ANTEC P20C

ANTEC P20C

Spoj klasičnog i modernog 

 

Minimalistički dizajnirano kućište koje se odlikuje metalnim prednjim panelom i vrlo dobrom kvalitetom izrade. Prostrana unutrašnjost omogućuje jednostavnu i laku ugradnju, te nudi odličnu podršku za moćne hardverske komponente

Antec je u posljednje vrijeme predstavio nekoliko novih modela kućišta koji su u svojoj osnovi temeljeni na vrlo sličnoj platformi i dizajnerskim principima. U ovom slučaju, najnovije Antecovo kućište P20C u prvi plan stavlja funkcionalnost i predstavlja nekakav spoj klasičnog i modernog. Minimalistički dizajnirano kućište P20C odlikuje se svojevrsnim industrijskim izgledom uz metalni mrežasti prednji panel. Nadalje, ovo kućište posjeduje punu podršku za E-ATX ploče bez ikakvih ograničenja, a ovdje čak možete koristiti i ploče širine do 330 mm s podrškom za dva procesora.

 

Antec-P20c-2.jpg

Minimalistički dizajnirano kućište koje se izdvaja metalnim prednjim panelom iza kojeg se krije i zaseban filter za prašinu

 

Moderni minimalizam

 

Odmah je vidljivo kako P20C s obzirom na dimenzije i unutrašnjost ima dosta sličnosti s DP505 kućištem koje smo ranije testirali. DP505 je dosta gamerski orijentirano kućište s jedinstvenim prednjim panelom i RGB ventilatorima, dok je P20C ipak namijenjen „ozbiljnijim“ korisnicima.
Metalni mrežasti prednji panel je vrlo kvalitetno napravljen i omogućuje odgovarajući protok zraka, a iza njega nalazimo poseban filter za prašinu koji se lako skida. S prednje strane nalazimo i ukupno 3.120 klasična PWM ventilatora bez RGB osvjetljenja.
S gornje strane očekivano nalazimo magnetni filter za prašinu, te set priključaka i tipki koje bismo rado vidjeli kod svih kućišta. Naime, ovdje imamo tipke za uključivanje i reset, jedan USB-C priključak brzine do 10 Gbps, dva USB 3.0 priključka, te audio priključke za slušalice i mikrofon.

Antec s P20C nudi doista prostranu unutrašnjost, posebno kako ovdje govorimo o kućištu uobičajenih Midi-Tower dimenzija. Već smo spomenuli kako su podržane E-ATX ploče širine sve do 330 mm, pri čemu ćete bez problema nakon instalacije moći koristiti odgovarajuće gumene proreze za provlačenje kabela.

Zanimljivo je naglasiti kako je podržana i instalacija dva 360 mm radijatora istovremeno, dakle jedan s prednje i jedan s gornje strane. Također, Antec se ovdje potrudio i osigurao odgovarajuću podršku za vertikalnu instalaciju grafičke kartice. Zgodan detalj je i ugrađeni držač za grafičku karticu kojeg možete podesiti po želji lijevo-desno ili gore-dolje.

Maksimalna duljina grafičke kartice koju možete ugraditi iznosi 375 mm, a visina zračnog hladnjaka 170 mm. Ukupno možete ugraditi do 9 ventilatora, s tim da su s prednje strane podržani ventilatori maksimalnog promjera od 185 mm.

 

Prostrano i funkcionalno

 

Ugrađena tri 120 mm ventilatora s prednje strane solidno obavljaju svoj posao, no izostao je stražnji ventilator, tako da ćete njega morati ugraditi sami. Preporučamo svakako korištenje i stražnjeg ventilatora za maksimalne performanse po pitanju hlađenja ugrađenih komponenata.
P20C je kućište koje je vrlo jednostavno za korištenje i ugradnju. Prostora u unutrašnjosti ima u izobilju, a u Antecu su dobro pazili da sve kabele možete vrlo jednostavno provući i smjestiti gdje treba. Posebna ladica za tvrde diskove omogućuje laku ugradnju bez korištenja alata, ali možete ugraditi ukupno 2 tvrda diska, što će možda nekim korisnicima biti premalo.

Na kraju, svakako napomenimo kako je kvaliteta izrade općenito ovdje na vrlo visokoj razini, te se ovo kućište po tom pitanju može mjeriti sa skupljim modelima drugih proizvođača.

P20C je svakako dobrodošlo osvježenje u Antecovoj ponudi. Posebno nam se dopao sam dizajn s metalnim prednjim dijelom koji predstavlja odličan spoj klasičnog i modernog. Ovo kućište je svakako pogodno za ugradnju moćnijih i zahtjevnijih komponenti, uz odgovarajuće riješen protok zraka. P20C mirne duše možemo preporučiti svim gamerima i entuzijastima koji žele prostrano, funkcionalno i moderno dizajnirano kućište bez RGB osvjetljenja.

 

Više informacija

  • Model: P20C
  • Ukupna ocjena: 127€ / 957 kn
  • Kvaliteta: 4,3
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Opremljenost: 4
  • Proizvođač: Antec
  • Dimenzije, težina: 490 x 469 x 220 mm, 8,1 kg
  • Utori: tipke za uključivanje i reset, 1x USB-C 3.2 gen 2, 2x USB-A 3.0, 1x slušalice, 1x mikrofon
  • Podržane matične ploče: mini-ITX/ µATX /ATX, E-ATX
  • Hlađenje: 3x 120 mm PWM s prednje strane
  • Ostalo: cable management, filter za prašinu s prednje strane, 4 mm staklena bočna stranica, držač za grafičku karticu
  • Plus: dizajn, jednostavnost instalacije, prostorna unutrašnjost, puna podrška za E-ATX ploče, vrlo dobar omjer cijene i mogućnosti, tri 120 mm ventilatora s prednje strane, odlična podrška za AiO hlađenja i dodatne ventilatore, mogućnost vertikalne instalacije grafičke kartice, poseban filter s prednje strane
  • Minus: izostanak stražnjeg ventilatora
  • Ustupitelj i cijena: Antec www.antec.com, cijena: 127 € / 957 kn
  • Max. visina hladnjaka: 170 mm
  • Max. dužina grafičke kartice: 375 mm
  • Filteri za prašinu: S prednje strane
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ANTEC P20C

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ANTEC P20C - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.