Brži i jeftiniji Samsung 970 EVO

Brži i jeftiniji Samsung 970 EVO

Brzi M.2 NVMe diskovi višu nisu stvar prestiža, a Samsung je svoje EVO diskove dodatno približio svakodnevnim korisnicima, ali i onim profesionalnim.

Samsung 970 EVO serija dobila je nešto bržu inačicu Plus, a isti za razliku od „običnog“ EVO-a postiže do 50% veću brzinu pisanja podataka. Baza 970 EVO Plusa jest PCIe Gen3 x4 (NVMe 1.3) sučelje, brzine zapisivanja iznose 3300MB/s, dok brzine čitanja iznose 3,500MB/s.

Tablica

Diskovi će doći u četiri inačice, od 250 i 500GB te od 1 i 2TB. Svi diskovi dolaze i s petogodišnjim jamstvom, dok će preporučena cijena iznositi 90 dolara za model od 250GB.

„Od predstavljanja prvih NVMe SSD-ova na potrošačkom tržištu u 2015. godini, Samsung je nastavio nadilaziti tehničke prepreke u dizajnu i performansama SSD-a. Novi 970 EVO Plus, koji pokreće najnovija tehnologija pete generacije – Samsung V-NAND, sada će ponuditi nenadmašne performanse u svojoj klasi tijekom preuzimanja zahtjevnih zadataka kao što su uređivanje 4K sadržaja, 3D modeliranje i simulacija ili igranje video igara.“, rekao je dr. Mike Mang, potpredsjednik Brand Product Marketing, Memory Business u Samsung Electronicsu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.