Ninebot KickScooter F25 E - 4.7 out of 5 based on 3 votes
Ninebot KickScooter F25 E

Ninebot KickScooter F25 E

Povoljan start za svakoga

Od kineske kompanije Ninebot, koja se strateški povezala s američkom tvrtkom Segway, dolazi nam Kickscooter linija električnih romobila koji su preplavili naše prometnice. Ovi električni romobili oduševili su kupce sa svojom povoljnom cijenom i kvalitetom.

Električni romobil Ninebot KickScooter F25 E probija led na našoj listi romobila. Ne tako davno, kada bi znali da je neki proizvod jeftin i kineski, realno nismo očekivali mnogo od njega. No u zadnjih nekoliko godina svi smo svjedoci činjenice da je Kina postala svjetska velesila. Proporcionalno s tim masivnim skokom u njihovom standardu, porastao je i standard njihove robe. F25 E romobil je pravi primjer toga. Povoljniji od skoro svih romobila, a svejedno pruža solidne brzine i domet. Lako ga je sklopiti i ponijeti sa sobom jer teži samo 15,3 kg. Ovaj romobil savršen je primjer početnog električnog romobila. Ima sve što vam treba kako bi u potpunosti iskusili užitak vožnje na romobilu, a da pritom ne morate preduboko zaroniti u vaš novčanik. Djeca i odrasli, veliki i mali, svi mogu uživati u ovom romobilu.

 

Prvo me aktiviraj, prijatelju

U slučaju da jednog dana odlučite kupiti Ninebot KickScooter F25 E, doći će vam velika kutija koja vam sugerira da bi stvari trebale biti više-manje u jednom komadu. To je i slučaj s ovim romobilom. Kada ga izvadite iz kutije, jedino što ćete trebati učiniti je pričvrstiti upravljač na držač pomoću 4 vijka. Naravno, za te vijke dobijete i pripadajući alat. Znači rasklopite romobil, prišarafite 4 vijka, stisnete gumb za paljenje i spremni ste za polazak. Bar smo tako mislili. Na naše iznenađenje, ovaj nam romobil nakon paljenja signalizira da ga trebamo aktivirati pomoću aplikacije. Aplikaciju možete besplatno preuzeti preko Play Storea, a nakon što ju preuzmete, morat ćete se na brzinu registrirati. Zbog naše sigurnosti Kickscooteri imaju deaktivirane motore sve do kada na romobilu ne postignemo početnu brzinu od 4km/h. Znači morate stati na romobil i jednom do dva puta se nogom odgurnuti i tek onda možete dodavati gas. U slučaju da će vas to smetati, potrebnu početnu brzinu možete namjestiti pomoću njihove aplikacije. Njezina zamisao možda i je u redu, ali nudi bazične mogućnosti. Aplikaciju ne možete koristiti ako niste u blizini svog romobila niti romobil koristiti bez aplikacije.

 

Ninebot-Kickscooter-4.jpg

  Elegantan i šaren ekran će vam sigurno popraviti dan.

 

Aplikacija također nudi mogućnost praćenja vašeg putovanja ali smo se radije oslanjali na vlastite aplikacije za praćenje jer su se pokazale preciznijima. Ohrabrujemo se činjenicom da ta aplikacija može biti dobro sredstvo za zaštitu romobila od neovlaštene upotrebe, no nemojte zaboraviti da se romobil i dalje može odnijeti i staviti u prtljažnik zbog iznimne lakoće pa vas svakako potičemo u investiciju kvalitetnog lokota. S dometom od 25 km i maksimalnom brzinom od 25 km/h ovaj električni romobil bit će vam savršen za obavljanje svih dnevnih obaveza, a da vam pritom ne predstavlja brigu. Deset inčne pneumatske gume osigurat će vam dovoljnu amortizaciju udaraca prilikom prelaska prepreka na cesti. Odlična je činjenica da ovom modelu cijelu bateriju napunite za 5 sati. Zbog toga ćete rijetko kad imati problema s njom. Bilo preko noći ili za vrijeme radnog vremena, F25 E će vas skoro uvijek dočekati s punom baterijom.

 

Ninebot-Kickscooter-1-2.jpg

  Upravljač: Mehanizam zvonca također služi kao kopča koja će vam biti korisna kod sklapanja romobila.

 

Kakva je vožnja

Povezali smo romobil aplikacijom, stavili kacigu, odgurnuli se i krenuli. F25 E je poprilično brzo postigao svoju maksimalnu brzinu, koja je u mom slučaju iznosila otprilike 20 km/h. Prvi rubnik mogli smo osjetiti čim smo ga prošli. Čim prođete preko nekih neravnina, osjetit ćete da romobil nema ovjes. No za svaku pohvalu su mu 10 inčne pneumatske gume. Preko manjih kamenčića ili grančica prelazite bez da ih osjećate.

 

Untitled-1-f25.jpg

 Možda aplikacija nije u stanju baš najbolje pratiti brzinu i lokaciju, ali zna da smo uštedjeli na gorivu.

