Lenovo Legion Y520 15IKBN

Lenovo Legion Y520 15IKBN

Hot stuff

U mnoštvu laptopa u ponudi Lenovova podbrenda Legion najpoznatiji je model Y520, koji je dostupan u mnogo konfiguracija kako bi udovoljio potrebama svih gamera.

Ovaj model pod kodnim imenom Y520 15IKBN-80WK namijenjen je entuzijastima koji traže konfiguracijski odlično izbalansiran gamerski laptop s high-end komponentama. Kvalitetom izrade ovog modela vrlo smo zadovoljni — plastična konstrukcija odlično je izvedena, s kvalitetnim materijalima i precizanim spojevima među panelima kućišta. Dizajnom je ovaj laptop među decentnijim gaming laptopima na tržištu zahvaljujući potpuno crnom eksterijeru. No kako ne bi izgledao potpuno pitomo, Lenovo je u dizajn inkorporirao nešto agresivnije kutove koji ovom laptopu daju gamerski, no ne i pretjerano agresivan izgled.

Lenovo Y520 15 IKBN 80WK 2

 

Procesorske mu snage ne nedostaje uz četverojezgreni Intel Core i7 7700HQ s hyperthreadingom. Grafička kartica je Nvidia GTX 1050 Ti s 4 GB videomemorije i nije impresivna kao procesor, no isto tako zadovoljava potrebe većine gamera. Lenovo nije štedio na RAM-u, tako da je Legion Y520 15IKBN-80WK dobio 16 GB radne memorije, što će biti dovoljno za pokretanje čak i memorijski najzahtjevnijih AAA naslova. Uređaji za pohranu su, kao i ostatak konfiguracije, odlično izbalansirani, tako da ovaj laptop ima ugrađen SSD kapaciteta 128 GB, koji će pružiti brzinu pri svakodnevnom radi i tvrdi disk kapaciteta jednog TB, koji će postati dom vašoj kolekciji igara.

Lenovo Y520 15 IKBN 80WK 2 3

 

Spoj odličnog procesora i vrlo dobre grafičke kartice dali su nam prilično visoke framerateove u većini igara. Fortnite: Battle Royale na najvišim postavkama kvalitete grafike na ovom laptopu izvodio se u prosječnih 57,8 sličica u sekundi, dok je u Overwatchu prosječan framerate narastao na čak 68,5 sličica u sekundi. Iznenadili smo se visokim prosječnim framerateom u Battlefieldu 1 u Conquest multiplayer game modeu. Za visoki framerate u Battlefieldu 1 zaslužan je procesor, koji je GTX 1050 Ti omogućio da diše punim plućima i do zaslona dostavi prosječnih 51,5 sličica u sekundi. Jedini naslov koji se pri najvišim postavkama kvalitete grafike izvodio u manje od 30 sličica u sekundi bio je Deus Ex: mankind Divided, što nas ne treba čuditi jer je i mnogo jače konkurente spustio na tek blago viši prosječan framerate.

laptopi pregled 8

 

Glavna mana ovog laptopa termalne su performanse, koje su nas šokirale. Iako nije neviđeno da komponente u gaming laptopima prijeđu 90 stupnjeva tijekom stress testiranja, rijetkost je da se isto dogodi i grafičkoj kartici i procesoru. Procesor je dosegao čak 97 stupnjeva, što je vrlo blizu sigurnosnoj granici temperature, dok je grafička kartica dosegla 90 stupnjeva, što je nedopustivo za GTX 1050 Ti, koja je u konkurentskim laptopima ostvarila maksimalnu temperaturu manju za 20-ak stupnjeva, a to nije malena razlika. Nadamo se da je naš primjerak neispravan i da ovako visoke temperature nisu normalna pojava kod ovog modela. Iako bi mogao natjerati vodu da proključa svojim performansama „hlađenja“, sustav hlađenja ovog modela je prilično tih, tako da ćete pretrpjeti teške opekline pri korištenju, no nećete usto i oglušiti. Zaslon Lenova Legion Y520 15IKBN-80WK je odličan, uz visoku svjetlinu, kontrast i vrlo široke kutove gledanja, što gledanje čini pravim užitkom. Tipkovnica je uz sustav hlađenja slaba točka ovog laptopa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Legion Y520 15IKBN

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Legion Y520 15IKBN - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.