Samsung Entertainment Den - Obgrljeni srećom

Samsung Entertainment Den - Obgrljeni srećom

Korištenje većeg broja uređaja iz iste obitelji danas omogućuje nove načine korištenja koji su donedavno bili nezamislivi.

Rast i razvoj pametnih uređaja, njihove snage i samim time mogućnosti, omogućio je uistinu povezan kućni sustav uređaja, od zabave, do pomoći u svakodnevnim zadacima. Mi smo se zabavili povezivanjem novog Samsung TV-a, soundbara i, naravno, mobitela koji svime upravlja da vidimo što nam sve omogućuje pametan sustav zabave.

Nedavno je predstavljen niz novih Samsung televizora, a nama najzanimljiviji je svakako njihov QD OLED flagship model za ovu godinu, S95D s dijagonalom od 65” koju smatramo optimalnom za većinu dnevnih soba, pogotovo ako ga planirate stavljati na zid, za što je i dizajniran. Naime, svi znamo koliko su tanki OLED paneli, a Samsung je iskoristio taj detalj i razdvojio panel od ostatka sustava i konektora te dobio vrlo čist i na prvu neupadljiv dizajn koji se lako može montirati tik uza zid, a vama osloboditi iznenađujući dio prostora.

Svi podaci, kao i napajanje koriste jednu žicu kao vezu do ostatka TV sustava kojeg možete lagano „sakriti” u neki obližnji kabinet do kojeg provlačite HDMI žice, van pogleda gledatelja, a neki ga skrivaju i iza televizora u veću razvodnu kutiju gdje imaju i napajanje, za ultimativni čisti izgled bez žica.

Novi Samsung S95D dobiva i tehnologiju odbijanja, ili točnije upijanja, svjetla iz okoline kako bi se refleksije minimizirale tako da se danas stvarno morate potruditi kako bi vam neko svjetlo zasmetalo, tako da QD OLED tehnologija dolazi do apsolutnog izražaja, pogotovo na HDR kompatibilnom sadržaju.

 

Samsung-Den-Native-3.jpg

Soundbar: se vrlo lako pretvara i u snažno ozvučenje prostora za reprodukciju glazbe iz raznih izvora, s raznim postavkama satelita za bolji doživljaj

 

Nakon televizora, povezali smo i njihov novi soundbar sustav, Samsung HW-Q930D, kojim upotpunjavate svoj zabavni kutak kuće. Sustav ima veći soundbar u koji se smjestilo 12 zvučnika usmjerenih u vas, oko vas i iznad vas za dobivanje impresivno širokog soundstagea. No, takav sustav ipak ima svoja ograničenja koja su riješena dodavanjem još dva satelita, a možete ih postaviti iza sebe ako imate prostora, no podržavaju i reprodukciju ako ih se smjesti ispred korisnika.

Svaki satelit ima jedan zvučnik usmjeren u korisnika te jedan dodatan usmjeren prema stropu, za dobivanje ultimativnog Dolby Atmos sustava. No, niti jedno ozvučenje nije kompletno bez dodatnog dubokotonca, a ovdje dobivate velik zvučnik dijagonale 8” kojeg lagano možete smjestiti prema želji jer se povezuje s glavnim sustavom bežično. Isto vrijedi i za satelite, kojima je samo potrebno napajanje. Tako dobivate ukupno 17 zvučnika kojima ste okruženi za najbolje audio iskustvo koje soundbar može ponuditi.

 

Samsung-Den-Native-12.jpg

Sve povezano: Sve opcije lako možete prepustiti televizoru i soundbaru da odluče na temelju sadržaja koji gledate, od osvjetljenja do EQ postavki zvuka. Za one koji žele više, SmartThings app omogućuje vam vrlo detaljnu kontrolu zvuka

 

Pri postavljanju Samsung će vas pitati želite li ručno postavljanje ili preko mobitela, a kako smo pri ruci imali i Samsungov mobitel, televizor se u par minuta povezao, preuzeo naše aplikacije, sve ažurirao i bio spreman za rad bez potrebe za intervencijama.

