STIGAO NOVI VIDI: Najbolje grafičke kartice na Best Buy procesorima

STIGAO NOVI VIDI: Najbolje grafičke kartice na Best Buy procesorima

Dobro došli u novu sezonu informatičkih trendova i tehnologija koju započinjemo obiljem zanimljivog sadržaja u novom broju časopisa Vidi br. 247 koji se od petka 30. rujna 2017. nalazi na svim kioscima u zemlji.

U svijetu grafičkih kartica ponovno je došlo do velike smjene generacija, pa je naša ekipa iz Vidilaba odlučila testirati sve te silne GPU-ove koji po mnogima predstavljaju najvažniju komponentu računala, a na tražilicama hardvera su najtraženiji pojmovi.
Kako bismo te Top grafičke kartice približili korisnicima koji ne raspolažu neograničenim budžetima za kupnju hardvera, odlučili smo ih upariti s best buy procesorima, pa ćete saznati što ćete s time dobiti, odnosno hoćete li moći igrati najzahtjevnije igre i vrtiti "najproždrljivije" aplikacije bez potrebe da iz čarape istresete zadnju lipu.tema broja
 
Za one kojima gaming nije u glavnom fokusu, već se tehnologijom bave s profi developerske strane obradili smo temu Toptal, za koji svi IT poslodavci u Hrvatskoj znaju, no baš ga ne vole spominjati rado i često, jer omogućuje realiziranje snova mnogih mladih IT-evaca, a to je ostati u Hrvatskoj i raditi za stranog poslodavca na projektima za globalno tržište. U novom Vidiju ćete saznati obilje detalja o Toptalu i otkriti kako kandidirati za ulazak u "pleme" Toptalovaca, kako biste napravili vrlo značajan korak u svojoj karijeri bez pakiranja kofera za bijeli svijet.
Velike prilike ne nudi samo Toptal i globalno tržište. Hrvatska je bogata i vrhunskim gamerskim studijima koji nude odlične radne izazove uz ostanak u Hrvatskoj.
Ovoga puta se radi o sedam vrhunskih hrvatskih studija za izradu PC igara koji su se ove godine predstavili na najvećem događaju gaming industrije Gamescomu, a njihove igre bilježe download stotina tisuća korisnika širom planete.
Ukoliko se trend uspješnih game developerskih tvrtki nastavi, ne trebamo vam ni govoriti koliko bi to moglo utjecati na zapošljavanje i ostanak mladih stručnjaka u Hrvatskoj koji će moći svima ponosno reći da doslovce žive od igranja.
hrvatski developeri
Kada govorimo o gadgetima, u ovom broju vam donosimo testove dva vrlo zanimljiva uređaja iz Android i iOS svijeta, Samsung Galaxy Note 7 i Appleov iPhone 7.
galaxy note 7
Odmah moramo reći da nam Note 7 nije eksplodirao niti se zapalio, dok smo iPhone 7 uspješno izblendali, pa možemo konstantirati da su oba dobro prošla na našim najžešćim testovima.
iphone 7
U posebnom VIDI.edu prilogu ovog broja obradili smo vrlo aktualnu temu "Zanimanja IT generacije", u kojoj vam donosimo pregled osam vrhunskih hrvatskih IT fakulteta i učilišta. Obzirom da se gotovo 83 posto hrvatskih IT tvrtki u posljednje vrijeme susrelo s nedostatkom stručnjaka, dobro je znati što nude domaće visokoobrazovne ustanove, pa vjerujemo da će naš prilog od podjednake koristi biti onima koji žele upisati fakultet, ali i poslodavcima koji žele doći do najboljih svježih kadrova za svoje tvrtke.
 
Pametni sustavi nadzora doma prilično su popularni u posljednje vrijeme, no obzirom da za njih treba izdvojiti poprilične količine novca, odlučili smo napraviti radionicu koja će vam otkriti kako stari Android telefon pretvoriti u nadzornu kameru i putem aplikacije pratiti što se događa u vašem domu kada vas nema kod kuće.
how to
Među zanimljivim temama ovog broja možemo vam preporučiti i izvještaj sa sajma potrošačke elektronike IFA 2016 koji se održao u Berlinu, iz kojeg ćete vidjeti zanimljive nove proizvode koji su tamo predstavljeni, među kojima nam se posebno dopao prvi gamerski laptop sa zakrivljenim zaslonom dijagonale od čak 21 inča, a
zaključili smo da ni hladnjak s Windowsima 10 nije za baciti. Naš Matej bio je i na Photokini u Koelnu gdje je Panasonic otkrio svoju novu mrcinu GH5.
U časopisu vam također predstavljamo i hrvatskog digitalnog umjetnika Vedrana Klemensa, koji je štafelaj uspješno zamijenio tabletom, pa su čak i njegovi bivši profesori s Akademije likovne umjetnosti napokon morali priznati da mu tehnologija nije nimalo pokvarila umjetnički izričaj, već ga je naprotiv unaprijedila.
klemens
Dodaju li se ovim sadržajima brojni pojedinačni testovi najsvježijeg i najboljeg hardvera, "Palac gore" preporuke za kupnju najboljeg hardvera, te obilje vijesti iz svijeta tehnologije i "primijenjene znanosti", vrlo lako ćete se i sami uvjeriti da novi Vidi jednostavno morate kupiti.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.