Ekskluzivno: Prvi test HTC U11 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Ekskluzivno: Prvi test HTC U11

Ekskluzivno: Prvi test HTC U11

HTC danas, 16. svibnja 2017. obilježava 20 godina postojanja tvrtke čija skraćenica označava High Tech Computers.Zbog toga je današnji dan poseban za HTC, ali poseban je i za sve ljubitelje HTC-a jer je na Tajvanu HTC upravo predstavio svoj najnoviji model U11, nasljednika modela HTC 10.

Istovremeno s predstavljanjem telefona na Tajvanu, isprobali smo novi model U11. Donosimo naše prve dojmove. Ukratko, HTC U11 podržava IP67 certifikat, pokreće ga Snapdragon 835 čipset, ima 4 GB RAM-a (na nekim će tržištima ipak imati 6 GB, ali ne i na hrvatskom), ekran je dijagonale 5,5 inča, a kamere su 12 i 16 megapiksela, uz bateriju kapaciteta od 3000 mAh.

HTC U11 14.x20718

Novitet koji posebno ističu iz HTC-a, a na korisnicima je da kažu koliko im se sviđa i koliko je praktičan – Edge Sense tehnologija uz korištenje ultrazvuka omogućuje telefonu da osjeti naš pritisak na donjem bočnom dijelu kućišta. Time se osjetljivost s ekrana telefona preselila i na rub telefona. Ne radi se o pravom fizičkom pritisku, jer se na boku telefona odnosno na rubu nalazi metal, a nismo baš toliko jaki poput Herkulesa da možemo savijati metal, nego uz pomoć ultrazvuka telefon može osjetiti koliko smo jako prstima pritisnuli kućište.

HTC U11 stol.x20718

Bitno je naglasiti da se kućište mora istovremeno s obje strane pritisnuti u ruci, po principu kao da u ruci držite spužvu koju pritišćete kako biste iscijedili vodu. Podržano je pritiskanje uz nešto manji i uz nešto veći pritisak samog telefona pa će telefon različito reagirati na naš pritisak.

Istovremeno, ovisno što smo u postavkama raznih aplikacija definirali vezano uz Edge Sense tehnologiju, to će se i manifestirati kroz naš pritisak – recimo, ako želimo okinuti selfie fotografiju, dovoljno je samo stisnuti telefon u donjem dijelu kućišta. Ako još jače pritisnemo kućište, uključit će se bljeskalica. Nalazimo li se u Google Kartama (Google Maps), moguće je dodijeliti određenu radnju pritiskom po kućištu – recimo, za zumiranje karte.

HTC U11.x20718

Trebamo li screenshot ekrana, dobit ćemo ga na ovaj način, a ne kombiniranjem raznih tipki telefona. Postoji doslovce milijun mogućih kombinacija za koje se rub telefona HTC U11 može koristiti.

S obzirom da je HTC U11 sada vodootporan i da mu ne smeta prašina, bitno je naglasiti da Edge Sense tehnologija radi i pod vodom, a ne samo na suhom. Strašan je taj ultrazvuk.

Više na Mobil.hr

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Ekskluzivno: Prvi test HTC U11 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.