TCL 55PC815

TCL 55PC815

QLED za sliku, Onkyo za dobar zvuk

Zanimljiv mainstream televizor koji se izdvaja poprilično jedinstvenim dizajnom, a dolazi i s integriranim soundbarom. QLED tehnologija zaslužna je za prilično dobru kvalitetu slike, no nije osobito pogodan za gaming

Mnogima je TCL poznat prije svega po televizorima povoljnog omjera cijena i performansi. Međutim, ovaj kineski proizvođač u svojoj ponudi ima i nekoliko osebujno dizajniranih mainstream i high end televizora, pri čemu su posebno zanimljivi modeli s ugrađenim soundbarom. Svakako jedan od takvih vizualno dojmljivih TCL televizora je i model oznake C815.

Soundbar za bolji zvuk

Odlikuje ga ugrađeni Onkyov 2.1-kanalni soundbar s donje strane, a cijela konstrukcija zapravo djeluje kao da ekran „lebdi“ iznad zvučnika. Vizualno ovaj televizor djeluje vrlo impresivno, uz minimalan rub oko ekrana i prilično malu debljinu sa stražnje strane. Osebujno rješenje su i tri nogice koje služe kao stalak, pri čemu se dvije montiraju s lijeve i desne strane, a jedna je u sredini. Stabilnost je vrlo dobra, a nogice ne zauzimaju mnogo mjesta na površini. Kvaliteta izrade je također na vrlo visokoj razini.
Svakako jedan od ključnih prodajnih aduta ovog televizora je ugrađeni Onkyov 2.1-kanalni zvučni sustav. Zanimljivo je kako se bas jedinica nalazi sa stražnje strane televizora. Podržan je Dolby Atmos, a kvaliteta zvuka dobrano nadilazi uobičajenu zvučnu kulisu koju obično nalazimo kod mainstream televizora. Zvuk je znatno bolje definiran uz bolji osjećaj prostornosti, a govor vrlo čist i bez neželjenog šuma.

TCL 55C815X1 4
Iznenađenjima tu nije kraj. Naime, TCL-ov C815 dolazi s dva daljinska upravljača. Jedan je onaj duguljasti kakvog smo vidjeli kod P615 i drugih TCL-ovih televizora, a drugi je, pak, znatno manji i kompaktniji, napravljen je od metala i koristi Bluetooth za povezivanje s TV-om.
Što se tiče opremljenosti, malo su nas razočarala samo tri dostupna HDMI 2.0 priključka, no bežična povezivost uključuje Bluetooth 5.0 i WiFi 801.11ac. TCL već neko vrijeme kod svojih mainstream televizora kao softversko sučelje koristi Android TV pa ni ovaj model iz 2020. godine nije iznimka. Sučelje je vrlo funkcionalno i služi svrsi, premda nekome možda neće izgledati onako dotjerano i prilagođeno samom televizoru kao primjerice webOS. Podržani su svi najpoznatiji streaming servisi, osim Apple TV-a.

Mainstream QLED

Osim impresivnog dizajna, TCL je ovaj model opremio i s QLED VA matricom, koja bi trebala osigurati više nego dobru kvalitetu slike. Tehnologija quantum dot donosi znatno poboljšani prikaz boja uz veću svjetlinu i općenito bolju dinamiku prikaza. S druge strane, ovo je Edge-LED TV bez nekakvog naprednog lokalnog zatamnjenja, tako da će HDR performanse prije svega ovisiti o QLED VA matrici i razini maksimalne svjetline.
U konačnici, kvaliteta slike je prilično respektabilna. Kontrast je odličan, a boje djeluju vrlo živopisno, usudili bismo se reći prenaglašeno prilikom korištenja nekih predložaka za podešavanje slike. Nažalost, izostanak naprednijeg lokalnog zatamnjenja jednostavno se ne može prikriti, pa prikaz tamnih scena nije idealan. TCL također nudi značajku Smart HDR za pretvaranje SD sadržaja u HDR. Rezultat dakako nije idealan, osim ako vam ne smetaju prilično neprirodne i prenaglašene boje.

TCL 55C815X1 2
S druge strane, prikaz slika u pokretu i bržih scena je na prilično zadovoljavajućoj razini. Međutim, nažalost, TCL je 55-inčni model iz serije C815 opremio samo 50 Hz panelom, dok veći modeli posjeduju 100 Hz panele. Gaming performanse su prilično dobre prilikom korištenja Game načina, no ukupno gledano ovo nije pretjerano dobar gaming TV. Usprkos jako dobroj kvaliteti slike i superiornom zvuku s obzirom na ugrađeni soundbar, nismo sigurni da ovaj TV u konačnici opravdava svoju cijenu.

tcl ikonice

Više informacija

  • Model: 55PC815
  • Proizvođač: TCL
  • Tip: QLED LCD
  • Vrsta panela: VA
  • Dijagonala/ rezolucija: 55 inča/ 3840 x 2160
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​-T2/​-C/​-S/​-S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 3x HDMI 2.0 (ARC, CEC)
  • Procesorske jezgre: Četverojezgreni procesor, IPQ 2.0 Engine
  • Zvučnici (RMS): 2x 10 W+ 15 W subwoofer
  • HDR kompatibilan: HDR 10, HDR10+, Dolby Vision, HLG
  • Ostali priključci: 2x USB 2.0, 1x LAN, 1x CI 1.4
  • SMART platforma: Android TV 9
  • Dimenzije: 1227x 781x 346 mm
  • Masa: 24 kg
  • Plus: impresivan dizajn, QLED omogućuje vrlo dobru kvalitetu slike, Android TV, kvalitetan zvuk zahvaljujući Onkyo soundbaru
  • Minus: samo tri HDMI 2.0 priključka, slika osjetno gubi na kvaliteti pod određenim kutem, nije osobito dobar gaming TV
  • Ustupitelj i cijena: Agramservis, www.tcl.com Cijena: 5.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za TCL 55PC815

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TCL 55PC815 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.