Kingston Fury Beast

Kingston Fury Beast

Novo ime prepoznatljive memorije

Kingston mijenja ime memorije s HyperX u Fury, a s Beast kategorijom donose primamljive cijene s impresivnim performansama

Nova Fury memorija koju smo dobili na test sastoji se od seta dva keksa koji svaki ima 16 GB DDR4 RAM memorije te zajedno nude 32 GB radne memorije. Dok je prosječnom korisniku još dovoljno 16 GB radne memorije, power useri, pa čak i oni koji multitaskaju, danas lako mogu popuniti 16 GB. Isto vrijedi i za gaming gdje ako ne želite pozatvarati sve aplikacije dok igrate, brzo se može stvoriti gužva na memoriji koja na kraju rezultira pospremanjem nekih podataka na sporiji disk. Današnji operativni sustavni dosegli su vrlo impresivnu razinu kontrole prostora radne memorije ako aplikacije koje koristite ne zauzimaju puno same po sebi. No pokušate li napraviti bilo kakvu napredniju operaciju, bilo da se radi o renderiranju slike ili još gore videa, snaga procesora tek je sekundarna briga jer se velik dio posla oslanja na to da imate dovoljno radne memorije kako bi aplikacija mogla “prožvakati” sve bez pospremanja na disk.  

Ako kupujete novo računalo te želite višegodišnji pouzdan stroj, svakako vam možemo preporučiti da odmah uzmete 32 GB RAM memorije ujedno zato što je trenutno iznimno povoljne cijene s obzirom da se uskoro najavljuje DDR5 memorija koja će nekoliko godina ipak biti skupa prosječnom korisniku. Podsjetimo, Kingstonova Fury radna memorija sada se dijeli na Beast koja je namijenjena za mainstream korisnike i Impact koja više cilja entuzijaste.

Kingston FURY RAM 1

Memorija ima ARGB osvjetljenje na gornjoj strani hladnjaka što znači da svaka od više LED lampica može zasebno svijetliti različitim bojama

 

Kada gledamo radnu memoriju, najbitnije su dvije stvari: radna brzina i CL latencija. Pojednostavljeno, brzina radnog takta određuje brzinu rada memorije, dok latencija određuje koliko ciklusa radnog takta će proći do dohvaćanja potrebnih podataka u pojedinom memorijskom stupcu. Naravno, memorija koja može obaviti više u kraćem vremenu košta osjetno više, no postoji limit kada prosječan korisnik neće više prepoznati prednosti u brzini, pogotovo kada se radi o gamingu. Primjer zlatne sredine svakako je Fury Beast sa 3.600 mHz i CAS latencijom od CL18. Omogućuje atraktivnu cijenu te će imati maksimalne performanse u mainstream igrama. Naravno, ovisi i koji sustav planirate upotpuniti s ovom memorijom, a najveći benefit vidjet će ARM sustav koji najbolje radi s bržim memorijama. Kod Intela najbolje rade “Z” ploče s “K” procesorima jer samo takva kombinacija omogućuje uistinu brze performanse radne memorije.

Ova memorija koristi brzu 1Rx8 kombinaciju modula te se ne stvaraju dodatna kašnjenja. Jedna strana popunjena je čipovima na svakom keksu te pregrijavanje nije opasnost. Memorija standardno radi na 1,2 V, no na bržoj 3.600 mHz konfiguraciji radi na 1,35 V s CL18-22-22 vremenima.

Za kraj, spomenimo i da memorija ima ARGB osvjetljenje na gornjoj strani hladnjaka što znači da se svaka od više LED lampica može zasebno osvijetliti različitim bojama i tako ponuditi velik broj efekata koje možete sinkronizirati s ostatkom sustava. Kompatibilna je s drugim aplikacijama koje dolaze s raznim matičnim pločama tako da uvijek možete imati idealan izgled.

Više informacija

  • Model: FURY Beast 2 x 16 GB @ 3.600 MHz
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Dojam: 5
  • Proizvođač: Kingston
  • Brzina memorije: 3.600 MHz
  • Latencija: CL18-22-22, 1,35 V
  • Plus: Povoljna memorija atraktivnog izgleda s odličnim performansama
  • Minus: Budite sigurni da vaš hladnjak ne ometa RAM zbog visine memorije
  • Ustupitelj i cijena: HyperX, www.kingston.com/memory Cijena: 1.450,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Kingston Fury Beast

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Kingston Fury Beast - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.