Dell 7577-2914

Dell 7577-2914

Totalno undercover

Za razliku od modela crvene boje, crni model leti vrlo nisko „ispod radara“ svojim decentnim dizajnom.

 

Iako je oku ugodan, ono što se skriva ispod površine zapravo je bitno kod gaming prijenosnika i Dell nas nikako nije razočarao. Konfiguracija ovog laptopa nudi odličan balans uz Intel Core i7 7700HQ procesor s četirima jezgrama i osam threadova te Nvidia GTX 1050 Ti grafičkom karticom. Radne memorije ima 16 GB, što je dovoljno čak i za najzahtjevnije igrače. Odličan balans nastavlja se kada je u pitanju i pohrana podataka, tako da uz SSD kapaciteta 128 GB ovaj laptop ima i tvrdi disk kapaciteta jednog terabajta za pohranu vaše kolekcije igara. IPS LCD zaslon nudi tek prosječnu kvalitetu prikaza. Iako je rezolucija 1920 x 1080 dovoljno visoka s obzirom na dijagonalu od 15,6 inča, problemi s kvalitetom prikaza vezani su uz nisku svjetlinu i nešto uže kutove gledanja u usporedbi s konkurencijom. Performansama Dell 7577-2914 nas je zadovoljio jer nudi dobar balans procesora, grafičke kartice i radne memorije.

Dell Inspiron 7577 2914 Crni 3

Intel Core i7 7700HQ četverojezgreni procesor s 8 threadova s igrama se odlično nosi, čak i s procesorski najzahtjevnijim naslovima u Frostbite engineu. Nvidia GTX 1050 Ti grafička kartica s četiri GB videomemorije s većinom se naslova na najvišim postavkama kvalitete grafike u FullHD rezoluciji dobro nosi, no za igranje u 60 sličica u sekundi bit će potrebno poigrati se postavkama kvalitete grafike. U Fortniteu i Overwatchu ostvarili smo odlične rezultate od 56,7 odnosno 63,2 sličica u sekundi. U ostalim, zahtjevnijim naslovima ostvarili smo u prosjeku oko 30 sličica u sekundi, što će zadovoljiti igrače koji su s konzola prešli na PC gaming, no zahtjevniji igrači morat će spustiti postavke kvalitete grafike da bi postili 60 sličica u sekundi, Pri izvođenju igara pomaže i 16 GB radne memorije, no osim kod igranja, velika količina radne memorije pomaže i u radu u alatima poput Adobe Photoshopa, koji je poznat po visokim zahtjevima kada je u pitanju radnja memorija. Zahvaljujući SSD-u kapaciteta 128 GB, svakodnevni rad je užitak na ovom laptopu. Operativni sustav i svi programi brzo se učitavaju i izvode s lakoćom.

laptopi pregled 2

Za pohranu igara tu je i tvrdi disk od jednog TB kako ne biste morali ovisiti o SSD-u za pohranu. Vrlo je tih u radu pa čak ni pod punim naporom nije nepodnošljivo glasan zahvaljujući tihom sustavu hlađenja. No zbog toga su i temperature nešto više, pa je tijekom stress testa procesor dosegao temperaturu od 89 stupnjeva, dok je grafička kartica dosegla 76 stupnjeva. Tipkovnica je među najboljima na testu i nudi odličan taktilan feedback uz savršeno izbalansiran hod. Jedini problem je layout sa smanjenim navigacijskim strelicama koje nisu prikladne za igranje, pogotovo ako imate velike dlanove. Ovaj laptop odličan je izbor za igrače koji se fokusiraju na Esports naslove uz povremeno igranje AAA naslova na nižim postavkama kvalitete grafike. Suptilan dizajn i odlična tipkovnica čine ga odličnim svakodnevnim prijenosnikom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell 7577-2914

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell 7577-2914 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.