HP Pavilion 15-dk020nm

HP Pavilion 15-dk020nm

Pavilion za budget igrače

Gaming Pavilion posebice je jak HP-ov adut na tržištu mainstream prijenosnika. Dizajn je dovoljno moderan, laptop je poprilično atraktivne vanjštine, dok solidne hardverske osnove omogućuju ovom modelu sasvim dobre performanse u svim igrama i zahtjevnijim aplikacijama.

Prije koju godinu HP je konačno udahnuo novi život svojoj najpoznatijoj seriji multimedijalnih prijenosnika Pavilion. Novost je svakako bio i Gaming Pavilion odnosno Pavilion modeli koji su konačno dolazili opremljeni bržim grafičkim karticama i bili orijentirani prema gamerima.

Tijekom vremena se HP-ova serija Gaming Pavilion jako dobro isprofilirala u mainstream segmentu i postala glavna konkurencija Lenovovim Legion modelima.

HP Gaming Pavilion 7

 

 

HP dakako s Gaming Pavilionom slijedi dobro poznatu Pavilion filozofiju svestranog multimedijalnog laptopa pristupačne cijene. Gaming varijanta dakako donosi brže procesore i grafičke kartice, te nešto atraktivniji dizajn koji dodatno trebao privući kupce.

 

Zeleno je u modi!

Rekli bismo kako je dizajn sam po sebi dovoljno moderan i vizualno dotjeran. Gaming Pavilion se vizualna dosta razlikuje od ostalih Paviliona iz HP-ove ponude. Ističe se crnim mat kućištem vrlo dopadljivog dizajna.

Pritom su kod tipkovnice i na drugim dijelovima dodani zeleni elementi kako bi se razbila monotonija. Najnoviji modeli gaming Pavilion su po dobrom starom običaju nešto kompaktniji, tanji i lakši od svojih prethodnika.

HP Gaming Pavilion 4

 

U današnje vrijeme testirani 15-inčni Pavilion teško možemo prozvati osobito kompaktnim. Dimenzije su mu standardne za moderan laptop ovakve veličine, a ukupna masa mu iznosi nešto manje od 2,3 kg. S druge strane poprilično je tanak za mainstream gaming laptop s obzirom na debljinu tek nešto veću od 23 mm.

Moderno je opremljen pri čemu HP dostupne priključke smješta s obje bočne strane prijenosnika. Izdvojit ćemo USB-C Gen 2 priključak s podrškom za DisplayPort, dok je ostali dio manje više standardan.

Gaming Pavilion je opremljen s prostranom tipkovnicom pune veličine s dovoljno velikim tipkama. W,a,s i d tipke su posebno označene, a tipkovnica posjeduje pozadinsko osvjetljenje zelene boje s dvije razine intenziteta.

HP Gaming Pavilion 3

 

 

Touchpad nije osobito bitna stavka kod gaming laptopa, no HP ovdje nudi širi multitouch touchpad solidnih mogućnosti.

Konačno ono o čemu ponajviše ovisi uspjeh na tržištu kod ovakvog gaming laptopa srednje klase svakako je omjer cijene i performansi, te ugrađena grafička kartica.

 

Procesor brži od grafičke!

U ovom slučaju smo testirali cjenovno nešto pristupačniji model koji dolazi s prilično moćnim procesorom Core i7 9750H, ali i nešto manje sposobnom grafičkom karticom u obliku Nvidijine GTX 1650.

Ugrađena grafička kartica je Nvidijin entry-level model temeljen na arhitekturi Turing i prije svega bi se trebao nametnuti odličnim omjerom performansi i potrošnje energije.

HP Gaming Pavilion 1

 

 

Ostatak hardverske konfiguracije čine 8 GB radne memorije (2 utora, jedan dostupan za nadogradnju) i Full HD IPS ekran s osvježavanjem od 60 Hz. Ovakav ekran je prihvatljivo rješenje, barem što se tiče izbora tehnologije prikaza.

Međutim, brzinom vas neće posebno oduševiti, ali je prikladno rješenje za mainstream gaming laptop. Srećom HP ovdje nudi 256 GB SSD u kombinaciji s tvrdim diskom, što je mudar odabir i omogućava daleko bolje performanse i brzo podizanje sustava.

Općenito govoreći, ovaj laptop se može pohvaliti odličnim performansama. Procesor ovdje vodi glavnu riječ. Dobro se ovo vidi i po rezultatima u testiranim igrama. Nešto starije i manje zahtjevne igre rade više nego dobro, jer je grafička kartica dovoljno moćna, a procesor je ograničavajući faktor.

HP Gaming Pavilion 2

 

 

Kod novijih zahtjevnijih igara situacija je posve obrnuta i tu Nvidijina 1650 pomalo gubi dah. U tim slučajevima grafička kartica je ograničavajući faktor, te ćete za ugodno igranje novijih igara morati koristiti medium detalje na Full HD rezoluciji.

Ono što nam se ovdje dopalo je prilično efikasno hlađenje koje osigurava relativno tih rad, a ključne točke prijenosnika nikada nisu bile prevruće. U konačnici, testirani Gaming Pavilion je vrlo dobar mainstream prijenosnik koji omogućava sasvim pristojnu razinu performansi.

 


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Pavilion 15-dk020nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Pavilion 15-dk020nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.