Lenovo Legion Y520 15IKBN

Lenovo Legion Y520 15IKBN

Početnička legija

Idealan model za igrače malo nižih zahtjeva, no to ne znači da je i kvaliteta niža.


U širokoj ponudi Lenovo Legion Y520 modela nalaze se prave zvijeri, no i oni pitomiji modeli namijenjeni igračima manjih zahtjeva i manjeg budžeta koji žele ući u svijet mobilnog PC gaminga bez prevelikih ulaganja. Kvaliteta izrade ovog modela na nivou je svakog drugog Y520 modela, što je dobra stvar jer se radi o visokokvalitetnoj plastičnoj konstrukciji koja ne emitira nepoželjne zvukove pri pritisku i ima odlično izvedene spojeve panela kućišta. Jedina zamjerka dizajnu ovog modela je prilično kruta šarka zaslona, koja zahtijeva oprez pri otvaranju jer je toliko kruta da otvaranjem slučajno možete podići cijeli laptop. Dizajn Legion Y520 15IKBN-80WK dopao nam se zbog svoje decentnosti, koja ovom laptopu dopušta da se uklopi u dvoranu za predavanja ili salu za sastanke bez odavanja svoje gamerske namjene.

Lenovo Y520 15 IKBN 80WK 3

 

Procesor ugrađen u ovaj model je Intel Core i5 7300HQ s četirima fizičkim jezgrama bez hyperthreadinga. Za guranje frameova do zaslona brine se Nvidia GTX 1050 grafička kartica s 4 GB videomemorije. Radne memorije ima 8 GB, što je dovoljno za svakodnevni rad i lakši gaming, no ne i za pokretanje novih AAA naslova. Od uređaja za pohranu Legion Y520 15IKBN-80WK ima samo tvrdi disk kapaciteta 1 TB, koji je odličan za spremanje kolekcije igara, no ne i za svakodnevni rad, koji je prilično spor u usporedbi s identičnim laptopima s ugrađenim SSD-om. Budući da je konfiguracijski među najslabijim modelima na testu, od ovog laptopa nismo očekivali previše, no dokazao je da je većinu naslova uz najviše postavke kvalitete grafike sposoban pokretati uz igriv prosječan framerate od 30 sličica u sekundi, dok je manje intenzivne naslove poput Fortnitea i Overwatcha sposoban pokretati na mnogo višim prosječnim framerateovima, što ovaj prijenosnik čini idealnim izborom za Esports i starije AAA naslove.

laptopi pregled 9

 

Termalne su performanse Legiona Y520 15IKBN-80WK vrlo dobre uz prilično niske maksimalne temperature pri stress testiranju. Procesor je pri stress testiranju dosegao temperaturu od 81 stupnja, dok je grafička kartica dosegla 76 stupnjeva, što je vrlo dobar rezultat. Pored toga, sustav hlađenja ovog modela ima i odlične akustičke performanse, tako da je ovaj prijenosnik hladan i tih — idealna kombinacija.

Zaslon Lenova Legion Y520 15IKBN-80WK je odličan, s visokom svjetlinom, kontrastom i širokim kutovima gledanja uz koje je igranje na njemu užitak. Tipkovnica dijeli isti odličan layout svih Y520 modela, no nažalost dijeli i spužvasti osjećaj pri tipkanju koji loše utječe na iskoristivost ove tipkovnice pri igranju. Ovaj uređaj odličan je izbor novim korisnicima gaming laptopa koji žele isprobati što ih čini tako posebnima, no bez investiranja velike svote novca. Također će se svidjeti Esports igračima koji žele svoje računalo nositi na turnire. Ukratko, ovaj model ima mnogo vrlina uz pokoju manu koju mu možemo oprostiti zbog niže cijene.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Legion Y520 15IKBN

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Legion Y520 15IKBN - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.