Be Quiet! Pure Base 500DX

Be Quiet! Pure Base 500DX

Mesh i RGB umjesto minimalizma

Be Quiet je svoje ultrapopularno mainstream kućište odlučio malo modernizirati i približiti gamerima. Tako smo dobili verziju s mrežastim prednjim panelom i podrškom za RGB osvjetljenje. Je li DX verzija Pure Base 500 kućišta bolja od prethodnika?

Be Quietovo Pure Base 500 kućište smo imali priliku već ranije testirati i pokazalo se kao jako dobar odabir s obzirom na odličan omjer cijene i kvalitete u nekakvoj mainstream kategoriji mid tower kućišta. Pure Base 500 kućišta odlikuju se minimalističkim dizajnom, poprilično su kompaktna i prije svega su bila namijenjena mainstream računalima s naglaskom na što je moguće tiši rad. Bila su dostupna sa staklenom bočnom stranicom i bez nje te u nekoliko osnovnih boja.

 

RGB za gamere

Kako bi Pure Base 500 seriju malo osvježili i približili gamerima, u Be Quietu su odlučili nadograditi standardni Pure Base 500 model. Rezultat svega je Pure Base 500DX. Ključne novosti su mrežasti (mesh) prednji panel (koji je postao popularan kod kućišta srednje klase), ugrađeni ARGB modul te ugrađeni dodatni ventilator s gornje strane kućišta. Osnovna ideja ovakvog dizajna je poboljšanje protoka zraka, odnosno efikasnije hlađenje ugrađenih komponenti.

Vizualno je ovo zapravo jedina razlika u odnosu na klasične Pure Base 500 modele. Iskreno, nama se više sviđao klasični dizajn prednjeg panela s obzirom na to da nam je kućište djelovalo daleko elegantnije, no ne sumnjamo da će se mnogima dopasti DX mesh verzija. Iza samog mrežastog prednjeg panela nalazi se i poseban filter za prašinu, što je dobrodošlo rješenje.

 

Be Quiet Pure Base 500DX 1 2

Kako bi se dodatno poboljšao protok zraka unutar kućišta, Pure Base 500DX dolazi s još jednim (trećim) ugrađenim 140 mm ventilatorom s gornje strane. Ventilatori su relativno tihi čak i pri maksimalnom broju okretaja, iako Be Quiet u svojoj ponudi ima i daleko kvalitetnije i tiše ventilatore. Druga ključna novost koju donosi DX verzija svakako je puna podrška za RGB osvjetljenje.

Štoviše, u samoj sredini prednjeg mrežastog panela sada je svojevrsna RGB „traka“, odnosno osvijetljeni dio, a s prednje strane se nalazi i posebna tipka za podešavanje osvjetljenja. Osim nje, na samom vrhu kućišta s prednje strane nalazimo prilično veliku tipku za uključivanje, jedan USB 3.1 Type-C priključak i jedan klasični USB 3.0 priključak, kao i priključke za slušalice i mikrofon. USB Type-C priključak je također svojevrsna novost i predstavlja određenu modernizaciju kućišta. Reset tipke nema na vidiku.

 

Impresivno posložena unutrašnjost

Što se tiče same unutrašnjosti, DX verzija se gotovo uopće ne razlikuje od prethodnika. Smatramo da je sve vrlo dobro posloženo, te omogućuje jednostavnu i brzu instalaciju. Valja napomenuti da je riječ o nešto kompaktnijem mid tower kućištu, posebno kada govorimo od dužini, tako da je vrlo prostrano iznutra.

Primjerice, možete instalirati CPU hladnjak maksimalne visine do 190 mm ili grafičku karticu dužine do 369 mm. Ono što Pure Base 500 posebno izdvaja od ostalih mainstream kućišta je dodatni nosač za SSD-ove; s prednje je strane zbog lakše montaže pa se može jednostavno skinuti. Tako npr. ovdje možete montirati svoj novi RGB SSD i na pravi način pokazati sve njegove vizualne efekte.

 

Be Quiet Pure Base 500DX 2

Bočna staklena stranica pričvršćena je pomoću uobičajenih „ručnih“ vijaka za koje ne trebate koristiti poseban alat i omogućuje vam da svoje hardverski ponos pokažete drugima u punom sjaju. Nažalost, ni DX model, poput prethodnika, ne podržava vertikalnu instalaciju grafičke kartice, što je još jedna od sve popularnih opcija kod modernih gaming kućišta.

Ukupno gledano, možemo reći da je Pure Base 500DX modernija, „ušminkanija“ verzija Pure Base 500 kućišta, prije svega namijenjena gaming populaciji. I dalje je riječ o vrlo kvalitetnom kućištu koje je ipak nešto skuplje od svojeg prethodnika, čak bismo rekli i osjetno skuplje. Smatramo da je klasični Pure base 500 model bolji odabir ako vas ne zanima RGB i želite kvalitetno mainstream kućište s naglaskom na tih rad. S druge strane, Pure Base 500DX nudi nešto bolji protok zraka i podršku za RGB osvjetljenje.

Više informacija

  • Model: Pure Base 500DX
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Opremljenost: 4
  • Proizvođač: be quiet!
  • Dimenzije, težina: 463x 450x 232 mm, 7,83 kg
  • Podržane matične ploče: ATX, ITX, mATX
  • Hlađenje: 3x 140 mm 900 rpm max. ugrađeno
  • Ostalo: RGB-Header 3-Pin ARGB (+5V/​DATA/​GND)
  • Plus: Kompaktne dimenzije, jednostavnost ugradnje, vrlo dobra kvaliteta izrade, dolazi s tri 140 mm ventilatora, jedinstveni prednji nosač za ugradnju SSD-ova, filter za prašinu s prednje strane
  • Minus: Viša cijena u odnosu na klasičan Pure Base 500 model, ne podržava vertikalnu instalaciju grafičke kartice
  • Ustupitelj i cijena: be quiet!, www.bequiet.com CIjena: oko 800 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Be Quiet! Pure Base 500DX

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Be Quiet! Pure Base 500DX - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.