Philips 58PUS8545

Philips 58PUS8545

Kompetentan i svestran

Philipsov mainstream model serije P poslovično nudi kompletan paket koji uključuje veliku dijagonalu, moderan dizajn, podršku za najnovije tehnologije, vrlo dobru kvalitetu slike i Android TV. A sve to po prihvatljivoj cijeni

S Philipsovim televizorima serije P već smo se dosta puta susretali u posljednje vrijeme i uvijek je zaključak bio kako je riječ o prilično sposobnim mainstream televizorima povoljne cijene. U slučaju testiranog modela ovdje možemo dodati prvenstveno odličan omjer cijene i veličine dijagonale. Naime, odlikuje ga dijagonala od 58 inča, što je za ukupno 3 inča više od klasičnih 55 koje obično susrećemo u ovoj cjenovnoj kategoriji. Osim većeg televizora, Philips vam ovdje može ponuditi i svoju specijalnost-Ambilight!

Philips 58PUS8545 7

Ambilight u mainstreamu

Kvaliteta izrade je također na vrlo visokoj razini. Ovo je model koji spada u tzv. seriju The One, a dolazi s metalnim okvirima oko ekrana i iznimno robusnim metalnim postoljem. Postolje ima i dodatnu osobinu, s obzirom na to da omogućuje zakretanje televizora u lijevu ili desnu strane, čime je poboljšana ergonomija. Nekima se možda ovdje neće svidjeti nešto veći srebrni metalni okviri oko samog ekrana, no nama to nije smetalo. Osim osebujnog dizajna i vrhunske kvalitete izrade, Philips ovdje nudi i robustan set podrške za najnovije tehnologije. Spomenimo redom HDR, HDR 10+, HLG, Dolby Vision i Dolby Atmos. Osobine su ovo koje češće srećemo kod televizora visoke klase, a ovo je ipak mainstream model.

Philips 58PUS8545 4
2020. Godine Philips se odlučio za svojevrstan redizajn daljinskog upravljača koji se isporučuje s većinom svojih televizora. Novi se upravljač odlikuje duguljastim dimenzijama, ali je osjetno kvalitetnije napravljen, što se odmah osjeti pod rukom. Iako bi mogao biti nešto manji, prilično je ugodan za korištenje a na raspolaganju su vam i posebne tipke za Netflix, Rakuten TV, Google Assistant, Ambilight.
Softversko sučelje temelji se na Android TV-u 9, uz određene prilagodbe koje je Philips napravio. Odmah recimo kako ovo sučelje nije vizualno toliko dotjerano kao ono koje možemo vidjeti kod Samsungovih ili LG-jevih televizora. Međutim, funkcionira vrlo dobro, a opcija za podešavanje slike ne nedostaje. Povrh svega, Android TV dolazi s integriranim Chromecastom i Google Assistantom, a od aplikacija predinstalirani su YouTube, Amazon Prime, Rakuten TV, Netflix.

Philips 58PUS8545 5

Svestran i moderan

Procesor slike je četverojezgreni P5 engine i prilično dobro odrađuje svoj posao. SD sadržaj izgleda vrlo dojmljivo, iako će za najbolju kvalitetu biti potrebno odabrati odgovarajući predložak za kvalitetu slike ili neke postavke podesiti zasebno. Predložak Standard je zapravo Eco varijanta s oslanjanjem na ugrađeni senzor ambijentalnog osvjetljenja, a ISF Day i Night nisu nam dali rezultate kakve, recimo, možemo vidjeti kod nekih drugih televizora. U konačnici su Movie i Personal najbolje opcije. Što se tiče HDR-a, Vivid varijanta definitivno daje prenaglašene boje, tako da je bolje odabrati nešto drugo. Naoko, ovaj TV vrlo dobro prikazuje HDR sadržaj, a ugrađena VA matrica osigurava vrlo respektabilan kontrast. No, ovisno o sadržaju, bilo nam je dosta teško pronaći idealne postavke slike, jer smo imali dojam ili gubitka detalja ili prenaglašenih boja. Prikaz sportskog sadržaja je sasvim solidan. Procesor slike tu dobro odrađuje svoju zadaću, premda što se tiče brzine odziva ovaj TV ne spada među najbrže. Ambilight je nekakav šlag na torti i upotpunjava dojam svestranog mainstream televizora koji vas neće pretjerano oduševiti svojim pojedinim značajkama, ali kao cjelina predstavlja primamljivu kombinaciju, pogotovo s obzirom na cijenu.

Više informacija

  • Model: 58PUS8545
  • Proizvođač: Philips
  • Tip: LED LCD
  • Dijagonala/ rezolucija: 58 inča/3840 x 2160 piksela
  • TV tuneri: 1x DVB-T/​-T2/​-C/​-S/​-S2 HEVC (H.265)
  • AV priključci: 4x HDMI 2.0 (ARC, CEC)
  • Procesorske jezgre: P5 Perfect Picture Engine
  • Zvučnici (RMS): 20 W
  • HDR kompatibilan: HDR, HDR 10+, HLG, Dolby Vision
  • Ostali priključci: 1x USB 3.0, 1x USB 2.0, LAN, 1x CI+ 1.3
  • SMART platforma: Android TV 9
  • Dimenzije: 1298,7x 830,1x 253,6 mm
  • Masa: 21 kg
  • Plus: cijena, velika dijagonala, osebujan dizajn, vrlo dobra kvaliteta slike, podrška za HDR10+ i Dolby Vision, Ambilight
  • Minus: zahtjeva određena podešavanja za najbolju moguću kvalitetu slike, slika osjetno gubi na kvaliteti pod određenim kutom, nije osobito pogodan za gaming
  • Ustupitelj i cijena: Philips, www.philips.hr Cijena: 5.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Philips 58PUS8545

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Philips 58PUS8545 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.