Google omogućio snimanje VR slika za Android telefone

Google omogućio snimanje VR slika za Android telefone

Googleova najnovija aplikacija omogućuje pretvaranje obične kamere telefona u 3D kameru.

Trenutno najviše pažnje za VR dolazi za Oculus Rift i nešto manje Samsung Gear VR, a sada Google svojom aplikacijom predstavlja najjeftiniji način za ulazak u VR vode pomoću Google Cardboard headseta ili nekog od klonova jednostavnih kartonskih naočala.

Googleova najnovija besplatna aplikacija Cardboard Camera omogućava snimanje VR fotografija koje ćete moći gledati pomoću svojeg Cardboard headseta, a za fotografiranje dovoljno je koristiti običnu kameru Android telefona.

Cardboard Camera app omogućava snimanje slika u 360 stupnjeva, no na jedan poseban način. Kada korisnik klikne na gumb za snimanje, trebat će se okrenuti u puni krug (kao kad snimanja panorame). Kad telefon stavi u Cardboard, fotografija će se transformirati u trodimenzionalnu VR fotografiju.
Objekti u daljini će "otići" u dubinu, dok će se bliži pomaknuti u perspektivi prema naprijed, čime se dobiva osjećaj da ih se može dodirnuti.

Uz to, moguće je i izabiranje i snimanje surround zvuka, pa kada korisnik pokrene reprodukciju, zvuk će trodimenzionalnoj slici stvoriti još veći VR ugođaj.

Aplikacija se može preuzeti na ovoj poveznici, a za nju treba imati telefon s Androidom 4.4. Google nije objavio koji uređaji su podržani, no dostupan je na 17 jezika, navodi službena stranica.

Naš video Google Cardboarda možete pogledati na ovom linku

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.