Apple kupuje nove tehnologije za bežično punjenje

Apple kupuje nove tehnologije za bežično punjenje

Novozelandska tvrtka koja dizajnira i integrira rješenja za bežično punjenje je jedna od posljednjih akvizicija Apple-a.


Dan Ricco, viši potpredsjednik odjela hardverskog inženjeringa u Appleu je ovu akviziciju nazvao „ Velikim dodatkom trudu Applea da stvori bežičnu budućnost“. Ovo ide u skladu s težnjama Applea da progura  tehnologiju bežičnog punjenja prema sve više kupaca.

Akvizicija dolazi nakon što je Apple prošli mjesec predstavio svoje nove iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus uređaje koji podržavaju bežično punjenje. Podsjetimo, Apple u svojim novim uređajima koristi Qi wireless charging standard koji se koristi i u Samsungovim Galaxy uređajima, stoga se ovakva akvizicija Applea čini logičnom.

Novozelandska tvrtka PowerbyProxi je osnovana 2007 kao spin-out iz Aucklandskog sveučilišta. Tvrtkin cilj je da razvije tehnologiju koja bi omogućila ljudima da pune svoje smartphone i ostale uređaje bez potrebe da ih moraju žično spajati na izvor energije. Jedan od glavnih proizvoda tvrtke je Proxi-Module, modularni sistem bežičnog napajanja koji se može adaptirati i integrirati u druge proizvode.

 

web
U izjavi Apple-a je naglašeno da nema namjeru tvrtku seliti iz Novog Zelanda.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.