljač kojim možete prilagoditi visinu onako kako vama najbolje odgovara.

 

MS-Energy-4.jpg

  Ovakvi kotači vam sigurno neće propasti u prvu rupu.

 

Asimetrične gume za pobjedu

Na prvu ćete odmah razlikovati ovaj električni romobil od ostalih. Mi smo dobili crno-sivu varijantu ovog modela, no tu je možda i popularnija zeleno-crna kombinacija. Kako bi upalili ovaj električni romobil potrebno je staviti ključ u bravu koja je smještena na desnoj strani upravljača, a zatim je potrebno držati tipku za paljenje. Maksimalna nosivost ovog romobila je impresivnih 120 kg. Domet od 30 km sasvim je dovoljan za dnevne gradske potrebe. Procijenjeno vrijeme punjenja baterija je 6-7h pa ne bi trebali imati problema s punjenjem preko noći. Romobil je opremljen prednjom i zadnjom disk kočnicom te stvarno nećete imati problema prilikom kočenja. Na lijevoj strani upravljača nalazi se maleni crno-bijeli LCD ekran koji nam prikazuje stanje baterije, trenutačnu brzinu, način rada motora i prijeđeni put. Ono što smo također primijetili je da ovaj romobil ima ručku koju morate okretati, kao na motoru.

 

MS-Power-3.jpg

  Pomalo staromodan izgled ekrana, ali i dalje nudi sve što vam treba.

 

Kakva je vožnja

Prva testna vožnja po kvartu bila je odlična. Ogromni kotači prelazili bi preko svih prepreka bez ikakvih problema i kada bi ih usporedili s drugim manjim kotačima ostalih romobila, jasno se vidi razlika. Sve prepreke činile su se smiješne ispod 20“ prednjeg kotača. Romobil se sa svojih 14 kg činio stvarno poletan i elegantan. Budući da naša ruta ima nekoliko semafora, moramo se često spuštati i penjati na rubnike. Već smo rekli da veliki kotači s tim nemaju nikakav problem, moglo bi se reći da sam ja sam možda čak imao većih problema u penjanju na rubnike nego oni. Kod naše prve kritične točke, prijelaza malo grubljeg komada ceste, MS Energy R10 nije imao problema. Logično, veliki kotači osigurali su minimalno propadanje u grabe te je cijeli proces prošao bezbrižno.

 

Untitled-1-ms.jpg

Uživali smo skoro svih 21 minutu vožnje planirane testne dionice.

 

Brzo i sigurno završavamo s gradskom vožnjom i krećemo uzbrdo. Onda su se nažalost krenuli nazirati prvi problemi. Motor od 350 W zasigurno je dovoljno jak za gradsku vožnju, ali za malo veće uspone nije. Nažalost, za uspon od 10 stupnjeva R10 jednostavno nije imao dovoljno snage. Morali smo mu dodati malo snage i odgurivati se nogom kako bi nastavili naš uspon. Mogli bismo reći da smo u tom momentu dodali romobilu jednu konjsku snagu. Na povratku natrag do redakcije nismo imali nikakvih većih problema ni primjedbi.

 

r3.jpg

t3.jpg

 

KOMPLETAN USPOREDNI TEST ELEKTRIČNIH ROMOBILA

E - ROMOBILI

Najjači igrači u industriji električnih romobila odlučili su nam dati neke od svojih najprodavanijih primjeraka na test. Od entry-level električnih romobila do možda najjače zvijeri na tržištu, isprobali smo šest različitih modela i nasreću ostali živi i zdravi da vam probamo dočarati kakav je doživljaj voziti prijevozno sredstvo prema kojemu je većina skeptična.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.