Be Quiet! Pure Base 500DX - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Be Quiet! Pure Base 500DX

Be Quiet! Pure Base 500DX

DX verzija popravila je sve nedostatke

Be Quiet! Poznat je po svojim kućištima specifično fokusiranim na tihi rad računala. Dok je originalni Pure Base 500 pogodio sve detalje, imao je ključnu manu koja je riješena s ovim redizajnom

Novi Be Quiet! Pure Base 500DX dolazi nam u obliku redizajna originalnog kućišta. Promijenjeni su neki detalji, a fokus redizajna bio je jednostavniji prolaz svježega zraka kroz kućište kako bi mu se omogućile i vrhunske performanse, što je bio jedini minus originala. Prvo kućište, naime, imalo je atraktivnu prednju masku, no radilo se o ispunjenoj plastici sa samo rubnim prorezima za zrak. Dok po nekoj logici puna pregrada blokira nešto zvuka od ventilatora, maleni prorezi za zrak znače da će svi ventilatori morati jače raditi kako bi rashladili komponente, te se dobiva ponovno čujni sustav jednom kada radite nešto zahtjevno, poput gaminga.

BeQuiet Pure Base 500DX body2

Stoga, na novom redizajnu najveće promjene vidimo već na prednjoj masci. Riječ je o plastičnom pokrovu s velikim rupama i samo plastičnim stupom u sredini. Rupe su prekrivene perforiranom metalnom mrežom koja je oblikovana da prati plastiku te savjetujemo da na nju pazite kako ju ne biste udubili i narušili estetski dojam. Plastični stup u sredini nije ostao prazan, već sada ima dvije plastične trake mliječne boje iza kojih se skriva red ARGB LED-ica standardno narančaste boje, no ima više programiranih načina rasvjete. Kućištu daje, po nama, atraktivan izgled, no, naravno, rasvjetu možete prilagoditi svojem ukusu. Na vrhu maske, pod kutom, nalazi se i prednji I/O, kao i gumb za paljenje računala te gumb za kontrolu rasvjete. Imate jedan USB 3.0 standardnog utora te jedan USB 3.1 Gen 2 s USB-C izlazom koji osigurava future-proof sustav ako vaša matična ploča podržava takav izlaz. Tu su, naravno, i audio utori za mikrofon i slušalice. No, I/O je zapravo dio kućišta, te skidanje prednje maske ne uključuje te komponente. Štoviše, LED rasvjeta na masci povezana je pritiskom na pinove koji se skidanjem maske jednostavno odvoje bez šanse da nešto potrgate. Ovime je olakšano čišćenje, kao i rad na kućištu.

BeQuiet Pure Base 500DX body

Uz sve utore dobivate i gumb za brzu kontrolu RGB-a, ako vam dosadi trenutni izgled

Ispod maske nailazimo na prostor za dva 140 mm ventilatora, ili tri 120 mm ventilatora. Naprijed već dobivate be quiet!-ov 140 mm “Silent Wings” ventilator solidnih performansi i tihog rada. Krov kućišta također je redizajniran te sada dobivate dodatni filter za prašinu umjesto čvrstog pokrova kakav je u originalnoj verziji. Tako je omogućen veći protok zraka. Krov omogućuje instalaciju 240 ili 280 mm radijatora te, naravno, 2x 120 ili 2x 140 mm ventilatora. Ovdje također dobivate jedan već ugrađeni 140 mm ventilator tihog rada.

Straga imamo još jedan 140 mm ventilator te ih je ukupno tri. Naš savjet, a to smo napravili i za test, je da 140 mm ventilator s krova prebacite naprijed kako bi kućište imalo više svježeg zraka, te pozitivni pritisak unutar kućišta da se izbjegne usis prašine. Ovaj savjet vrijedi i ako imate standardni hladnjak procesora. Uz rub krova kućišta našao se prostor i za red ARGB LED-ica kojima možete dodatno osvijetliti unutrašnjost. Povezane su na kontroler straga zajedno s prednjim LED-icama, te će pratiti njihovu rasvjetu. Dno kućišta odvojeno je perforiranim metalom te mu se standardno pristupa s desne strane kućišta. Ovdje ima mjesta za napajanje te sav višak kablova.

BeQuiet Pure Base 500DX body1

Bliže prednjoj strani je i kavez za do dva klasična HDD diska, a mogu se postaviti i SSD diskovi. Uz njih ima prostora za još tri SSD-a, od kojih se dva montiraju na zid pored matične ploče kako bi se vidjeli kroz kaljeno staklo lijeve strane kućišta. Naravno, savjetujemo da uzmete RGB SSD diskove, koliko god koštali. Sve za RGB.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: Pure Base 500DX
  • Proizvođač: Be Quiet
  • Dimenzije, težina: 450 x 232 x 463 mm/ 7,8 kg
  • Hlađenje: 7x 120 mm / 4x 140 + 1x 120 mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Plus: Odlične performanse, dizajn LED rasvjete
  • Minus: Nije nečujan u zahtjevnijim scenarijima
  • Ustupitelj i cijena: Be Quiet! www.bequiet.com Cijena: 950,00 kn
  • Filteri za prašinu: Da, naprijed, krov, dno
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Be Quiet! Pure Base 500DX

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Be Quiet! Pure Base 500DX - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.