 

Svakako nemojte misliti da će se romobil raspasti preko grubljih prepreka. Prolazio je preko svake neravnine bez većih problema. Za prvu vožnju po kvartu ovaj romobil ostavio je impresivan dojam. Kada smo napunili bateriju do kraja i konačno bili dovoljno samouvjereni, krenuli smo na vidikovac. Pravi izazov tek je slijedio za naš romobil, a on je svom snagom potegnuo kako bi se dokazao. Lijepi LED zaslon u boji nudi vam mogućnost biranja između nekoliko različitih načina rada. Tu je skoro svugdje prisutni ECO način rada, zatim imamo Standard, Sport i Walk mode. Svaki je naravno dizajniran da zadovolji različite potrebe. Mi smo uključili Sport mode jer kada smo testirali ovaj mladenački romobil, osjećali smo se kao pravi sportaš. F25 E pružao nam je stabilnu i sigurnu vožnju. Zbog svoje male mase cijeli romobil se ne osjeća trom, baš suprotno, manevriranje na njemu bilo je izrazito lagano i zabavno. Bez problema smo stigli do našeg prvog izazova.

 

 

Ninebot-Kickscooter-2-2.jpg

  Pravilno odlaganje: Koristite metalnu nogicu za ispravno parkiranje romobila.

 

To je bio prelazak preko pruge i općenito jako neravnog dijela ceste. Tresli smo se mi, tresao se i on, ali smo zajedno nastavili dalje. Pri prolaženju preko takvih komada ceste definitivno trebate prilagoditi brzinu, a možda bi najbolje bilo da u potpunosti siđete kako bi osigurali vašu dugovječnost, a i njegovu. Nakon što smo se maknuli s gradskih cesta, koje je ovaj romobil iznenađujuće dobro savladao, krenuo je pravi izazov. Penjanje do samog vidikovca. Tu su se počeli nazirati prvi problemi jer je romobil osjetno usporio. Svejedno, uz sporiji tempo romobil je i dalje gurao uzbrdo sve do kad nismo naletjeli na najstrmiji komad. Ta situacija bi se mogla opisati kao: povuci, potegni, uzbrdo ne mogu. Tu je romobil konačno podlijegao naporu i stao. Bilo je potrebno odgurivati se nogom kako bi nastavili naš daljnji uzlazak. U jednom momentu smo konačno došli na sam vrh i okrenuli se. Vožnja nizbrdo osjećala se sigurnom.

 

 

Ninebot-Kickscooter-3.jpg

 Ručke: Udobne ergonomske silikonske ručke koje nisu nimalo klizave i nude kvalitetan grip.

 

Kada uzmemo u obzir da romobil ima osjetni pad brzine nakon što pustimo gas zbog regenerativnog kočenja, silazak je bio vrlo ugodno iskustvo. Baterije se pune, mi klizimo dolje i nema nikakvog proklizavanja u zavoju. Kombinacija strme nizbrdice, zavoja i malih kamenčića na cesti natjerala nas je da jako usporimo i to smo učinili bez ikakvih problema. Vjerujemo da bi romobil mogao riješiti taj komad ceste i s puno većom brzinom, no to bi moglo uzrokovati malo proklizavanje. Driftanje na romobilu za neke će biti cool iskustvo, ali većina korisnika ga ne bi htjela iskusiti, stoga pripazite na brzine. Bez obzira što se radi o malom i slatkom romobilu, brzine koje može ostvariti nisu male ni slatke. Morali smo zaključiti da ovaj električni romobil definitivno nije bio napravljen s namjenom planinarenja, no dobro se držao. Po putu natrag primijetili smo jedan mali nedostatak, možda bolje rečeno konstrukcijski problem. Dizajn ovog romobila stvarno je tanak te vam pritom daje osjećaj da ste dovoljno visoko iznad tla. Nažalost, prelaskom preko manjeg rubnika došlo je do malog struganja. Romobil ima sa strane prišarafljenu metalnu nogicu čija se širina zapravo nastavlja dalje od same širine podloge na kojoj stojite pa će u nekim slučajevima ona nastradati. S obzirom na njegovu malu težinu, svakako preporučujemo da ga dignete kada prelazite veće prepreke, nećete se napregnuti. Kao zaključak možemo reći da nas je F25 E iznenadio. Kad smo uzeli u obzir njegovu cijenu i veličinu nismo imali velika očekivanja. Naravno, bili smo u krivu jer se F25 E pokazao kao možda savršen početni romobil za svakoga.

 

r1.jpg

 

 t1.jpg

 

KOMPLETAN USPOREDNI TEST ELEKTRIČNIH ROMOBILA

E - ROMOBILI

Najjači igrači u industriji električnih romobila odlučili su nam dati neke od svojih najprodavanijih primjeraka na test. Od entry-level električnih romobila do možda najjače zvijeri na tržištu, isprobali smo šest različitih modela i nasreću ostali živi i zdravi da vam probamo dočarati kakav je doživljaj voziti prijevozno sredstvo prema kojemu je većina skeptična.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.