Intel Core i7-14700KF

Intel Core i7-14700KF

Najbolje od Intela

Odabir gaming procesora uvelike ovisi i o tome koje igre igrate i na kojim rezolucijama. U nekima će grafička biti ključna, dok će u drugim procesor preuzeti većinu tereta.

U svijetu procesora, Intel i AMD trenutno se vrlo agresivno natječu po performansama, zahvaljujući AMD X3D tehnologiji dodavanja veće cache memorije na procesor, što kao rezultat stavlja Intel i AMD procesore na prvo mjesto, ovisno o naslovu koji se testira. Intelov i7-14700KF procesor je „osvježenje“ 13. generacije, no osim višeg boost clocka, dodane su mu četiri „efficiency“ jezgre tako da se po performansama vidi napredak u programima koji mogu iskoristiti sve jezgre.

Sada je već prošlo dovoljno vremena od predstavljanja Intelove hibridne tehnologije te je dosta problema u performansama riješeno, kako s Intelove, tako i s Microsoftove strane, pa je lako ove procesore preporučiti kao vrh Intelove ponude za gaming, pa i ostale zadatke. Tu je i dalje i9 procesor - no s osjetno višom cijenom - za entuzijaste koji ga mogu iskoristiti.

Jedina mana kod trenutne Intelove arhitekture je potrošnja energije s obzirom da procesor lako povuče 250 W prema potrebi, pa je kupnja dobrog aftermarket vodenog hlađenja (kakvo smo i mi koristili u PC buildu) nužna za dobivanje optimalnih performansi. Dobivate osam glavnih jezgri s hyperthreadingom za ukupno 16 threada. Par jezgri može se boostati do 5,5 ili čak 5,6 GHz u optimalnim uvjetima, što smo regularno viđali u gaming benchmarkovima.

Kada upregnete sve jezgre, s adekvatnim hlađenjem, sve jezgre rade na oko 5 GHz. Drugi dio procesora su takozvane „efikasne“ jezgre kojih ovdje ima 12 te uglavnom obavljaju zadatke nižeg prioriteta, no mogu pomoći glavnim jezgrama u multithreadingu te imaju turbo brzinu do 4,3 GHz. Procesor ima 33 MB Smart Cache memorije kojoj sve jezgre imaju pristup, a sve skupa znači da dobivate vrlo impresivne performanse u gamingu, ovisno o postavkama za koje se odlučite.

 

intel-procesor-tablica.jpg

 


BE QUIET! BIJELI PC BUILD

HLADNI I SKLADNI

Ako ste spremni napustiti dosadne svakodnevne vode PC buildinga i složiti računalo koje će se istaknuti, svakako uvažite i bijelu verziju komponenti.


Više informacija

  • Model: Core i7-14700KF
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: Vrlo dobre
  • Isplativost: Vrlo dobra
  • Dojam: Odličan
  • Proizvođač: Intel
  • Socket: Intel LGA 1700
  • Broj jezgri / radni takt: P-8(16) jezgri + E-12 jezgre/P- 3,4 – 5,6 GHz / E- 2,5 – 4,3 GHz
  • Disipacija topline (TDP): 125 - 253 W
  • Plus: Intel je uistinu izvukao maksimum u ovom refreshu te su performanse overclockanjem minimalne, ako ne kupite uistinu impresivan hladnjak
  • Minus: Električna energija koju ovaj procesor pretvara u toplinu uistinu je impresivna te će vam za ovaj procesor trebati odličan AiO hladnjak, a savjetujemo barem 280 mm modele.
  • Ustupitelj i cijena: Asbis, www.asbis.hr Cijena: 420,30 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Intel Core i7-14700KF

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel Core i7-14700KF - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.