ASRock Z790 Steel Legend WiFi

ASRock Z790 Steel Legend WiFi

Centar svakog računala

Matične ploče često nisu fokus builda, no novi standardi i brzine tjeraju njihovu cijenu gore, pa je bitnije nego ikada ugrabiti pravi model.

Razvoj Steel Legend modela pratimo već nekoliko godina i zato je ove ploče lako preporučiti prosječnom entuzijastu jer nude velik izbor bitnih funkcija uz još uvijek prihvatljivu cijenu.

Ovdje imamo Intelovu verziju ploče koju smo testirali sa 14700K procesorom i nismo naletjeli na nikakve probleme niti kod overclockanja. Koristi ojačane portove kako za grafičku karticu, tako i RAM memoriju, a također dobivate i aluminijske hladnjake na ploči koji pokrivaju tri od četiri M.2 SSD utora od kojih jedan ima pristup i 4x PCIe 5.0 linijama za najbrže diskove koje danas možete kupiti.

Ovo je jedna od rjeđih ploča koja podržava i 4x USB 3.2 utora za prednju stranu kućišta, što nam je bilo taman za temu s high-end komponentama. Vjerujemo da nije potrebno niti spominjati, ali bogata podrška za RGB rasvjetom se također našla ovdje te ASRock nudi i vlastitu aplikaciju za kontrolu RGB sustava sa solidnim brojem startnih mogućnosti za organizaciju idealnog izgleda računala.

Ovaj model već ima ugrađenu WiFi karticu s WiFi6E standardom i antenom koju možete idealno pozicionirati jer se povezuje žicom, pa možete iskoristiti punu prednost optike i bez lokalne žice. Dobivate dodatan utor za USB-C Gen 2x2 sprijeda, kao i Standardni Gen 2 straga, u USB-A i USB-C izvedbi. Ostali USB portovi koriste USB-A Gen1 standard koji će zadovoljiti ostale potrebe za eksternim uređajima te dobivate osam komada straga i dodatna četiri sprijeda, prema mogućnostima kućišta.

Za kraj spomenimo da uz matičnu dobivate i dodatan držač za veće grafičke kartice koji se preko matične povezuje s kućištem i pružit će dodatnu potporu grafičkoj kartici kako bi se izbjeglo savijanje kroz godine korištenja.

 

tablica-asrock.jpg

 


BE QUIET! BIJELI PC BUILD

HLADNI I SKLADNI

Ako ste spremni napustiti dosadne svakodnevne vode PC buildinga i složiti računalo koje će se istaknuti, svakako uvažite i bijelu verziju komponenti.

Više informacija

  • Model: Z790 Steel Legend WiFi
  • Proizvođač: ASRock
  • Čipset: Intel Z790
  • USB portovi: 1x USB-C 3.0 Gen 2, 1x USB-A 3.0 Gen 2, 8x USB-A 3.0 Gen1
  • Socket: Intel 1700
  • Oprema: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
  • Plus: Velik broj opcija i utora koji će zadovoljiti potrebe većine korisnika, od pohrane do rasvjete i hlađenja
  • Minus: Softver kojim se kontroliraju rad procesora i RGB daje samo osnovne mogućnosti kontrole
  • Ustupitelj i cijena: ADM, www.adm.hr Cijena: 275,20 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ASRock Z790 Steel Legend WiFi

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.