ThinQ donosi još veću pamet televizorima

ThinQ donosi još veću pamet televizorima

ThinQ novi je brend lansiran od strane LG-a koji će korisnicima novih serija OLED i Super UHD televizora omogućiti učenje navika pretraživanja te pomoći u odabiru sadržaja.

DeepThinQ tehnologija omogućavat će glasovno upravljanje televizorom, a korisnici će moći pretraživati informacije, fotografije i videe individualnog sadržaja.

Primjerice, korisnik će moći televizoru reći: „Pokaži mi sve filmove u kojima je glumio xy glumac“ ili glasom zapovijediti gašenje uređaja nakon završetka epizode serije.

U svemu tome pomoći će integracija Google Assistanta i Electronic Program Guidea (EPG), ali, naravno, LG-eve inačice EPG-a kao izbornika programa i informacija o istima. Dakle, Google Assistant bit će zadužen za glasovne zapovijedi, dok će EPG Google Assistantu davati informacije o gledanom programu.

Google Assistant naknadno će pomoći pri kontroliranju pametnih kućanskih uređaja.

Novi OLED ThinQ televizori dolazit će s ugrađenim Alpha 9 image processorom, a njegove odlike su mogućnost prikazivanja sadržaja u 120 sličica u sekundi te poboljšanje algoritma zaslužnog za korekciju boja.

LG Alpha 9 Intelligent Processor 2

Super UHD televizori sadržavat će Nano Cell tehnologiju (pri kutu gledanja od 60 stupnjeva prikaz boja ostaje jednak) te Full-Array Local Dimming (FALD) pozadinsko osvjetljenje koje omogućuje tamniju crnu boju bez smanjenja kvalitete slike. Nadalje, Super UHD modeli bit će kompatibilni s Dolby Visionom, HDR10 te HLG-jem (Hybrid Log Gamma), namijenjen televizijskim emitiranjima, a razvili su ga BBC i japanski NHK.

Obe inačice nove serije televizora podržavat će 4K Cinema HDR te Dolby Atmos, tehnologiju za surround zvučnike koja prepoznaje okolinu i integrira sustav u dom.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.