Procurile nove informacije za nadolazeću Lumiu 950 i 950 XL

Procurile nove informacije za nadolazeću Lumiu 950 i 950 XL

Iako je službeno potvrđeno da se Microsoft povlači i ostavlja Nokiju ponovno sa svojim imenom, i dalje rade na high-end smartphoneima. Tako su na redu došle i Lumije 950 i 950 XL.

Sam CEO Microsofta Satya Nadella je potvrdio da Microsoft je i dalje posvećen izdavanju novih mobitela pod svojim imenom. Procurile su slike i informacije o planovima za Lumiju. Prema njima, dugo se šuškalo o Lumiji 940 koju izgleda preskaču i idu izravno na 950 i 950 XL. 

Prvi model, 950-ica (zanimljivog kodnog imena Talkman) se očekuje da ima sljedeće specifikacije: 5.2 inčni ekran na 1080p, Snapdragon 808 procesor, 3GB RAM-a i 32 GB interne pohrane. Što se tiče fotoaparata, stražnja će imati 20 megapiksela dok prednja 5 MP. Model 950 XL (kodnog imena Cityman) navodno će imati 5.7 inčni ekran na 1440p i Snapdragon 810 procesor, navodi Windows Central. Podsjetimo da je ovaj procesor u zadnjim slučajevima imao problem sa zagrijavanjem tako da će ova tweakana verzija dolaziti sa ispravljenim nedostatcima. Promjena se vidi i u konektoru koji sada ima podršku za USB Type C. Oba dva imaju Iris skener za Windows Hello i Qi wireless punjenje integrirano. Prednost za razliku od iOS-a i Androida je što Windows Phone ima reputaciju da prilično dobro radi na starijim hardverima. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.