Sve što je nama ostalo za napraviti, bilo je igranje sa svjetlinom i bojama. Napomenimo i da se soundbar automatski prepoznaje i postavlja ako ga povežete HDMI eARC konektorom, no Samsung je omogućio i potpuno bežičan rad bez potrebe za žicama, bez gubitka kvalitete signala ili kašnjenja.

Osim toga, soundbar se samostalno povezuje na vašu WiFi mrežu, pa ga usluge poput Spotifyja odmah prepoznaju kao zvučnik s kojeg je moguće puštati glazbu visoke kvalitete jer se sadržaj s interneta streama direktno na zvučnik, bez korištenja Bluetootha, iako je, naravno, i BT podrška prisutna.

Ovdje u priču uskače i činjenica da Samsung nudi takozvani Q-Symphony sustav, kojim u reprodukciju zvuka soundbara dodaje i postojeće TV zvučnike, koji u slučaju ovog televizora dodaju oko 70 W snage ukupnom sustavu, a također pomažu u ispunjavanju prostornog efekta kod reprodukcije sadržaja s televizora.

 

Samsung-Den-Native-9.jpg

Dodatne mogućnosti: koje nudi povezivanje putem Samsung aplikacije omogućuje vam upravljanje iz daljine i brzu reprodukciju sadržaja koju možete pretražiti na mobitelu

 

Ono što standardan sustav podiže svakako je korištenje mobitela preko Samsung SmartThings aplikacije, koja će automatski prepoznati sve kompatibilne uređaje na vašoj mreži, a ovdje ih možete rasporediti po prostorijama kako bi ih bilo lakše kontrolirati.

Svaki uređaj ima zasebne dodatne funkcije, pa tako kod soundbar sustava možemo birati izvore, intenzitet specifičnih frekvencija reprodukcije, kao i svaki zasebni zvučnik, primjerice, želimo li izraženije visinske zvukove koji se odbijaju od stropa, intenzivnije pozadinske zvukove, jasniji glas likova u filmu, itd.

Televizor pak, osim svih naredbi upravljača, omogućuje pokretanje aplikacija direktno, kao i paljenje raznih modova poput ambijentalnog koji donosi umirujući dizajn ili animaciju uparenu sa zvukom, za pozadinsku reprodukciju. Ovdje nam za oko zapinje i dijeljenje kamere, funkcija koju smo odmah i isprobali.

Kamera se dijeli direktno s televizorom, a Samsung vam tako, primjerice, omogućuje split-screen način gledanja sadržaja gdje je jedna strana vaša kamera mobitela, a druga YouTube s kojeg možete gledati razne vježbe. Korištenje kamere mobitela tako vam omogućuje da uživo vidite i odmah usporedite pokrete kod vježbanja i njihovu ispravnost u odnosu na originalni video.

 

Samsung-Den-Native-7.jpg

Q-SYmphony:  aktivira se jednom kada su detektirani Samsung TV i soundbar, a omogućuju korištenje zvučnika televizora zajedno sa soundbarom

 

Nakon nekoliko filmova, kao i cijelih sezona novih serija (čisto kako bismo testirali kvalitetu slike), bilo je vrijeme i za gaming. Televizor podržava 4K@144 Hz kvalitetu prikaza, pa tako možete do maksimuma iskoristiti bilo koji grafički sustav, bilo da je riječ o PC-u ili konzoli. HDR prikaz sadržaja s trenutačnom reprodukcijom uistinu podiže gaming na kauču na novu razinu, a na vama je samo da investirate u dobar kontroler. Sada kada imamo sve spremno, jedini limit je omjer glasnoće i susjeda s kojima dijelite zidove.

 

Samsung-Den-Native-10.jpg

Malo rekreacije:  Korištenjem televizora i kamere mobitela možete, primjerice, pustiti video za vježbanje na jednoj strani TV-a, a mobitel postaviti tako da snima vas. Tako vidite izvodite li vježbu pravilno sa “side-by-side” prozorima
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.